شام/ نافله؛ خوراک محبوب و خوش طعم خوزستاني
غذالند/ نافله خوزستاني، يکي از خوراکهاي خوشمزه و محلي مردم جنوب ميباشد. اين غذاي سنتي و محلي خوزستان، در ميان مردم بسيار پرطرفدار و معروف است و معمولاً هم با پلو در وعده ظهر سرو ميشود و هم به صورت خوراک در وعده شام با نان سرو خواهد شد. طعم و عطر مختلف و خاص اين نوع نافله، يک نوع غذاي متفاوت و منحصر به فرد را براي شما ايجاد خواهد کرد.
گوشت چرخ کرده و آرد نخودچي جزو مواد اصلي اين نوع رسپي نافله ميباشد. شما با تهيه اين غذاي محلي خوزستان که با مواد اوليه سالم و مفيد نيز طبخ ميشود، ميتوانيد يک غذاي کاملاً سالم و مفيد را براي خانواده تهيه و طبخ نماييد. براي خوش طعم شدن نافله خوزستاني نيز ميتوانيد از کمي زعفران نيز در هنگام طبخ استفاده کنيد. همچنين براي تزيين آن نيز ميتوانيد از کنجد استفاده کنيد که يک غذاي سالم و پرانرژي را فراهم نمايد.
از ديگر انواع غذاهاي محبوب جنوب ميتوان به ميگو پلو، دوقوس ماهي، قليه ميگو، خورش دال عدس، مفطح، خورش باميه و گوشت، مچبوس و قليه دزفولي اشاره کرد.
چي لازم دارم:
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
پياز متوسط: ۲ عدد
آرد نخودچي: ۱۰۰ گرم
روغن مايع: به مقدار لازم
پياز داغ: ۳ قاشق غذاخوري
آب: ۳ ليوان
تره و نعناع خشک شده: ۲ قاشق غذاخوري
شکر: ۲ قاشق غذاخوري
سرکه سيب: يک چهارم پيمانه
نمک، زردچوبه و فلفل سياه: به مقدار لازم
چطور بپزم:
پيازها را پوست کرده و بشوييد و سپس رنده کنيد.
گوشت چرخ کرده، آرد نخودچي، ادويه ها، تره خرد شده و نعناع خشک را به ظرف پياز اضافه و مواد را خوب مخلوط و ورز دهيد.
در يک ماهي تابه کمي روغن بريزيد و از مواد نافله، به اندازه يک گردو برداشته و گرد کنيد و در ظرف سرخ نماييد.
بعد از اتمام مواد و سرخ کردن تمام خمير نافله، در يک قابلمه ديگر کمي روغن بريزيد.
پياز داغ، نعناع، آب و کمي زردچوبه را نيز به قابلمه اضافه کنيد و مخلوط نماييد.
شکر و سرکه را نيز به قابلمه اضافه و سپس تمام شاميهاي سرخ شده را اضافه کنيد.
۲۰ دقيقه صبر کنيد تا مواد و طعم مواد با حرارت ملايم به خورد شاميها برود.