نماد آخرین خبر

نحوه تهيه رب انار خانگي خوشمزه به ۲ روش متفاوت

منبع
بروزرسانی
نحوه تهيه رب انار خانگي خوشمزه به ۲ روش متفاوت

کتاب کاله/ از رب انار به عنوان چاشني در بعضي غذا‌ها مانند فسنجان، اکبر جوجه، کباب لرستاني، شامي و بعضي از آش‌ها استفاده مي‌شود. اين رب در اثر جوشاندن و غليظ شدن آب انار به دست مي‌آيد. جالب است بدانيد که رب انار علاوه بر اينکه يک چاشني خوشمزه است، خواص بسيار زيادي هم براي سلامتي بدن دارد. رب انار موجب تصفيه خون، تقويت کبد، کاهش و کنترل قند خون و تقويت قلب و عروق مي‌شود. همچنين براي افرادي که فشار خون بالا دارند، بسيار مفيد بوده و به کنترل فشار خون کمک مي‌کند. اين رب حاوي پلي فنول و اسيد اولايژيک بوده و موجب کاهش کلسترول بد خون شده و از رسوب چربي در عروق جلوگيري مي‌کند. رب انار مانند خود انار ارزش غذايي بسياري دارد؛ البته اگر از انار مرغوب و طي فرايند بهداشتي تهيه شود. پس چه بهتر که آن را به صورت خانگي درست کنيد. تهيه رب انار خانگي اصلا دشوار و زمان‌بر نيست. تنها وسايلي که براي اين کار نياز داريد، گوشت‌کوب، چرخ گوشت و صافي است. براي تهيه رب انار خانگي دو روش وجود دارد: يا آب انار‌ها را با چرخ گوشت بگيريد يا انار را بجوشانيد و با گوشت‌کوب به دانه‌ها فشار بياوريد تا آب دانه‌ها درآيد. در ادامه همراه ما باشيد تا طرز تهيه رب انار خانگي را به شما آموزش دهيم.

مواد لازم براي تهيه رب انار خانگي
انار هشت کيلوگرم
آب سه ليوان
نمک يک قاشق غذاخوري


طرز تهيه رب انار خانگي به روش اول
انار‌ها را بشوييد و از وسط نصف کنيد. سپس آن‌ها را دانه دانه کنيد. تا جايي که امکان دارد سعي کنيد پوست داخلي و سفيد رنگ داخل انار، با دانه‌ها مخلوط نشود. در صورتي که تعداد انار‌ها بالا باشد، اگر کمي از پوست سفيد رنگ انار با دانه‌ها مخلوط شود ايرادي ندارد.

در يک قابلمه بزرگ، آب ريخته و دانه‌هاي انار را به آن اضافه کنيد. زير شعله را زياد کنيد تا آب بجوشد. زماني که آب جوشيد، زير شعله را کم کنيد. هر چند دقيقه انار را هم زده و سعي کنيد با ملاقه يا کفگير به دانه‌ها فشار بياوريد تا آب آن‌ها گرفته شود.

در حين جوشيدن، با گوشت‌کوب دانه‌ها را در قابلمه فشار دهيد تا آب از دانه‌ها خارج شود. اين کار را تا زماني ادامه دهيد که مقدار زيادي از آب دانه‌ها گرفته شود. سپس زير قابلمه را خاموش کنيد.
محتويات قابلمه را از صافي رد کنيد تا آب از دانه‌ها جدا شود. براي آب‌گيري کامل، دانه‌هاي داخل صافي را دوباره در قابلمه جدا با مقداري آب بريزيد تا بجوشد و رب انار درجه دو به دست آيد.

آب انار خالص را که بعد از رد کردن دانه‌ها از صافي به دست آورديد، در يک قابلمه ريخته و روي حرارت بگذاريد تا غليظ شود. هر چند لحظه آن را هم بزنيد تا رب انار ته نگيرد؛ چون در اين مرحله آب سريع تبخير مي‌شود. در پايان غليظ شدن رب، نمک را اضافه کنيد.

طرز تهيه رب انار خانگي به روش دوم
انار را از وسط نصف و دانه کنيد. سپس دانه‌ها را در چرخ گوشت ريخته و آب آن‌ها را بگيريد.
يک قابلمه روي حرارت بگذاريد. آب انار خارج شده از چرخ گوشت را داخل قابلمه ريخته و اجازه دهيد غليظ شود. براي اينکه مطمئن شويد به آب اندازه کافي غليظ است، يک قاشق داخل رب انار بزنيد، اگر قاشق به راحتي حرکت کرد، يعني غلظت آن مناسب است. رب انار خانگي شما آماده است.

نکات
از رب انار مي‌توانيد به عنوان چاشني و سس لذيذ فسنجان، خوراک مرغ، مرغ سوخاري، ماکاروني و بسياري از غذا‌هاي ديگر استفاده کنيد.

اضافه کردن نمک اختياري بوده و باعث مي‌شود فساد و کپک زدگي رب به تعويق بيوفتد.

روش دوم به علت اينکه از چرخ گوشت براي آب‌گيري دانه‌ها استفاده مي‌شود، آسان‌تر بوده و زمان کمتري صرف آن مي‌شود.

در صورتي که انار آبدار باشد، به ازاي هر هشت کيلوگرم انار، يک کيلوگرم آب انار حاصل مي‌شود.

بهترين رنگ رب انار، قهوه‌اي کمرنگ تا قهوه‌اي پررنگ و قرمز تيره است. اگر رنگ رب به سياهي زد، نشانه اين است که رب انار شما سوخته است.

رب انار را داخل ظرف شيشه‌اي ريخته و در يخچال نگهداري کنيد. در صورتي که آن را بيرون از يخچال نگهداري مي‌کنيد، بايد نمک بيشتري به آن اضافه کنيد.

از اضافه کردن شکر و هر چيز ديگري به رب انار خانگي خودداري کنيد؛ چون اين کار سبب مي‌شود رب انار زود کپک بزند.
رعايت اعتدال در غلظت رب انار بسيار مهم است. رب انار رقيق و آبکي ماندگاري کمتري داشته و زود کپک مي‌زند. هر چه رب انار غلظت بيشتري داشته باشد، ديرتر خراب و فاسد مي‌شود.

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره