نماد آخرین خبر

کدو حلوايي پلو؛ پلوي پاييزي از شمال ايران

منبع
ديجي کالا
بروزرسانی
کدو حلوايي پلو؛ پلوي پاييزي از شمال ايران

ديجي کالا/ از ايام قديم کدو حلوايي در شمال کشور بسيار محبوب بوده است و به تنهايي يا در غذا‌هاي مختلف از آن استفاده مي‌کردند. در مازندران، غذاي معروفي با کدو حلوايي تهيه مي‌شود که به «کيي پلا» يا کدو پلو معروف است و عطر و طعم بي‌نظيري دارد. با ما همراه باشيد تا طرز تهيه کدو حلوايي پلو مازندراني را به شما آموزش دهيم.

«کيي» به معناي کدو و «پلا» هم به معناي پلو است. اين غذا يکي از قديمي‌ترين غذا‌هاي مازندراني است و جايگاه ويژه‌اي در فرهنگ آشپزي مردمان اين خته دارد. کدو پلو، مخصوص فصل‎هاي سرد سال است و محلي‌ها معمولا در کنار آن تخم مرغ نيمرو، ماست و بادمجان، انار ترش و ترشي نازخاتون قرار مي‌دهند.

کدو حلوايي پلو را مي‌توانيد با مرغ، گوشت يا حتي به تنهايي و در کنار خورش‌هاي مختلف ديگر تهيه کنيد که در هر صورت بسيار خوشمزه است. اين پلوي مخلوط لذيذ، يکي از جذاب‌ترين‌ها، بين ده‌ها پلوي مخلوط ايراني است که بسيار هم ساده و سريع آماده مي‌شود و يک گزينه‌ي عالي براي فصل کدو حلوايي يا همان کدو تنبل خودمان است.

مواد لازم براي ۴ نفر

  • کدو حلوايي: ۵۰۰ گرم
  • برنج: ۳ پيمانه
  • سينه‌ي مرغ: ۱ عدد خرد شده
  • پياز: ۱ عدد
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوري
  • خلال بادام: نصف پيمانه
  • خلال پسته: يک سوم پيمانه
  • گلاب: يک چهارم پيمانه
  • زعفران دم کرده به ميزان لازم
  • کره: ۲۵ گرم
  • زرشک: نصف پيمانه
  • زردچوبه، پودر دارچين، پودر هل، فلفل سياه و نمک: به ميزان لازم

طرز تهيه کدو حلوايي پلو؛ يک غذاي پاييزي از شمال ايران

طرز تهيه

۱. کدو حلوايي را به شکل مکعب‌هاي ۲ در ۲ سانتي‌متري خرد کنيد و در نيمي از کره و روغن، با مقداري دارچين و يک قاشق از شکر سرخ کنيد. کدو‌هايي که به اين اندازه برش خورده‌اند، حين سرخ شدن مي‌پزند و براي روي پلو مناسب هستند. در صورتي که مي‌خواهيد کدو را لاي پلو بدهيد، لازم است آن را به قطعات بزرگ‌تر برش بزنيد تا حين سرخ کردن نيم‌پز شوند و ادامه‌ي پخت آن‌ها همراه با برنج صورت بگيرد.

طرز تهيه کدو حلوايي پلو؛ يک غذاي پاييزي از شمال ايران

۲. وقتي کدو‌ها سرخ شدند، آن‌ها را از تابه خارج کنيد و پياز را که به صورت نگيني ريز خرد کرده‌ايد، در همان تابه تفت دهيد تا کاملا طلايي شود.

طرز تهيه کدو حلوايي پلو؛ يک غذاي پاييزي از شمال ايران

۳. بعد از طلايي شدن پيازها، مرغ خرد شده را به آن اضافه کنيد و با حرارت بالا، به مدت ۱۰ دقيقه تفت دهيد تا مرغ‌ها کاملا بپزند.

طرز تهيه کدو حلوايي پلو؛ يک غذاي پاييزي از شمال ايران

۴. بعد از ۱۰ دقيقه نوبت اضافه کردن ادويه‌ها و سپس زعفران است. اگر تمايل داريد که مرغ و کدو را لابه‌لاي برنج دم کنيد، نيمي از زعفران دم کرده را براي روي برنج نگه‌داريد؛ در غير اين صورت همه‌ي زعفران را در اين مرحله اضافه کنيد.

طرز تهيه کدو حلوايي پلو؛ يک غذاي پاييزي از شمال ايران

۵. بادام‌ها را به مدت ۱۵ دقيقه در گلاب خيس کنيد. سپس جدا کنيد و با مابقي کره و کمي روغن تفت دهيد.

طرز تهيه کدو حلوايي پلو؛ يک غذاي پاييزي از شمال ايران

۶. حالا خلال پسته را در گلاب خيس کنيد و مانند مرحله قبل، بعد از ۱۵ دقيقه جدا کنيد و در تابه تفت دهيد.

طرز تهيه کدو حلوايي پلو؛ يک غذاي پاييزي از شمال ايران

۷. زرشک را شسته و ۱۵ دقيقه در آب خيس کنيد. حالا در همان تابه با مابقي شکر در حرارت ملايم تفت دهيد و کنار بگذاريد.

طرز تهيه کدو حلوايي پلو؛ يک غذاي پاييزي از شمال ايران

۸. برنج را آبکش کنيد و با ته‌ديگ دلخواه‌تان دم کنيد؛ بعد ترکيب مرغ و کدو به همراه خلال بادام و پسته و زرشک را روي برنج آماده شده بريزيد و سرو کنيد. مي‌توانيد به صورت دلخواه مرغ و کدو را لابه‌لاي برنج هم دم کنيد.

طرز تهيه کدو حلوايي پلو؛ يک غذاي پاييزي از شمال ايران

نوش جان.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar