برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

غذاي اصلي/ خورشت ترشي قورمه؛ غذاي محبوب اردبيلي ها

منبع
بيتوته
بروزرسانی
غذاي اصلي/  خورشت ترشي قورمه؛ غذاي محبوب اردبيلي ها

بيتوته/ خورش ترشي قورمه يا قورما يه خورش اردبيلي که خيلي خيلي خوشمزه و خوش خوراک است.
خورشت ترشي قورمه يا قورمه اردبيلي خوشمزه، شباهت زيادي به قيمه دارد، با اين تفاوت که جاي لپه از لوبيا چشم بلبلي استفاده مي شود و روي خورشت پياز داغ طلايي بريزيد.
چي لازم دارم:
 گوشت خورشتي 200 گرم 
 لوبيا چشم بلبلي نصف پيمانه 
 پياز 1 عدد 

 آلوچه به مقدار لازم 
 نمک و فلفل سياه و زردچوبه به ميزان لازم
 زعفران دم کرده به ميزان لازم 
 رب گوجه به ميزان لازم
 پياز داغ (در صورت دلخواه) به مقدار لازم
چطور بپزم:
لوبياها را از قبل خيس کنيد. پياز را خرد کنيد و کمي تفت بدهيد و بعد گوشت خورشتي را به آن اضافه کنيد و تفت بدهيد. مقداري فلفل سياه و زردچوبه اضافه کنيد و بعد کمي تفت بدهيد. رب گوجه را اضافه کنيد و کمي تفت بدهيد و بعد يک مقدار آب بريزيد و اجازه بدهيد بپزد.
زماني که گوشت نيم پز شد آب لوبياها را دور بريزيد و به خورش اضافه کنيد، و بعد داخل خورش بريزيد.
نيم ساعت آخر پخت آلوچه هاي از قبل خيس شده را داخل آن بريزيد، نمک و زعفران را هم بريزيد. و اجازه بدهيد خورش جا بيفتد. و در پايان با پياز داغ تزيين کنيد.
نکاتي براي تهيه ي خورش ترشي قورمه:
• اگر از قبل خيس نکرديد دوبار بجوشانيد و آب آن را بيرون بريزيد.
• مي توانيد پياز داغ داخل آن را حذف کنيد، اين ذائقه اي است.

• چاشني اين خورشت آبغوره است.
• سعي کنيد رب گوجه فرنگي را حذف کنيد و به جاي آن زعفران بيشتري اضافه کنيد چون هرچه زعفران اين خورشت بيشتر باشد خوشمزه تر مي شود.
• خوشمزگي اين خورشت به پياز بستگي دارد و هرچه بيشتر باشد خوشمزه تر مي شود مثلا براي هر نفر يک پياز متوسط در نظر بگيريد و دقت کنيد موفع سرخ کردن پيازها نسوزند زيرا طعم خورشت را به طور کل عوض مي کند.
• براي اينکه پياز را خوشرنگ و خشک تهيه کنيد، ابتدا پيازها را خلالي و يک اندازه خرد کنيد سپس آن را داخل آب جوش بريزيد و اجازه بدهيد چند جوش بخورد و بعد آن را آبکش کنيد زماني که آب پيازها خارج شد داخل تابه اي روغن بريزيد پس از داغ شدن روغن پيازها را داخل آن ها بريزيد و تفت بدهيد. و پس از سرخ شدن پيازها را داخل سبد بريزيد تا روغن اضافي آن ها جدا شود.
• پس از سرخ شدن پيازها سريع مي سوزند. دقت کنيد پيازها نسوزند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar