شستشوي اين خوراکيها ممنوع!
شور و شيرين/ اگر فکر ميکنيد با شستن اين مواد غذايي از شر باکتري ها خلاص مي شويد در اشتباه هستيد!
مرغ و ماهي
آيا هميشه مرغ را قبل از پختن در سينک ظرفشويي تان مي شوييد؟ اگر اينطور است پس ديگر بايد اين عادت را ترک کنيد. شستن مرغ نه تنها هيچ ميکروب يا عامل بيماري زايي را از بين نمي برد بلکه مي تواند ريسک آلودگي را هم بيشتر کند. با شستن مرغ تازه در سينک ظرفشويي و پاشيدن قطرات آب به اطراف، شما تمام ميکروب ها و باکتري ها را در سراسر آشپزخانه خود پخش مي کنيد که شامل سطوح کانتر نيز مي شود. تنها راه موثر براي خلاص شدن از شر ميکروب ها، پختن مرغ است و اين قانون در مورد ماهي خام و گوشت هاي ديگر هم صدق مي کند.
گوشت قرمز
علاوه بر نکتهاي که در مورد مرغ گفتيم، با شستن گوشت خام رطوبتي به گوشت اضافه مي کنيد و اين رطوبت اضافي وارد شده به بافت گوشت، بخاري در آن ايجاد مي کند که بر مزه گوشت هم اثر مي گذارد. پس اگر يک گوشت مرغوب
ميخواهيد بايد آن را از رطوبت دور نگه داريد. اگر نميتوانيد عادت ِ شستن گوشت را ترک کنيد، قبل از پختن آن را با يک دستمال کاغذي کاملا خشک کنيد تا رطوبت اضافي آن گرفته شود و هميشه سينک ظرفشويي و سطوح اطراف آن را ضد عفوني کنيد.
سبزيجات بسته بندي و شسته شده
اگر روي بسته بندي درج شده «شسته شده» پس ديگر نيازي نيست دوباره آنها را بشوييد. پس با خيال راحت مستقيما از آنها استفاده کنيد.
قارچ
قارچ هم مانند گوشت خام در صورت شسته شدن و تماس طولاني مدت با آب، بافت يکدست و مزه خود را از دست خواهد داد. قارچ تا زماني که با سطح آلودهاي تماس پيدا نکند خطري ندارند و بيشتر سرآشپزها هم توصيه مي کنند هرگز قارچ را نشوييد. بلکه آن را با دستمال کاغذي مرطوب تميز کنيد، چون قارچ مانند يک اسفنج آب جذب مي کند. قارچ خاصيت جذب کنندگي زيادي دارد بنابراين اگر هم قصد شستن آن را داريد بايد خيلي سريع روي دستتان آن را بشوييد تا آب به خود نکشد.
تخم مرغ
خيلي ها عادت دارند قبل از استفاده از تخم مرغ آن را بشويند. درست است که تخم مرغ از بدن مرغ خارج شده و معلوم نيست روي چه سطحي افتاده اما جاي نگراني وجود ندارد. در بيشتر کشورها استانداردهاي سفت و سختي براي تميز کردن تخم مرغ ها وجود دارد. تمام تخم مرغ هايي که بصورت صنعتي فروخته مي شوند با آب گرم و صابون تميز شدهاند و کاملا تميزند. هميشه تخم مرغ را کاملا بپزيد تا زرده آن ببندد، اين کار براي پيشگيري از مسموميت با سالمونلا يا ساير ميکروب هايي که ممکن است داخل پوست تخم مرغ باشند ضروري است.
پاستا
خيلي ها پاستا را بعد از پخته شدن آبکشي مي کنند که اشتباه بزرگي است چون پاستا چيزي ندارد که بيمارتان کند. اما دليل ديگري هم وجود دارد که آن را هرگز آب نکشيد؛ آب کشيدن پاستا فقط باعث ميشود نشاسته از روي آن شسته شود و سُسي که مي خواهيد همراه پاستا سرو کنيد به آن نچسبد. اما غلاتي چون برنج يا کينوآ بايد حتما پيش از پخته شدن، با آب شسته شوند تا بافتشان يکنواخت شده و طعم بهتري پيدا کنند.