طرز تهيه کيک خرمالو و سيب پاييزي و خانگي
کتاب کاله / در اين مطلب قصد داريم روش تهيه کيک خرمالو و سيب را به شما عزيزان آموزش دهيم.
اگر طعم دهندههاي مصنوعي، رنگهاي خوراکي و کيکهاي آماده را دوست نداريد دست به کار شده و خودتان در منزل کيک سيب و خرمالو درست کنيد. سيب و خرمالو طعم يکديگر را کامل ميکنند و بافت خوبي به اين کيک ميدهند. براي کمي تنوع ميتوانيد سيب را با موز، انبه يا هر ميوه ديگري جايگزين کنيد. اين کيک را در کنار چاي، قهوه، دمنوش خرمالو يا هر نوشيدني دلخواه ديگر ميل کرده و لذت ببريد.
مواد لازم براي تهيه کيک خرمالو و سيب
پوره خرمالو سه چهارم پيمانه
سيب يک عدد بزرگ
عسل يک هشتم پيمانه
آب يک هشتم پيمانه
پودر دارچين يک دوم قاشق چايخوري
پودر زنجبيل يک چهارم قاشق چايخوري
آرد شيريني پزي يک و نيم پيمانه
جوش شيرين يک و يک چهارم قاشق چايخوري
نمک نصف قاشق چايخوري
پودر دارچين نصف قاشق چايخوري
آب نصف پيمانه
آب پرتقال يک چهارم پيمانه
عسل نصف پيمانه
سرکه سيب نصف پيمانه
عصاره وانيل نصف قاشق چايخوري
ماست سويا يا ماست کم چرب يک چهارم پيمانه
طرز تهيه کيک سيب و خرمالو
فر را با دماي ۱۷۶ روشن کنيد. با کمي کره کف يک قالب گرد ۲۱ يا ۲۳ سانتيمتري را چرب کنيد.
خرمالوها را پوست بکنيد و قسمت گوشتي آن را جدا کنيد. اگر خرمالوها هسته دارند هسته آنها را جدا کنيد. سيب را پوست بکنيد و به قطعات کوچک يک سانتيمتري خرد کنيد.
سيب را به همراه عسل، آب، دارچين و زنجبيل داخل يک ماهيتابه بريزيد.
ماهيتابه را روي شعله متوسط رو به پايين قرار دهيد و گاهي مواد را هم بزنيد تا سيب کمي نرم شود. اين مرحله حدودا ده دقيقه طول ميکشد.
پوره خرمالو را به تابه اضافه کنيد و زير آن را خاموش کنيد.
براي درست کردن پوره خرمالو کافي است خرمالو را داخل غذاساز يا مخلوط کن بريزيد. اگر به آنها دسترسي نداريد، خرمالو را با کمک چنگال پوره کنيد.
يک کاسه بزرگ برداريد و آرد، جوش شيرين، نمک و دارچين را مخلوط کنيد.
يک کاسه کوچک برداريد و آب، آب پرتقال، عسل، سرکه سيب و عصاره وانيل را مخلوط کنيد.
با کمک دست، وسط کاسه مواد خشک يک گودي ايجاد کنيد و موادتر را به همراه ماست داخل آن بريزيد. تا زماني که تمام مواد مرطوب شوند آنها را هم بزنيد.
ميوههاي داخل تابه را به مواد داخل کاسه اضافه کنيد. خمير را فقط در حدي هم بزنيد که مواد با هم مخلوط شوند.
خمير را داخل قالبي که از قبل آماده کردهايد بريزيد و درون فر قرار دهيد. مدت زمان پخت کيک ۳۰ تا ۴۰ دقيقه است يعني تا زماني که وقتي خلال دندان را داخل کيک فرو ميبريد تميز خارج شود.
وقتي قالب را از فر خارج کرديد صبر کنيد تا ۱۵ دقيقه خنک شود و بعد کيک را داخل ظرف سرو قرار دهيد. ميتوانيد با کمي پودر شکر کيک را تزيين کنيد.