شور و شیرین/ پیاز یکی از ضروری‌ترین و رایج‌ترین طعم‌دهنده‌ها در تهیه و آماده کردن غذا است. پیاز و انواع آن- پیازچه، تره‌فرنگی، سیر، موسیر، و پیاز کوهی- مجموعاً به نام آلیوم شناخته می‌شوند. پیاز طعم و عطر خاص و مطبوعی به انواع غذا، اعم از آب مرغ، آب گوشت، سس‌ها و غذاها می دهد.

 پیاز گرد و توپی شکل (Globe onions)
این نوع پیاز در سه رنگ قرمز، زرد و سفید و در اندازه‌های مختلف وجود دارد. پیازهای زردرنگ که رایج‌‌ترین پیازها هستند، طعم و عطر زیادی دارند و برای سرخکردن بهترند. پیاز قرمزرنگ که طعم نسبتاً شیرین دارد، برای تزئین در کنار غذاها مناسب است. پیاز سفیدرنگ معمولاً در تهیه انواع سوپ و خورش استفاده می‌شود. مکزیکی‌ها از این نوع پیاز در غذاهای خود بیشتر استفاده می‌کنند.

 پیاز ترشی (Pearl onions)
این نوع پیاز معمولاً سفیدرنگ است، اما در رنگ‌های قرمز و زرد نیز دیده می‌شود و از آن برای تهیه‌ی ترشی پیاز و یا تهیه‌ی انواع خورش استفاده می‌شود.

 پیاز کوهی (Shallots)
این پیاز پوستی بنفش‌رنگ دارد؛ اما خود گیاه به رنگ سفید است. فرانسوی‌ها از آن در غذاهای خود استفاده می‌کنند. پیاز کوهی طعم و عطر ملایم‌تری نسبت به پیاز دارد و می‌توان از آن به عنوان جایگزین پیاز نیز استفاده کرد.از پیاز بنفش برای تهیه سالادها و خام خوری استفاده می شود.

 تره‌فرنگی (leek)
از تره‌فرنگی به عنوان جایگزین پیاز در بسیاری از خورش‌‌ها، سوپ‌ها و سایر غذاها می‌توان استفاده کرد تا طعم و عطر ملایم‌تر و مطبوع‌تری به غذا بدهد. همچنین می‌توان آن را به تنهائی نیز به صورت آب‌پز، بخارپز، کبابی و سرخکرده استفاده نمود.

 پیازچه (Scallion)
پیازچه که به آن پیاز سبز نیز می‌گویند، دارای طعم نسبتاً شیرین و ملایمی است که در سرتاسر سال یافت می‌شود (اما در فصل تابستان و بهار بیشتر دیده می‌شود). هرچقدر پیازچه‌ها باریک‌تر باشند، شیرین‌تر هستند. پیازچه‌ها معمولاً در تهیه انواع غذاهای آسیائی و چینی استفاده می‌شوند.

 ساقه‌ پیازچه (Chives)
اگرچه از این پیازچه به عنوان نوعی سبزی در طبخ بعضی از خوراک‌ها استفاده می‌کنند، در گروه آلیوم‌ها قرار دارد. از این پیازچه می‌توان در تهیه‌ی انواع سوپ، سیب‌زمینی تنوری و غذاهائی که با تخم‌مرغ و کره تهیه می‌شوند، استفاده کرد.

 سیر (Garlic)
از سیر می‌توان در تهیه‌ی انواع سالاد و سس به صورت خام و یا به صورت پخته در تهیه انواع خورش و سوپ استفاده کرد. اگر سیر را له و سپس خرد کنید، عطر و طعم بیشتری به غذا می‌دهد.

پوست گرفتن و برش زدن پیاز
1- با استفاده از یک چاقو، ابتدا قسمت ریشه‌ی پیاز را جدا کنید و سپس آن را در یک دست گرفته و با چاقوئی که در دست دیگر دارید، پوست آن را بگیرید.

2- با استفاده از چاقوی سرآشپز پیاز را از طول به دو نیم کنید.

3- انتهای پیاز را در قسمت ریشه به شکل V از آن جدا نمائید.

4- حال هر یک از نیمه‌ها را از قسمت صاف و سطح آن روی تخته خردکن قرار داده و سپس به صورت خیلی نازک، پیاز را برش بزنید (slice).

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar