طرز تهيه آش گندم شير کرماني؛ خوشمزه و مقوي

غذالند/ آش گندم شير يکي ديگر از انواع معروف و خوش طعم آشهاي ايراني است. مواد اين آش کمي با ساير آشها متفاوت است. براي تهيه آن بايد يکي از مواد اصلي يعني گندم شير محلي کرمان را به صورت جداگانه آماده کنيد.
گندم شير نيز يکي ديگر از خوراکهاي محلي کرمان است که مردم کرمان هم آن را به صورت جداگانه ميل ميکنند و بسيار مغذي و پرقوت است و هم آن را در برخي از غذاها مثل آش اضافه ميکنند و در طبخ آنها استفاده ميکنند.
گندم شير در واقع از مخلوط گندم و شير با تعدادي ادويه به دست ميآيد که در اينجا برايتان توضيح ميدهيم. طرز تهيه اين خوراکي به اين صورت است که شما گندم از قبل خيس خورده را به جاي آب به همراه شير ميگذاريد بجوشد در حين جوشيدن و پختن ميتوانيد انواع ادويههاي مورد نياز همچون زعفران، زرد چوبه، زيره سياه، سياه دانه، فلفل قرمز و يا هر ادويه ديگري که دوست داريد را به آن اضافه کنيد و خوب با شير و گندم مخلوط کنيد و اجازه دهيد تا تمامي شير بخار شده و به خورد گندم برود در اين مرحله گندم شير شما آماده است که هم ميتوانيد به همين صورت استفاده کنيد و يا مثل غذاي در اين پست به آش اضافه کنيد و طعم جديدي از غذا را تجربه کنيد.
مواد لازم:
گوشت: ۵۰۰ گرم
گندم شير: ۱۰۰ گرم
نخود: ۷۰ گرم
پياز متوسط: ۱ عدد
رشته آش: به مقدار لازم (در صورت تمايل)
کشک ساييده شده: به مقدار لازم
سير: به ميزان لازم
نعناداغ: به ميزان لازم
نمک: به ميزان لازم
زردچوبه: به ميزان لازم
فلفل سياه: به ميزان لازم
طرز تهيه:
ابتدا گوشت را خرد کنيد و در يک قابلمه بگذاريد با آب بپزد تا نيم پز گردد.
پياز را اسمال دايس کرده (ريز خرد کنيد.) و مقداري تفت دهيد.
سپس نخود را به همراه پياز مجدد کمي تفت دهيد.
ادويههاي زرد چوبه و فلفل سياه را نيز به قابلمه اضافه کنيد.
بعد از پختن اين مواد، گوشتها را له کنيد و به قابلمه اضافه کنيد.
سپس گندم شيري را که از قبل پخته ايد به قابلمه اضافه کنيد.
پس از انکه تمامي مواد را با هم مخلوط کرديد کشک ساييده شده را بر روي مواد قابلمه بريزيد و بگذاريد يک ربع بپزد.
سپس رشته آشي را اضافه کنيد و اجازه دهيد تا کامل باز شود (حدودا يک ربع زمان ميبرد).
بعد از پخت آن نعناداغ و سيرداغ و کمي نمک درون قابلمه بريزيد و بگذاريد آش کاملاً جا بيفتد.
روش طبخ گندم شير:
گندمها را از طريق آسياب کردن به صورت بلغور در بياوريد و سپس آن را الک کنيد تا آرد آن جدا شود.
سپس گندمها را در يک قابلمه بريزيد و مقداري شير، زنجبيل، زيره، سياه دانه، زردچوبه و فلفل سياه بريزيد و بگذاريد مواد بپزد.
بعد از پخت آنها را بر روي يک پارچهاي در داخل يک قابلمه ديگر بريزيد تا خشک شوند. (مي توانيد همان طور مرطوب براي آش استفاده کنيد و يا به همان صورت ميل کنيد). چون خودش يک نوع غذاي مقوي ست.