صبحانه/ املت ايتاليايي در فر و بدون فر!

اکالا/ غذاها و دسرهاي ايتاليايي بسيار پرطرفدار و خوش طعم هستند و توانسته اند جايگاه ويژه اي در منو غذاهاي ما پيدا کنند. انواع پاستا، لازانيا، پيتزا و دسرهايي مثل تيراميسو از انواع پر طرفدار غذا و دسرهاي ايتاليايي معروف هستند؛ در اينجا به معرفي و بيان طرز تهيه “فريتاتا “ميپردازيم. فريتاتا (frittata) نوعي املت پرطرفدار ايتاليايي است که براي صبحانه نيز ميتوان درست کرد. ( اين غذا شباهت زيادي به کوکو يا کيش دارد و سازگار با طبع و ذائقه ايرانيست و ميتوان در وعدههاي غذايي مختلف آن را سرو کرد و داراي ارزش غذايي بالايي است.)
يکي از مزيتهاي اين املت يا کوکو اين است که با هر چيزي که دم دست داريد ميتوانيد آن را آماده کنيد. ميتوان از انواع سبزيجات، گوشت مرغ، ماهي،گوشت قرمز يا ترکيب آنها، سوسيس يا بيکن داخل املت ايتاليايي استفاده کرد و يا اينکه کلا فريتاتا را بدون گوشت و سوسيس و با انواع سبزيجات دلخواه آماده کرد تا يک فريتاتاي کاملا سالم داشته باشيم. اين املت به پيتزا تخم مرغي هم معروف است. با طرز تهيه اين غذاي جديد در اکالا بلاگ آشنا شويد.
چي لازم دارم:
سينه مرغ: نصف يک عدد
روغن: 1 قاشق غذاخوري
قارچ: ۲۰۰ گرم
سيب زميني: ۲ عدد
گوجه: ۱ الي دو عدد
پياز درشت: ۱ عدد
تخم مرغ: ۳ عدد
ذرت: ۳ قاشق غذاخوري
نمک و ادويه دلخواه ( فلفل، زردچوبه، آويشن): به مقدار لازم
پنير پيتزا: به مقدار لازم
چطور بپزم:
اول نصف سينه مرغ رو با يک عدد پياز خرد شده و يک قاشق روغن روي حرارت تفت ميديم تا تغيير رنگ بده و بعد نمک و فلفل سياه يا هر ادويه دلخواهي به مرغ اضافه ميکنيم و در نهايت آب جوش ميريزيم و اجازه ميديم بپزه. بعد از پخت ميذاريم مرغ کمي خنک بشه و با چاقو تکه تکه ميکنيم.
سيب زميني ها رو نگيني خرد ميکنيم و داخل تابه با روغن سرخ ميکنيم وقتي آماده شد سيب زميني ها رو برميداريم. ( به کمک کفگير سوراخ دار تا کاملا از روغن جدا بشه) و داخل همون تابه و روغن، پياز هاي ريز خرد شده رو ميريزيم و اجازه ميديم طلايي بشه.
و بعد قارچ رو به پيازها اضافه ميکنيم و حرارت رو کمي بالا ميبريم. اگه مثل من از قارچ تازه استفاده ميکنين يک قاشق آبليمو هم اضافه کنين تا رنگ قارچ ها تيره نشه ولي اگه از قارچ پخته استفاده ميکنين نيازي نيست. وقتي آب قارچ ها کشيده شد و پخت، حرارت رو کم ميکنيم. ( هنگام پخت قارچ تازه همواره از حرارت بالا استفاده ميکنيم تا مانع آب انداختن زياد قارچ ها بشه و حتما آبليمو ميزنيم تا قارچ ها سياه رنگ نشن). گوجه نگيني خرد شده و ذرت رو هم اضافه ميکنيم و تفت ميديم تا گوجه ها بپزه.
بعد سيب زميني هاي پخته و مرغ پخته و خرد شده رو اضافه ميکنيم و نمک و ادويه هاي دلخواه رو هم ميزنيم و کاملا مخلوط ميکنيم (همه مواد يکنواخت مخلوط بشه)
تخم مرغ ها رو داخل کاسه اي با چنگال ميزنيم تا از حالت لختگي خارج بشن و کمي کف کنن. مواد رو داخل تابه با قاشق کاملا صاف ميکنيم و تخم مرغ ها رو روي مواد ميريزيم.
اجازه ميديم تا تخم مرغها همه جاي مواد پخش بشن. در تابه رو ميذاريم و اجازه ميديم با حرارت، کم تخم مرغ ها کاملا بپزن ( چون همه مواد از قبل پخته فقط تخم مرغ ها نياز به پختن دارن) وقتي تخم مرغ ها پخت، روي اون پنير پيتزا ميريزيم و در فر قرار ميديم و گريل رو روشن ميکنيم تا زماني که پنير کاملا آب بشه و طلايي رنگ بشه.
اگه فر ندارين: بعد از ريختن پنير، تابه رو روي حرارت کم بذارين و در تابه رو ببندين تا پنير آب بشه. بعد روي پنير، سبزيجات مختلف بريزين تا زيبا تر ديده بشه. (اگه فر نداريد و دوست نداريد پنير شما سفيد رنگ ديده بشه قبل از ريختن پنير يک قاشق زعفران دم شده غليظ بهش اضافه کنين و کاملا مخلوط کنين تا رنگ بگيره و بعد روي فريتاتا پخش کنين)
در آخر کوکو( املت) رو با گوجه و ريحان و جعفري خرد شده و سس قرمز سرو ميکنيم. ميتونيد از سس هاي قرمز خانگي هم استفاده کنيد. اين کوکو گزينه مناسبي براي شام ميتونه باشه و خيلي خوشمزست. سعي کنين داخلش از موادي استفاده کنين که طعم هاشو دوست دارين تا در نهايت از نتيجه راضي باشين!
نکات مهم در پخت فريتاتا:
فريتاتا نوعي غذاي بين الملل- ايتاليايي محسوب ميشود و زمان پخت کلي فريتاتا حدود ۵۰ الي ۶۰ دقيقه است.
انتخاب تابه در پخت اين املت حائز اهميت است. بهتر است تابه شما نچسب باشد؛ ميتوانيد با انتخاب کردن تابه کوچکتر ضخامت فريتاتا را بيشتر کنيد.
همه مواد فريتاتا بايد از قبل پخته باشند وگرنه املت آن تردي معروفش را نخواهد داشت.
استفاده از تخم مرغ بيشتر باعث شل شدن مواد شما ميشود.
از سبزيجات ديگري که ميتوانيد در فريتاتا استفاده کنيد ميتوان به هويج، فلفل دلمه اي، نخود فرنگي، زيتون و… اشاره کرد.
ميتوانيد مواد فريتاتا رو داخل قالب مافين بريزيد و در فر بپزيد تا حالت تک نفره داشته باشد.
اگر املت ايتاليايي را داخل تابه ميپزيد بهتر است آن را شبيه پيتزا برش بزنيد.
براي طعم بهتر ميتوان کمي پنير پارمزان به پنير پيتزا اضافه کرد؛ در صورتي که مايليد غذاي شما رژيمي باشد مجاز به حذف کردن پنير پيتزا هستيد.
از گوجه فرنگي خشک خرد شده هم ميتوانيد به جاي گوجه فرنگي تازه استفاده کنيد.
املت فريتاتا را هم به صورت گرم و هم سرد ميتوان سرو کرد. ( برخلاف املت فرانسوي که حتما بايد گرم سرو شود.)
استفاده از برگ سبزيجات کاملا اختياري است.
از جمله فريتاتا هاي معروف ميتوان به فريتاتاي اسفناج ، فريتاتاي سيب زميني و فريتاتاي سبزيجات ( مخصوص گياه خواران) اشاره کرد.
فريتاتا براي وعده صبحانه و شام يا ميان وعده مناسب است. اميدواريم بتوانيد به کمک آموزش بالا، يک فريتاتا خوشمزه و مناسب با سليقه خود درست کنيد و از طعم خوب آن لذت ببريد. سوالات خود را در قسمت نظرات از ما بپرسيد.