آش قلم، بمب انرژي و سلامتي
خراسان/ مواد لازم
قلم گاو -۲ عدد
نخود- يک ليوان
عدس -يک ليوان
لوبيا - يک ليوان
گوشت – 300 گرم
بلغور گندم - يک و نيم ليوان
کنجد - ۴ قاشق غذاخوري
زيره - ۲ قاشق غذاخوري
سياه دانه - يک قاشق مرباخوري
نمک و فلفل و آويشن - به مقدار لازم
طرزتهيه
▪ابتدا پياز را داخل قابلمه مي ريزيم و گوشت را همراه آن سرخ مي کنيم بعد قلم ها را اضافه مي کنيم و نمک و فلفل و زردچوبه را مي افزاييم و کمي تفت مي دهيم و يک استکان آب به مواد اضافه مي کنيم و بعد از جوش آمدن در قابلمه را مي گذاريم و حرارت را کم مي کنيم تا يک استکان آب تمام شود.
▪ادويه ها(آويشن و زيره) و کنجد بو داده شده را اضافه مي کنيم.
▪حبوبات را که از شب قبل خيس خورده اند و آب را به اندازه اي که براي آب گوشت لازم است به آن اضافه مي کنيم (بايد بعد از پخت کمي آب داشته باشد نه خيلي مثل آش آبکي نه مثل حليم سفت باشد تقريبا مثل سوپ جو رقيق). حالا در قابلمه را مي گذاريم تا به مدت ۵ تا۶ ساعت بپزد.
▪بعد از پخت، بلغور گندم را به غذا اضافه مي کنيم واجازه مي دهيم تا نيم ساعت با حرارت کم بپزد تا مزه ها يکدست شود. (البته اين را در نظر داشته باشيد که بعد از ريختن بلغور بايد مرتب آن را هم بزنيم تا ته نگيرد).