طرز تهيه سوپ اسفناج و عدس
مجله افق کوروش/ مواد لازم براي ۴ نفر:
اسفناج: ۱ کيلوگرم
عدس: ۱ ليوان فرانسوي دستهدار
جو پرک: ۱ ليوان فرانسوي دستهدار
شير: ۱ فنجان
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
نعنا داغ و پياز داغ: به مقدار دلخواه
خامه: ۱ قاشق غذاخوري
طرز تهيه:
مرحله اول
براي درست کردن سوپ عدس و اسفناج که يکي از انواع سوپ مجلسي و خوشمزه براي مهماني و درمان سرماخوردگي و آنفولانزا است ميتوانيد به سوپ سيب زميني، قارچ يا هويج هم اضافه کنيد که سليقهاي است. اما مواد اصلي سوپ عدس و اسفناج همان عدس، اسفناج و جو پرک است. براي تهيه سوپ ابتدا اسفناجها را بشوريد و سپس با عدس و جو و مقداري آب جوش و زردچوبه و فلفل بپزيد. آب جوش يا استاک مرغ و گوشت و سبزيجات (اختياري) بايد کاملا روي مواد را بپوشاند و اين ترکيب کاملا خوب بپزد و جا بيفتد.
مرحله دوم
سپس مقداري مقداري پيازداغ و نعنا داغ درست کنيد و نيمي از آن را به سوپ اضافه کنيد، نمک سوپ را هم اندازه کنيد. طرز تهيه سوپ اسفناج و عدس با شير هم مرسوم است. وقتي سوپ حسابي پخت و جا افتاد آن را با غذاساز يا گوشتکوب برقي ميکس کنيد. به اين ترتيب سوپ اسفناج و عدس پوره و يکدست ميشود. کمي ديگر سوپ را روي شعله ملايم گاز بگذاريد و به آن ۱ فنجان شير اضافه کنيد. صبر کنيد تا سوپ يکدست شود.
مرحله سوم
سوپ اسفناج شما آماده است، کافي است روي آن را با پيازداغ، نعناداغ و مقداري خامه (يا ماست چکيده) تزيين کنيد تا يک سوپ اسفناج خامهاي خوشمزه و مجلسي براي تقويت سيستم ايمني بدن داشته باشيد. به جاي پياز داغ براي روي سوپ ميتوانيد از مقداري قارچ تفت داده شده و نان تست تفت داده شده ساده يا نان سير هم استفاده کنيد.
بد نيست بدانيد انگليسيها به جاي خامه يک عدد تخم مرغ نيمرو يا آبپز روي سوپ اسفناج ميگذارند يا ايتالياييها با مقداري پنير پارمزان رنده شده اين سوپ را ميل ميکنند.