طرز تهيه مرغ بلغاري به روش هاي کاملا متفاوت
بيتوته/ مرغ بلغاري يکي از لذيذترين غذاهاي کشور بلغارستان است. که مي توانيد آن را به 2 روش زير تهيه کنيد.
طرز تهيه مرغ بلغاري به روش ساده
مواد لازم براي مرغ بلغاري:
فلفل دلمه اي نصفي
مرغ 6 تکه
سير2 حبه
زنجبيل به مقدار لازم
پياز درشت 1 عدد
زردچوبه نصف قاشق غذاخوري
نمک و فلفل سياه به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
سرکه نصف استکان
آب جوش2 ليوان
شکربه مقدار لازم
هويج کوچک6 عدد
طرز تهيه مرغ بلغاري ساده :
ابتدا پياز را نگيني خرد کرده و سرخ کنيد. سپس 2 حبه سير ورقه شده را اضافه کنيد و تفت بدهيد. و بعد فلفل دلمه اي ها را اضافه کنيد و تفت بدهيد. مرغ ها را فيله کنيد. (بهتر است قسمت ران باشد) و بعد به پياز و سير اضافه کنيد و بعد ادويه ها را اضافه کنيد و تفت بدهيد. زعفران دمکرده غليظ را اضافه کنيد.
در قابلمه را بگذاريد و حرارت را کم کنيد، تا مرغ ها بپزند. نيازي به آب نيست اما اگر مي خواهيد مرغ شما سس بيشتري داشته باشد 1 ليوان آب اضافه کنيد.
خوشمزگي اين غذا اين است که با آب مرغ پخته مي شود و آب زيادي ندارد. براي آماده کردن هويج ها، هويج ها را با 2 ليوان آب، سرکه، و 1 قاشق غذاخوري شکر را ترکيب کنيد و اجازه بدهيد خوب بپزند، اگر هويج ها بزرگ بودند آن ها را قاچ کنيد.
اين مرغ را مي توانيد با سبزي پلو و يا برنج سفيد سرو کنيد.
طرز تهيه مرغ بلغاري در فر
مواد لازم براي مرغ بلغاري :
مرغ کامل1 عدد
گوجه فرنگي متوسط2 عدد
سير له شده2 حبه
پياز بزرگ1 عدد
سرکه قرمز نصف فنجان
قارچ خرد شده 350 گرم
روغن کنجد يا زيتون3 قاشق غذاخوري
سس خردل (اختياري)1 يا 2 قاشق چايخوري
نمک و فلفل سياه به ميزان لازم
پودر آويشن 2 قاشق چايخوري
شکر 1 قاشق غذاخوري
دستور تهيه مرغ بلغاري :
ابتدا بايد مرغ ها را مزه دار کنيد زيرا طعم اين نوع خوراک با مزه دار کردن مرغ ها بسيار متفاوت مي شود. براي مزه دار کردن مرغ ها آن ها را با نمک و فلفل سياه و کمي پودر آويشن به مدت 20 دقيقه در يک ظرف در دار قرار دهيد.
پس از اين مدت بايد مرغ ها را با روغن زيتون يا روغن کنجد سرخ کنيد. در يک ماهيتابه ديگر پياز و سير خرد شده و گوجه فرنگي رنده شده را با کمي روغن تفت بدهيد. بعد از سبک شدن پياز و سير قارچ و شکر و سس خردل و سرکه را با کمي نمک و فلفل اضافه کنيد و تا 5 دقيقه اجازه دهيد تا بر روي حرارت ملايم بمانند.
فر را روشن کنيد و درجه حرارت را روي دماي 180 درجه قرار بدهيد. مرغ را درون ظرفي مناسب قرار بدهيد و سس آماده شده را روي آن بريزيد و به مدت 35 الي 40 دقيقه داخل فر قرار بدهيد تا مرغ ها کاملا بپزند و خوراک شما آماده شوند.