ميز اردور/ مربايي خوشمزه با خواص فراوان

نمناک/ مرباي عناب يکي از مرباهايي است که علاوه بر خوشمزگي داراي خواص فراواني نيز است و براي درمان افسردگي و حتي سرطان مفيد مي باشد پس با نمناک همراه باشيد تا طرز تهيه اين مرباي خوشمزه را به شما آمورش دهيم.
چي لازم دارم:
عناب 500 گرم
شکر 1000 گرم
آب 4 پيمانه
آبليمو تازه 2 قاشق غذاخوري
هل 2 عدد
چطور بپزم:
مرحله اول
در مرحله اول ابتدا عناب ها را به مدت 5 ساعت درون ظرف آب قرار داده تا به خوبي خيس خورده و نرم شود و سپس هسته هاي آن را خارج کنيد و کنار بگذاريد.
مرحله دوم
يک يکلو شکر و 4 پيمانه آب را درون قابلمه اي ريخته و مخلوط مي کنيم و روي شعله متوسط قرار مي دهيم و هم مي زنيم تا شکر به خوبي درون آب حل شود.
مرحله سوم
در اين مرحله عناب و هل را اضافه ميکنيم و وقتي آب جوشيد درب قابلمه را نيمه باز مي گذاريم و حرارت شعله را کم ميکنيم تا عناب ها به خوبي بپزد و منتظر مي مانيم تا مربا قوام خوبي پيدا کند.
مرحله چهارم
در مراحل آخر پخت، آبليمو تازه را اضافه ميکنيم و 2 دقيقه منتظر مانده و سپس شعله را خاموش ميکنيم و به مدت 24 ساعت مربا را درون ظرف و در دماي محيط نگهداري ميکنيم و بعد از آن مرباي عناب را درون ظروف شيشه اي ريخته و در جاي خنک نگهداري مي کنيم.
خواص عناب:
عناب بدليل داشتن لعاب زياد نرم کننده سينه است
ملين است مخصوصا اگر آنرا با آب و يا شير بجوشانيد.
عناب آرام کننده اعصاب است .
خواب آور است و بيخوابي را برطرف مي کند بخصوص هسته عناب خواب آرو است .
آسم وتنگي نفس را برطرف مي کند .
ارزش تغذيه اي عناب
اين ميوه منبع خوبي از ويتامين C و حاوي مقادير قابل ملاحظه اي مواد معدني است. همچنين داراي پروتئين، کربوهيدرات و مواد معدني کلسيم، فسفر، آهن، کاروتن، تيامين، ريبوفلاوين، نياسين و فلور مي باشد. در ضمن حاوي پکتين (به عنوان کلسيم پکتات) به عنوان فيبر محلول موثر در کاهش چربي و قند خون است. چربيکمي دارد. نسبت اسيدهاي چرب اشباع نشده به کل چربي در ميوه عناب بالا است، بنابراين متخصصين تغذيه مي توانند عناب را به عنوان بخشي از رژيم غذايي توصيه نمايند.