بهترين و مقوي ترين غذا براي فصل پاييز
برنا/ با اين که اين غذا بسيار مقوي و لذيذ است اما دربين غذا هاي فوري مردم، شانس چنداني براي ديده شدن ندارد. مواد خام اين غذاي اصيل در اين فصل دربازار موجود است و مي توانيد به راحتي و با قيمت مناسب تهيه کنيد. تاس کباب مزاج گرم دارد و در اين فصل براي سرد مزاجان مفيد است. با توجه به روند رو به افزايش استفاده از غذاهاي فست فودي و بيماري هاي ناشي از آن در اين مطلب به سراغ اين غذاي قديمي رفتيم.
ويژگي هاي اين خوراک
ويژگي منحصر به فرد اين غذا اين است که همه مواد آن تازه است از جمله سيب زميني، به، سيب، گوشت و... گوشتي که براي تهيه تاس کباب استفاده مي شود بهتر است قلوه گاه گوسفندي همراه با کمي چربي باشد.
فوت و فن تهيه اين غذا اين است که بايد زمان زيادي صرف پختن آن کرد. تاس کباب هم مثل آبگوشت در مواد اوليه تنوع خيلي زيادي دارد و مردم مناطق مختلف، هر چه که در دسترس شان باشد داخل قابلمه مي ريزند؛ مانند کدو، بادمجان، انواع لوبيا، انواع حبوبات، آلو گوشت چرخ کرده، سبزي هاي معطر، انواع روغن هاي گياهي، نخود فرنگي، لوبيا سبز، گوجه فرنگي، چغندر، شلغم. بعضي هم تاس کباب را با گوشت مرغ درست مي کنند.
فوت کوزه گري پخت تاس کباب
تاس کباب را بايد داخل ظرف مسي پخت؛ هم براي اين که غذا خوش رنگ شود و هم آهسته پخته شود. نکته اي که آشپزهاي حرفه اي رعايت مي کنند اين است که مواد را خيلي ريز نمي کنند به طوري که در بشقاب قابل تفکيک است.
اين که چه مقدار از مواد را به چه تناسبي براي پختن اين غذا به نوبت اضافه کنيم براي حفظ شکل ظاهر غذا و له نشدن مواد اهميت ويژه اي دارد. سيب زميني را در مرحله آخر به مواد بيفزاييد تا له نشود.
اضافه کردن سير طعم فوق العاده اي به تاس کباب ميدهد. آب اضافه هم مشکل ساز مي شود و بايد به ميزان کافي اضافه شود.موقع کشيدن تاس کباب دقت کنيد که مواد تشکيل دهنده له و مخلوط نشود و ظاهر اصلي خودش را حفظ کند و در همه بشقاب ها از اجزاي غذا تکه اي وجود داشته باشد.
روش تهيه تاس کباب
گوشت را به صورت نازک برش دهيد .هويجها را پوست کنيد وبرش دهيد . پياز و بادمجان را پوست کنيد و آن ها را نيز به صورت حلقهاي خرد کنيد.آلوها را بشوييد و در ظرفي به همراه مقداري آب خيس کنيد.
قابلمه مناسبي را آماده کنيد و پيازهاي حلقه شده را در کف قابلمه در دو طرف بهخوبي بچينيد و روي رديف آخر پيازها برشهاي گوشت را قرار دهيد سپس هويج و به را به ترتيب روي آلوها بچينيد. اگر مواد شما باقي ماند مواد را با ترتيبي که گفته شد روي هم قرار دهيد.
بعدازاين که مواد را روي هم گذاشتيد آلوهاي خيس خورده را روي قابلمه بگذاريد. حدود دو ليوان آب در قابلمه بريزيد و در آن را ببنديد و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا مواد تاس کباب به خوبي پخته شود. بعد از اين که گوشت و مواد پخته شد سيب زميني و گوجه فرنگي را به صورت حلقهاي برش دهيد و روي مواد تاس کباب بگذاريد و رب را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهيد و به مواد اضافه کنيد و اجازه دهيد تا مواد پخته شود و تاس کباب بهخوبي جا بيفتد.