ميز اردور/ خيارشور شکم پر؛ ابتکاري ويژه و جديد
ايران کوک/ آيا تا به حال اسم ترشي خيار شکم پر به گوشتون خورده؟. اين ترشي تا حدي شبيه ترشي بادمجان شکم پره. اما مواد داخليش کمي متفاوته. استفاده از زيتون باعث خاص شدن اين ترشي کم نظير و خوشمزه شده. توي کشور ما ترشي طرفداراي زياده داره و معمولا کنار هر غذايي ترشي خاص خودش سرو ميشه. داخل ترشي از ميوه ها و سبزيجات مفيد استفاده مي کنن. از اونجايي که مواد ترشي رو حرارت نميدن در نتيجه خواص مواد اوليه تا حدود زيادي حفظ ميشه.
ترشي انواع مختلفي داره، بعضي از اون ها با سرکه درست ميشن و بعضي ديگه با سرکه و آب نمک. بعضي از ترشي ها مثل هفت بيجار مجلسي يا ترشي مخلوط گل کلم، معمولا طرفداراي بيشتري دارن و سر سفره ما ايراني ها هميشه هستن. اما بعضي از ترشي ها مثل ترشي باميه، ترشي قارچ يا ترشي کدو سبز رو ممکنه هر کسي نپسنده. ولي ما قصد داريم يه ترشي عامه پسند ديگه بهتون معرفي کنيم. ترشي که خيلي سريع آماده ميشه و قطعا همه دوستش دارند. اسمشم همونطور که گفتيم ترشي خيار شکم پر هستش. اگه تا حالا اين ترشي رو درست نکرديد، بهتون پيشنهاد مي کنم حتما امتحانش کنيد و از طعمش با غذا لذت ببريد.
همونطور که از اسمش پيداست ماده اصلي ترشي خيار شکم پر، خيار است. خيار داراي خواص زياديه، يکي از ويژگي هاش اينه که آب فراواني داره. از اين جهت کمک ميکنه حالت هيدراته بدن حفظ بشه. همچنين به خاطر کالري کمش براي کساني که رژيم لاغري دارن بسيار مناسبه.
بد نيست بدونيد درست کردن ترشي سابقه خيلي زيادي داره و يک روش براي نگه داشتن برخي مواد غذايي خارج از يخچال است. يکي از مواد اصلي ترشي سرکه است. بعضي ها از سرکه سيب استفاده مي کنن که براي کاهش قند خون خيلي مفيده. با وجود خوشمزه بودن انواع ترشي ها بايد در نظر داشته باشيد که در مصرف اون ها زياده روي نکنيد چون ممکنه معده شما رو اذيت کنه.
چي لازم دارم:
خيار متوسط 5 عدد
هويج 1 عدد
زيتون بدون هسته 12 عدد
گل کلم 100 گرم
جعفري 50 گرم
برگ مو 3 عدد
فلفل سبز تند به مقدار لازم
سرکه سفيد به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
آبليمو 2 قاشق غذاخوي
چه جوري درست ميشه:
1- ابتدا زيتون، جعفري، هويج خرد شده و کلم را داخل خرد کن يا غذا ساز ريخته تا کاملا ريز شوند. سپس داخل مواد ريز شده به مقدار کافي نمک و سرکه بريزيد و آن ها را کنار بگذاريد.
2- به کمک يک قاشق کوچک چايخوري مغز خيار ها را خالي کرده و به بقيه مواد ترشي اضافه کنيد. سعي کنيد اين کار را با آرامش انجام دهيد که خيار ها سالم بمانند.
3- اکنون داخل خيار ها را با مواد ترشي پر کرده و داخل يک شيشه بچينيد. سپس برگ موها را روي خيار هاي شکم پر قرار دهيد. داخل يک ظرف مقداري آب ريخته و داخل آن نمک و آبليمو بريزيد و با هم مخلوط کنيد. اين آب را روي خيار ها ريخته و درب شيشه را محکم ببنديد. ترشي خيار شکم پر خيلي زود آماده مي شود و مي توانيد بعد از يک هفته آن را ميل کنيد.
نکات کليدي براي تهيه ترشي خيار شکم پر
– -بهتر است از آب جوشيده سرد شده براي داخل ترشي استفاده کنيد.
– شوري آبي که در پايان روي ترشي مي ريزيد بايد حس شود.
– براي تهيه ترشي خيار شکم پر مي توانيد سرکه سيب را جايگزين سرکه سفيد کنيد.
– ميزان فلفل استفاده به ذائقه شما بستگي دارد. اگر ميخواهيد ترشي شما تند باشد مقدار فلفل را بيشتر کنيد.
– ميتوانيد از طرز تهيه ترشي خيار شکم پر مجلسي هم استفاده کنيد. در اين روش خيار و هويج به صورت حلقه هايي با ضخامت مساوي برش زده ميشوند. سپس با کاتر طرح دلخواه (مثل قالب شيريني نخودچي) بريده شده و هويج هاي طرح دار داخل خيار خالي شده قرار ميگيرند. سپس به همين شکل در مخلوط آب و سرکه باقي ميمانند تا ترشي مجلسي شما آماده شود