نماد آخرین خبر

طرز تهيه املت هندي پاراتا تخم‌مرغ

منبع
بروزرسانی
طرز تهيه املت هندي پاراتا تخم‌مرغ

مجله کوروش/ پراتا، پاراتا يا پراته يک نان مقوي صبحانه هندي و افغانستاني و پاکستاني است که در استان‌هاي شرقي ايران به خصوص در سيستان و بلوچستان و شهر چابهار در وعده صبحانه و عصرانه بسيار محبوب است. پراتا هندي را با گوشت، سبزيجات و تخم مرغ به طرق مختلف درست مي‌کنند. پاراتا تخم مرغ که در واقع يک نوع املت هندي است بسيار خوشمزه و مقوي است. ۹ اکتبر روز جهاني تخم مرغ است.

مواد لازم براي ۱ نفر

آرد: ½ ليوان فرانسوي دسته‌دار

آب گرم: به مقدار لازم

روغن: ۱ قاشق غذاخوري

تخم مرغ ۲ عدد

پياز: ۱ عدد نگيني خرد شده

فلفل تند: ۱ عدد ريز خرد شده (براي بچه‌ها حذف کنيد)

پودر فلفل قرمز: نوک قاشق چايخوري

زردچوبه: نوک قاشق چايخوري

نمک: به مقدار دلخواه

گشنيز يا جعفري: ۱ قاشق غذاخوري ساطوري خرد شده

طرز تهيه

ابتدا نان هندي پاراتا را درست کنيد. براي درست کردن نان هندي پاراتا يا پراته هندي آرد را در يک کاسه بريزيد و به تدريج و کم کم به آن آب گرم اضافه کنيد تا خمير شود. خمير را خوب ورز دهيد تا حدي که خمير لطيفي درست شود که به دست نچسبد. سپس خمير را با چند قطره روغن چرب کنيد. چانه‌ي خمير را در کاسه بگذاريد و روي آن را به مدت ۲۰ دقيقه با سلفون بپوشانيد تا برسد و ور بيايد.

بعد از ۲۰ دقيقه خمير را به دو چانه‌ي مساوي تقسيم کنيد. هر چانه خمير را مقداري پهن کنيد و کمي آرد روي آن بپاشيد. سپس چانه‌هاي خمير را با وردنه پهن کنيد. چانه را دو لا کنيد و چند قطره روغن روي آن بپاشيد و تمام سطح خمير را به روغن آغشته کنيد. چانه خمير را يک تاي ديگر بزنيد تا شبيه مثلث شود و کمي ديگر آن را با وردنه پهن کنيد. (مي‌توانيد خمير نان پاراتا را به همان صورت گرد با وردنه نازک باز کنيد، با روغن چرب کنيد و در تابه سرخ کنيد. دقت کنيد قطر خمير چند ميلي‌متر باشد)

يک تابه نچسب را داغ کنيد و خمير مثلثي را در تابه سرخ کنيد. خمير در اين مرحله پف مي‌کند و سپس پفش مي‌خوابد. هر دو طرف خمير را سرخ کنيد. نان هندي پراتا آماده است، آن را در يک بشقاب بگذاريد.

صبر کنيد تابه خنک شود. در اين فاصله تخم مرغ را در يک ظرف بشکنيد، تمام مواد را به تخم مرغ اضافه کنيد و هم بزنيد تا يک مايه يکدست درست شود. کف تابه را فقط کمي چرب کنيد. مايه تخم مرغي پاراتا را در تابه بريزيد و صبر کنيد تا يک طرف آن سرخ شود.

سپس نان هندي پراته را روي قسمتي از مايه املت که در بالاي تابه است بگذاريد و به آرامي فشار دهيد. حالا با يک کفگير پاراتا را زير و رو کنيد تا نان پاراتا در کف تابه قرار بگيرد. يک روش ديگر اين است که املت هندي را درست کنيد و سپس آن را روي نان پاراتا بگذاريد و سرو کنيد.

املت هندي پاراتا تخم‌مرغ شما آماده است. آن را با سالاد سبزيجات، انواع ترشي يا سبزي خوردن ميل کنيد. هندي‌ها پاراتا تخم مرغ را با چاي ماسالا يا سس چانتي سرو مي‌کنند. نان هندي پاراتا را به همين ترتيب با انواع گوشت تکه‌اي يا چرخ کرده، انواع سبزيجات سرخ شده از کلم بروکلي گرفته تا اسفناج، سيب زميني و … هم مي‌توانيد درست کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره