طرز تهيه دسر خرمالو پاناکوتا با شير و خامه

مجله کوروش/ پاناکوتا يک دسر خوشگل و خوشمزه ايتاليايي و خرمالو يکي از محبوبترين ميوههاي فصول سرد سال است. طرز تهيه انواع و اقسام کيک خرمالو، چيز کيک خرمالو، مرباي خرمالو، شيره و دوشاب خرمالو و حتي خشک کردن خرمالو به عنوان ميوه خشک بسيار محبوب و مشهور هستند. از سوي ديگر پاناکوتا از آن دسته دسرهايي است که با انواع ميوه فصل به راحتي ميتوانيد آن را تهيه کنيد. براي اينکه هم يک دسر شيک و مجلسي براي مهماني و مراسمي مثل شب يلدا درست کنيد و هم از مزاياي خواص خرمالو براي درمان بيماريهايي مثل سرماخوردگي و آنفولانزا بهرهمند شويد طرز تهيه دسر خرمالو پاناکوتا که از جمله دسرهاي سريع و آسان و کم هزينه است را در ادامه بخوانيد.
مواد لازم
پودر ژلاتين: ۱۵ گرم
خامه: ۴۰۰ گرم
شير: ½ ليوان فرانسوي دستهدار
شکر: ½ ليوان فرانسوي دستهدار
وانيل: نوک قاشق چايخوري
خرمالو: ۴ يا ۵ عدد
طرز تهيه
ابتدا پودر ژلاتين را روي ½ ليوان فرانسوي دستهدار آب جوشيده خنک بپاشيد و اجازه بدهيد چند دقيقه در همين حالت بماند. سپس به روش بن ماري روي حرارت کتري يا سماور ژلاتين را آب کنيد. مرتب ژلاتين را هم بزنيد و در نهايت يک محلول شفاف به دست بياوريد. ژلاتين بايد کاملا در آب حل شود تا تکه تکه نشود.
در يک شيرجوش يا قابلمه خامه، شير، شکر و وانيل را بريزيد و با همزن دستي هم بزنيد. قابلمه را روي شعله ملايم گاز بگذاريد و مرتب ترکيب را هم بزنيد. درست کردن اين دسر با خامه و شير کمي حساس است، چون خامه نبايد بجوشد پس همين که شکر حل شد و مخلوط گرم شد شعله را خاموش کنيد. خرمالوها را پوست بگيريد و هستهها را جدا کنيد. خرمالوها را در دستگاه غذاساز يا مخلوط کن ميکس کنيد. در مرحله بعد خرمالوهاي پوره شده، ژلاتين آب شده و مخلوط خامه و شير و شکر را با هم مخلوط کنيد و با همزن دستي خوب هم بزنيد. دسر پاناکوتا خرمالو شما آماده است. آن را در ظروف پذيرايي مورد نظر سرو کنيد و به مدت ۳ الي ۴ ساعت در يخچال نگه داريد تا دسر خوب خودش را بگيرد.
فوت و فن درست کردن انواع دسر پاناکوتا
*مقدار شکر براي درست کردن انواع دسر پاناکوتا به ذائقه شما بستگي دارد. اگر دوست نداريد دسر زياد شيرين باشد مقدار شکر را کمتر بريزيد.
*اگر براي درست کردن دسر پاناکوتا از خامه فرم گرفته استفاده ميکنيد شکر را از مواد لازم حذف کنيد.
*براي مناسبتهايي مثل شب يلدا ميتوانيد ژله انار درست کنيد و وقتي دسر پاناکوتا خودش را گرفت روي هر کدام از ظرفهاي پاناکوتا بريزيد. در اين صورت بايد دسر را به مدت ۳ الي ۴ ساعت ديگر در يخچال نگه داريد تا ژله خودش را بگيرد.
*يک روش ديگر اين است که خرمالوهاي پوره شده را با خامه و شير و شکر ترکيب نکنيد. يک لايه از ترکيب خامه و شير و شکر را در ظرف سرو بريزيد و لايه دوم خرمالو پوره شده باشد و لايه سوم هر چيز ديگري که دوست داريد.
*ممکن است بعد از چند ساعت دسر خودش را بهخوبي نگرفته باشد و سفت نشده باشد. در اين صورت احتمالا ژلاتين به خوبي در شير حل نشده يا شير را به مرحله جوشيدن رساندهايد. پس مراقب اين دو نکته مهم باشيد.
*مقداري شکلات رنده شده ميتوانيد روي دسر بريزيد و به اين ترتيب اين دسر آسان و کم هزينه را حسابي شيک و مجلسي کنيد.
*اگر بستني دوست داريد براي يک لايه دسر پاناکوتا يک اسکوپ بستني مورد علاقهتان را بريزيد.
*در صورت تمايل ميتوانيد مقداري کيک خرد شده اسفنجي ساده يا شکلاتي يا مقداري بيسکويت خرد شده و حتي مقداري مغز آجيل مورد علاقهتان با هر طعمي که دوست داريد در لايه اول دسر بريزيد.