غذاي ملل/ کيک کلم رقيب سرسخت دلمه ايراني
اطلاعات/ کيک کلم يک غذاي عربي است که شايد بتوان آن را با دلمه کلم خودمان مقايسه کرد. اين غذا ظاهر جذابي دارد و ميتواند زينت بخش سفره شما باشد.
چي لازم دارم:
برنج دو پيمانه
کلم برگ ۱ عدد
گوشت چرخ کرده نيم کيلو
سير ۵ حبه
نمک، فلفل، زردچوبه به ميزان لازم
پودر پاپريکا ۲ر۱ قاشق چايخوري
نعناع خردشده دو دسته کوچک
جعفري خرد شده ۲ دسته کوچک
رب گوجه فرنگي يک قاشق سرپُر
پياز ۱ عدد
آب ليمو ۴ر۱ پيمانه
شکر ۲ر۱ قاشق چاي خوري
پنير پيتزا به ميزان دلخواه
چطور بپزم:
کلم را خوب بشوييد و ورقه کنيد. سپس برگ کلم را در آب جوش و کمي سرکه جوشانده و وقتي نرم شدند، آبکش کنيد. برنج را خيس کرده و سيرها را درهاون با نعناع و جعفري خوب له کنيد. در يک قابلمه مقداري روغن بريزيد و پيازهاي خرد شده را خوب سرخ کنيد و بعد سيرها را اضافه کرده و کمي تفت دهيد. سپس ادويهها را اضافه کرده و حدود ۱۵ ثانيه تفت دهيد. حالا گوشت چرخ شده را اضافه و سرخ کنيد. در نهايت آب برنج را خالي کرده و اضافه کنيد و کمي تفت دهيد. نعناع و جعفري را هم در اين مرحله اضافه کنيد. کف قابلمه را با روغن کمي چرب کرده و برگهاي کلم را در ته و ديواره قابلمه بچينيد. کمي از مايه گوشت و برنج را در قابلمه ريخته و روي آن را با لايهاي از برگ کلم بپوشانيد. اين کار را آنقدر ادامه دهيد تا قابلمه تقريبا پر شود. يک بشقاب سنگين را به عنوان وزنه روي مواد داخل قابلمه قرار دهيد و برنج را دم کنيد. در ميانه پخت، نصف ليوان آب را با آب ليمو، شکر، روغن، نمک و فلفل مخلوط کرده و در قابلمه بريزيد. در پايان وقتي برنج خوب دم کشيد، کيک کلم را در ديس برگردانده و سرو کنيد