غذاي اصلي/ چنجه ماستي به سبک رستوران هاي سنتي

ايران کوک/ چنجه ماستي از کباب هاي مجلسي و بسيار محبوب بين همه ايراني هاست. در تهيه اين نوع کباب چنجه با ماست از ادويه ها، آب ليمو و … براي طعم دهي به گوشت استفاده ميشود. اما نوع ديگري از کباب چنجه ماستي ، کنجه يا چنجه ماستي لاري نام دارد که غذاي محلي استان فارس است و قبلا طرز تهيه کباب ماستي لاري را به شما عزيزان آموزش داده ايم. کباب چنجه ماست يک غذاي فوق العاده براي مهماني ها، عروسي ها و روز هايي است که همراه خانواده و دوستان به دامان طبيعت رفته ايد. فقط کافيست مواد اين کباب را از روز قبل آماده کنيد تا گوشت طعم بگيرد. و يا ميتوانيد گوشت فيله را با مرغ کباب کنيد و کباب بختياري و يا کباب قفقازي تهيه کنيد. اما اگر دوست داريد طعمي متفاوت و به ياد ماندني از کباب چنجه را امتحان کنيد چنجه ماستي بهترين گزينه است.
چي لازم دارم:
گوشت فيله گوسفند يا گوساله 1 کيلوگرم
ماست 250 گرم
پياز 2 عدد
فلفل دلمه اي 1 عدد
ليمو ترش 2 عدد
دنبه به ميزان لازم
نمک و فلفل به ميزان لازم
چطور بپزم:
مرحله اول:
گوشت ها را به خوبي بشوييد و به قطعات ريز و منظم برش بزنيد. برش ها بهتر است مکعبي در حدود 2 – 3 سانتي متر در 2 – 3 سانتي متري باشند.
مرحله دوم:
اگر گوشت ها کمي سفت هستند ميتوانيد با بيفتک کوب يا گوشت کوب يا پشت کارد آن ها را بکوبيد تا ضخامتشان به حدودا نيم سانتي متر برسد.
مرحله سوم:
فلفل دلمه اي را بشوييد و به صورت قطعات بزرگ برش بزنيد. پياز ها را بشوييد و پوست بگيريد. سپس رنده ريز کنيد و بعد آب پياز را به همراه فلفل دلمه اي ها در ظرفي بزرگ بريزيد.
مرحله چهارم:
ماست، آب ليمو، نمک، فلفل و ادويه دلخواهتان را به ظرف اضافه کنيد. گوشت را به مواد اضافه کنيد و خوب بهم بزنيد تا کاملا مخلوط شوند و گوشت طعم بگيرد.
مرحله پنجم:
درب ظرف را بگذاريد يا روي ظرف سلفون بکشيد. ظرف را به مدت حداقل 12 ساعت يا يک روز کامل در يخچال قرار دهيد تا گوشت طعم دار شود.
مرحله ششم:
گوشت ها را به سيخ بکشيد. ميتوانيد گوشت را به صورت يکي در ميان با دنبه سيخ بگيريد تا کباب چرب تري داشته باشيد. در کنار گوشت ها ميتوانيد گوجه و فلفل هم يکي در ميان به سيخ بکشيد و کباب کنيد و با برنج و سبزي سرو نماييد.
نکات کليدي در تهيه چنجه ماستي
-گوشتي که در ماست طعم دار شده نياز به زمان کباب شدن طولاني ندارد پس براي تهيه کباب چنجه ماست بهتر است زغال ها را خيلي باد نزنيد و پخت کباب روي حرارت ملايم منقل انجام شود.
-در صورت تمايل ميتوانيد از کيوي هم براي طعم دار کردن گوشت استفاده کنيد. کيوي به خاطر اسيدي بودنش باعث نرم تر شدن گوشت ميشود. همچنين به خاطر باز نمودن بافت گوشت، مواد بهتر به خورد گوشت ميروند و کباب خوش طعم تر خواهد شد.
-در هنگام مخلوط کردن مواد ميتوانيد سه قاشق غذاخوري روغن زيتون بريزيد و يا ميتوانيد بعد از کباب شدن، مقداري کره به گوشت ها بزنيد تا نرم و چرب شوند.
-با ماست چکيده کباب چنجه ماستي خوشمزه تري خواهيد داشت. اما اگر نتوانستيد ماست چکيده تهيه کنيد اشکالي ايجاد نميکند.
-منظم بودن برش گوشت ها باعث ميشود زمان کباب شدن آن ها با هم يکسان باشد. اگر گوشت ها هم اندازه نباشند، در يک سيخ بعضي گوشت ها خواهد سوخت و يا برخي نيمه آماده باقي ميماند. بهتر است براي تهيه کبابي عالي اين نکته را هنگام برش گوشت ها رعايت کنيد.