بیتوته/ خورش ترشی قورمه یا قورما یه خورش اردبیلی که خیلی خیلی خوشمزه و خوش خوراک است.
خورشت ترشی قورمه یا قورمه اردبیلی خوشمزه، شباهت زیادی به قیمه دارد، با این تفاوت که جای لپه از لوبیا چشم بلبلی استفاده می شود و روی خورشت پیاز داغ طلایی بریزید.
چی لازم دارم:
 گوشت خورشتی 200 گرم 
 لوبیا چشم بلبلی نصف پیمانه 
 پیاز 1 عدد 
 آلوچه به مقدار لازم 
 نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
 زعفران دم کرده به میزان لازم 
 رب گوجه به میزان لازم
 پیاز داغ (در صورت دلخواه) به مقدار لازم
چطور بپزم:
لوبیاها را از قبل خیس کنید. پیاز را خرد کنید و کمی تفت بدهید و بعد گوشت خورشتی را به آن اضافه کنید و تفت بدهید. مقداری فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و بعد کمی تفت بدهید. رب گوجه را اضافه کنید و کمی تفت بدهید و بعد یک مقدار آب بریزید و اجازه بدهید بپزد.
زمانی که گوشت نیم پز شد آب لوبیاها را دور بریزید و به خورش اضافه کنید، و بعد داخل خورش بریزید.
نیم ساعت آخر پخت آلوچه های از قبل خیس شده را داخل آن بریزید، نمک و زعفران را هم بریزید. و اجازه بدهید خورش جا بیفتد. و در پایان با پیاز داغ تزیین کنید.
نکاتی برای تهیه ی خورش ترشی قورمه:
• اگر از قبل خیس نکردید دوبار بجوشانید و آب آن را بیرون بریزید.
• می توانید پیاز داغ داخل آن را حذف کنید، این ذائقه ای است.
• چاشنی این خورشت آبغوره است.
• سعی کنید رب گوجه فرنگی را حذف کنید و به جای آن زعفران بیشتری اضافه کنید چون هرچه زعفران این خورشت بیشتر باشد خوشمزه تر می شود.
• خوشمزگی این خورشت به پیاز بستگی دارد و هرچه بیشتر باشد خوشمزه تر می شود مثلا برای هر نفر یک پیاز متوسط در نظر بگیرید و دقت کنید موفع سرخ کردن پیازها نسوزند زیرا طعم خورشت را به طور کل عوض می کند.
• برای اینکه پیاز را خوشرنگ و خشک تهیه کنید، ابتدا پیازها را خلالی و یک اندازه خرد کنید سپس آن را داخل آب جوش بریزید و اجازه بدهید چند جوش بخورد و بعد آن را آبکش کنید زمانی که آب پیازها خارج شد داخل تابه ای روغن بریزید پس از داغ شدن روغن پیازها را داخل آن ها بریزید و تفت بدهید. و پس از سرخ شدن پیازها را داخل سبد بریزید تا روغن اضافی آن ها جدا شود.
• پس از سرخ شدن پیازها سریع می سوزند. دقت کنید پیازها نسوزند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar