ستاره/ کلمه فطیر به معنای خمیر ور نیامده است و نان فطیر، نانی را گویند که در تهیه آن از خمیر مایه استفاده نشود و خمیر آن ور نیامده باشد. در این مقاله شما را با طرز تهیه نان فطیر مغزدار بدون فر آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه نان فطیر بدون فر:
آرد: 4 پیمانه
آب ولرم: 2 پیمانه
مایه خمیر: 1 قاشق غذاخوری
شکر: 3 قاشق غذاخوری
نمک: 1 قاشق چایخوری
روغن مایع: 1 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه خمیر میانی
آرد: 100 گرم
کره: 100 گرم
شکر: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه فطیر خانگی بدون فر مغزدار
مایه خمیر را به همراه یک قاشق چایخوری شکر در ظرف کوچکی ریخته و حدود ۴-۳ قاشق غذاخوری آب ولرم روی آن بریزید.
ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا مایه خمیر پف کند.
آب ولرم را در ظرفی که قصد دارید خمیر را در آن درست کنید، بریزید، سپس شکر، نمک، روغن و مایه خمیر را به آن اضافه کنید.
آرد را به تدریج به محلول فوق اضافه کرده و ورز دهید تا خمیری یک دست حاصل شود و به دست نچسبد. در صورتی که با این مقدار آرد، خمیر به دست می‌چسبد، کمی آرد و روغن مازاد بر دستور ارائه شده (به ازای ۱/۳ پیمانه آرد، ۱ قاشق سوپخوری روغن مایع) اضافه کنید.
خمیر را به مدت ۲ ساعت در جای نسبتا گرمی قرار دهید و روی آن را با نایلون بپوشانید تا حجم آن دو برابر شود.
خمیر را چانه بگیرید، کف سینی کمی آرد بپاشید و چانه‌ها را در سینی قرار دهید. حدود ۲۰-۱۵ دقیقه فرصت دهید تا چانه‌ها حجیم شوند.
برای درست کردن مواد میانی نان، آرد را در ماهیتابه تفت دهید و پس از اینکه رنگ آن طلایی شد، کره و ۱ قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید.
هر چانه را به شکل یک کاسه گود کرده و یک قاشق از مواد میانی را در آن قرار دهید و سر آن را ببندید.
روی سطح کار، کمی آرد بپاشید و خمیر را به ضخامت حدود ۱ سانتیمتر روی آن باز کنید.
روی سطح خمیر، کمی روغن مایع بمالید و کنجد بپاشید.
ماهیتابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود، خمیر را در آن قرار دهید و برای زیر ماهیتابه از شعله پخش کن استفاده کنید.
برای هر طرف نان به مدت ۱۰ دقیقه فرصت دهید تا بپزد و رنگ آن طلایی شود.
نکات تکمیلی در تهیه نان فطیر بدون فر
این نان را در ظرف در بسته و در جای خشک و تاریک نگهداری کنید.
نان فطیر، دیر هضم است و باعث انسداد مجاری می‌شود، بنابراین بهتر است همراه کمپوت، قند و شیرینی که مصلح آن است مصرف شود.
برای داشتن بافت منسجم‌تر می‌توانید ۱ عدد تخم مرغ به خمیر اضافه کنید.
در صورت تمایل می‌توانید کمی بکینگ پودر به مواد اضافه کنید تا نان، خوب پف کند.
از انواع معروف نان فطیر در ایران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
نان فطیر گناباد: در گناباد، دو نوع فطیر وجود دارد، یکی نان بدون مایه یا خمیر ترش و دیگر نان روغنی.
نان فطیر اراک: در اراک و شهر‌های مرکزی ایران، نان فطیر نوعی نان شیرمال است که به خمیر آن مایه نمی‌زنند، روی آن زردچوبه می‌زنند و به اندازه‌های کوچک در تنور می‌پزند. معمولاً روغن و شیرهٔ انگور یا خرده قند نیز به خمیر آن می‌افزایند و این نان را بیشتر برای زمستان یا نوروز تهیه می‌کنند.
نان فطیر مهربان: نان فطیر در شهر مهربان از توابع سراب، به صورت نان شیرین دایره‌ای شکل، در تنور تهیه می‌شود و معمولا به عنوان صبحانه و عصرانه مصرف می‌شود.
فطیر گردویی یا پنیری: این نوع نان در زنجان و از ترکیب پنیر، گردو، خمیر و سبزی‌های محلی تهیه می‌شود که به عنوان عصرانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar