چگونه آش گوشت خرم آباد درست کنيم؟

مجله دلگرم/ شايد براي شما عجيب باشد که آش گوشت همان چلو گوشت است که مردم خرم آباد آن را طبخ مي کنند. با شنيدن نام آش همه ي ما فکرمان به سمت غذايي آبکي که مناسب فصل سرماست مي رود اما آش گوشت خرم آباد غذايي مجلسي است که با برنج سرو مي شود.
آش گوشت خرم آباد يک غذاي مجلسي مخصوص اعياد و عروسي هاست. اين غذا به سبک سنتي در ظرف هايي به نام مجمع سرو مي شود که سيني هاي بزرگ و گرد از جنس استيل يا روي هستند و هر سيني مخصوص سه نفر است.
نحوه سرو آش گوشت خرم آباد نيز اصول خاصي دارد. به اين صورت که در ابتدا مقداري برنج در مجمع مي ريزند و روي آن گوشت مي گذارند، سپس مقداري برنج روي گوشت ها مي ريزند تا به طور کامل گوشت ها پوشانده شود.
بعد از آن يک قطعه پياز و کمي نمک در مجمع گذاشته و روي آن ها را با نان محلي مي پوشانند تا غذا سرد نشود.
مواد لازم براي تهيه چلو گوشت خرم آباد:
گوشت گوسفندي ۱ کيلوگرم
پياز ۲ عدد
رب گوجه فرنگي ۱ قاشق غذاخوري
زعفران دم کرده به ميزان لازم
زردچوبه، فلفل و نمک به ميزان لازم
طرز تهيه چلو گوشت خرم آباد:
در ابتدا لازم به ذکر است که براي تهيه آش گوشت خرم آباد از تمام قسمت هاي گوشت گوسفند مي توان استفاده کرد اما امروزه براي پختن آش گوشت بيشتر از ماهيچه و مغز ران استفاده مي کنند.
براي پخت آش گوشت خرم آباد ابتدا پيازها را به صورت نگيني خرد کنيد و کمي در روغن تفت دهيد. سپس گوشت ها را قطعه قطعه کرده و به پياز اضافه کنيد. کمي که گوشت ها تفت داده شدند و رنگشان تغيير کرد، زردچوبه و فلفل را اضافه کنيد و پس از آن رب گوجه فرنگي اضافه نماييد.
لازم به ذکر است که اضافه کردن نمک در ابتداي پخت گوشت باعث سفت شدن گوشت مي شود پس در مرحله آخر نمک را اضافه کنيد.
مواد را مخلوط کرده و به آن آب اضافه کنيد و در ظرف را بگذاريد تا گوشت ها بپزند. در اين مرحله نمک و زعفران دم کرده را اضافه کنيد و بگذاريد تا آش گوشت جا بيفتد. در اين فاصله برنج را درست کنيد و نوش جان کنيد.