ترفند تهيه ژله لقمهاي براي داشتن يک ميز رنگيرنگي
کاغذ رنگي/ ژله لقمهاي نوعي متفاوت و خوشمزه از ژله محسوب ميشود که ميتوانيد آن را در طعمها و رنگهاي مختلف درست کنيد. ظاهر شيک و جديد اين ژله آن را به انتخابي جديد براي رنگي کردن ميز غذاي مهماني تبديل کرده است. طرز تهيه اين ژله مانند ژله خرده شيشهاي و ژله رنگين کمان بسيار آسان است. در ادامه با ما همراه باشيد تا مراحل آموزش طرز تهيه ژله لقمهاي را به سادگي ياد بگيريد.
مواد موردنياز
۸۵ گرم پودر ژله (با طعم دلخواه)
۲۵۰ گرم بيسکويت ساده شيرين
۱۷۵ گرم کره ذوب شده
۱/۳ ليوان آب
۲ عدد ليمو
۴۰۰ گرم شير غليظ شده
کاغذ روغني رولي
مواد اوليه گفته شده براي طرز تهيه ژله لقمهاي ويژه ۳ يا ۴ نفر است؛ بنابراين اگر ميخواهيد براي افراد کمتر يا بيشتري ژله لقمهاي تهيه کنيد، به همين ميزان مواد اوليه را کم يا زيادتر کنيد.
ژله لقمهاي طرز تهيه آساني دارد، فقط بايد با دقت مراحل زير را انجام دهيد و يک دسر خوشمزه براي رنگي کردن سفره درست کنيد.
۱. خرد کردن بيسکويتها
ابتدا بيسکوييتها را داخل يک کاسه ريخته و آنها را به طور کامل خرد کنيد. شما ميتوانيد براي خرد کردن بيسکوييتها، آنها را داخل يک کيسه ريخته و با گوشتکوب بکوبيد تا کاملا خرد و پودر شوند. کره آب شده را روي بيسکوييتها بريزيد؛ سپس با قاشق کره و بيسکوييت را خوب هم بزنيد و له کنيد تا بيسکويت حالت خميري شکل داشته باشد.
بعد از تهيه بيسکويت خميري، کاغذ روغني رولي را ته ظرف پهن کنيد و بيسکويتها را روي کاغذ روغني بريزيد. با استفاده از کاردک يا کفگير سطح بيسکويتها به خوبي صاف کنيد.
در صورت تمايل در طرز تهيه ژله لقمهاي ميتوانيد از بيسکويت کوکي استفاده کنيد، چون طعم بهتري به ژله ميدهد.
۲. آمادهسازي خامه در طرز تهيه ژله لقمهاي
شير غليظ شده را در يک کاسه بريزيد. سپس ژلاتين و ليمو را به مقدار گفته شده داخل شير ريخته و آنها به خوبي هم بزنيد تا مايهاي غليظ و يکدست تهيه شوند.
در ادامه گام از طرز تهيه ژله لقمهاي مايه شيري آماده شده را روي لايه بيسکوييتها بريزيد و با يک ليسک يا قاشق پهن آن را به طور کامل روي لايه بيسکوييتها پخش کنيد تا يک لايه صاف و يکدست از اين خامه روي بيسکوييتها قرار بگيرد.
بهتر است از شير تغليظ شده با چربي کامل استفاده کنيد، چون خامه تهيه شده سفتتر ميشود و دسرتان شکل بهتري خواهد شد.
۳. درست کردن ژله به رنگ دلخواه
با توجه به دستوراتي که روي بسته ژله نوشته شده، ميزان کافي آب جوش، آب سرد و پودر ژله را با هم مخلوط کنيد. اين ترکيب را به طور کامل حدود يک الي دو دقيقه هم بزنيد. براي خوشرنگ شدن دسر از ژلههايي با رنگ قرمز، آبي يا بنفش استفاده کنيد؛ چراکه اين رنگها تضاد خوبي با سفيدي خامه دارند.
حالا ژله را هم به عنوان آخرين لايه به مواد اضافه کنيد. براي ريختن ژله روي خامه دقت کافي داشته باشيد. ژله را به آرامي روي خامه بريزيد تا بافت خامه را خراب نکند.
۴. سرو ژله لقمهاي
در آخر بايد دسر رنگيرنگي را در يخچال قرار داده و اجازه دهيد حدود چند ساعت در فضاي سرد باقي بماند؛ چراکه ژله براي بسته شدن به سرماي زياد در مدت طولاني نياز دارد. ميتوانيد هر يک ساعت دسر را چک کنيد تا ببينيد آماده شده يا نه؟
اما در مجموع بهتر است ژله را از شب قبل مهماني آماده کنيد تا دوره سرد شدن آن زمان مهماني شما را هدر ندهد.
نکته مهم در طرز تهيه ژله لقمهاي
براي اينکه پورد ژلاتين را به راحتي در آب حل کنيد، ابتدا نصف پودر ژلاتين را داخل ظرف ريخته و کمي آب سرد روي آن بريزيد. دومرتبه باقي مانده آن را ريخته و کمي آب سرد به آن اضافه کنيد تا ژلاتين گلوله نشود. سپس در يک ظرف ديگر به اندازهي کم آب بريزيد و آن را روي حرارت ملايم قرار دهيد؛ ظرف ژلاتين از قبل آماده شده را به آب جوش اضافه کنيد، ژلاتين را با قاشق هم بزنيد تا کاملا شفاف شو