خراسان/ چی لازم دارم:
 سیر- 2 حبه
 روغن  - به میزان لازم
  پیاز - 1 عدد
 خرما  - 8 عدد
 کشمش - 3 قاشق سوپ خوری
 گوشت  - 200 گرم
 برنج - یک ونیم پیمانه
 لوبیا سفید - یک پیمانه
 زردچوبه  - به مقدار لازم
 ادویه(پلویی) – 2 قاشق غذاخوری
 نمک -  به مقدار لازم
 چطور بپزم:
۱-در یک ظرف، زردچوبه را با روغن تفت می دهیم، لوبیایی را که از قبل خیسانده ایم آبکش می کنیم و در روغن تفت می‌دهیم.۲- سپس به آن آب اضافه می کنیم و اجازه می‌دهیم کاملا بپزد.  زمان پخت لوبیا دو ساعت طول می‌کشد.۳- در انتهای پخت، نمک را به آن اضافه می‌کنیم.
۴-در یک ظرف جدا، گوشت را با سیر ، پیاز و دارچین تفت می دهیم و به آن، آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم کاملا پخته شود.
۵- برنج را در آب می جوشانیم، لوبیا را به آن اضافه و سپس آن ها را آبکش می‌کنیم. دقت کنید که برنج در زمان آبکشی، باید کمی زنده تر از حالت معمول باشد.
۶- سپس پوست خرماها را می گیریم، هسته آن‌را جدا و در روغن یا کره سرخ می‌کنیم.
۷- کشمش را به آن اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم.
۸-قابلمه ای  راکه برای دم کردن برنج در نظر گرفته ایم با روغن چرب می‌کنیم.۹- ابتدا پلو را در قابلمه می ریزیم و گوشت و خرما را لا به لای برنج قرار می‌دهیم. ۱۰-زعفران آب کرده را به لایه آخر اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم برنج دم بکشد. برای تزیین از کمی پیازچه خردشده استفاده کنید .
  نکات
ادویه پلویی مخلوطی از گل سرخ، هل کوبیده، ریشه جوز هندی، میخک کوبیده، دارچین و زیره سیاه است. حتما از شب قبل لوبیاها را خیس کنید  یا یک‌بار آن‌را بجوشانید.
یکی از خواص لوبیا سفید کاهش قند خون است، علاوه بر آن موجب کاهش فشار خون هم می‌شود. یکی از خواص مفید لوبیا سفید پایین بودن میزان چربی و بالا بودن میزان پروتئین آن است. لوبیا سفید باعث جلوگیری از بروز ناراحتی های قلبی و عروقی می شود. همچنین خاصیت درمان کنندگی در برابر بیماری یبوست را دارد.
این لوبیای مفید برای هیچ کدام از گروه‌های خونی مشکل ایجاد نمی‌کند. لوبیا سفید دارای سدیم و پتاسیم زیادی است و با ایجاد تعادل بین این دو عنصر فشار خون و ضربان قلب را تنظیم می‌کند. لوبیا سفید منبع منگنز و مس هم است.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar