طرز تهيه کباب کوبيده خانگي روي گاز
ستاره/ مواد لازمي که در جدول زير به آن اشاره شده، براي ۴ نفر در نظر گرفته شده است.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده۱ کيلوگرم
زعفران دم کرده۱ قاشق سوپ خوري
ليموترش۱ عدد
پياز متوسط۳ عدد
نمک۳ قاشق چايخوري
فلفل سياه۱ قاشق چايخوري
کره ۵۰ گرمي۱ عدد
دستور تهيه
حتما ميدانيد که نسبت گوشت در انتخاب گوشت کباب کوبيده مهمترين رکن اساسي در با کيفيت شدن کباب کوبيده است. از آنجايي که گوشت گوسفندي به تنهايي خيلي چرب است، معمولا براي متعادل شدن چربي آن، بايد بين ۱۵۰ تا ۲۵۰ گرم گوشت گوساله (سردست) به يک کيلوگرم گوشت گوسفندي اضافه کنيم. اين کليديترين نکته در تهيه کباب کوبيده است. حال با آگاهي از اين موضوع به سراغ طرز تهيه کباب کوبيده خانگي روي گاز ميرويم.
۱. ابتدا پيازها را با رنده ريز رنده کرده و آب آن را کامل بگيريد و در ظرف جداگانهاي نگه داريد.
۲. گوشت چرخ کرده و پياز رنده شده را با نمک، فلفل و زعفران دم کرده مخلوط کنيد و حسابي ورز بدهيد.
۳. بر روي ترکيب حاصل يک سلفون کشيده و آن را براي يک ساعت در يخچال استراحت دهيد تا اصطلاحا بيات شود.
۴. پس از سپري شدن اين مدت گوشتها را از يخچال خارج کرده و قبل از به سيخ گرفتن آنها را دوباره ورز دهيد.
۵. حال بايد آماده سيخ گرفتن گوشتها شويد. براي سيخ گرفتن دستان خود را با آب پيازي که از رنده کردن پيازها نگه داشتيد نم دار کنيد و مجددا گوشت را در دست ورز دهيد و از بالا به پايين شروع به سيخ گرفتن گوشت کنيد. براي سيخ گرفتن کباب کوبيده، بايد براي هر سيخ کوچک تقريبا ۱۰۰ گرم گوشت در نظر بگيريد. يعني چيزي در حدود يک کف دست. در واقع مقدار گوشتي که به هر سيخ ميگيريد بايد به اندازهاي باشد که نه باعث سوختن و نه خام ماندن گوشت در حين پختن کباب شود.
۶. پس از سيخ کردن گوشتها، مجدد سيخها را در يخچال گذاشته و به مدت يک ساعت به آن استراحت دهيد.
۷. حال بزرگترين شعلهي اجاق گاز خود را روشن کنيد و با گذاشتن دو پايه مناسب در بالا و پايين آن شروع به پختن کبابها کنيد. بهتر است در هر مرحله فقط ۲ سيخ کباب روي شعله گاز قرار دهيد.
۸. در ابتداي کار شعله گاز را زياد کنيد و سيخها را مرتب زير و رو کنيد تا گوشت خودش رو جمع کند و از سيخ نريزد. پس از آنکه گوشت خودش را گرفت و خيالتان راحت شد که ديگر از سيخ نميريزد، حرارت شعله را کم کنيد و هر از گاهي سيخها را زير و رو کنيد تا کباب شما آرام آرام پخته شود.
چند نکته
گوشت گوسفندي که براي کباب کوبيده تهيه ميکنيد بايد مخلوطي از سردست و قلوه گاه گوسفندي باشد.
گوشت کباب کوبيده را سه مرتبه چرخ کنيد.
بهتر است سيخها قبل از به سيخ گرفتن گوشتها سرد باشند. پس اگر سيخها در محلي بوده که گرم شدهاند يا آفتاب خوردهاند، آنها را قبل از سيخ گرفتن، خنک کنيد.