طرز تهيه ترشي يا سالاد فصل با آب گوجه
افق کوروش/ ترشي گوجه مشهدي که با آب گوجه فرنگي درست ميشود و به سالاد آب گوجه مشهدي هم مشهور است يکي از خوشمزهترين انواع ترشي ايراني است. طرز تهيه ترشي يا سالاد فصل آب گوجه مشهدي را در ادامه بخوانيد.
مواد لازم
گوجه فرنگي: ۷ کيلوگرم
کرفس: ۱ دسته
هويج: ۱ کيلوگرم
سير: ۲۰۰ گرم
فلفل تند سبز يا قرمز: ۲۰۰ گرم
گل کلم: ۲ عدد متوسط
سرکه: ۷ ليوان
نمک: ۷ قاشق غذاخوري
ادويه ترشي شامل: زردچوبه، گلپر، تخم گشنيز و پودر زيره همگي پودر شده و روي هم رفته ۱ قاشق غذاخوري
طرز تهيه
براي درست کردن ترشي گوجه مشهدي با آب گوجه ابتدا بايد از شب قبل تمام مواد را بشوريد و وقتي کاملا خشک شدند نگيني خرد کنيد. اين ترشي از انواع ترشي مخلوط ريز و مجلسي است پس بايد مواد را نگيني خرد کنيد. گوجه فرنگيها را رنده کنيد يا در غذاساز خوب پوره کنيد تا يکدست شوند.
گوجه فرنگيهاي پوره شده را در يک قابلمه بريزيد و به مدت ۲۰ دقيقه بجوشانيد. وقتي گوجه فرنگي به حالت جوش رسيد سرکه را هم اضافه کنيد و بعد از ۲۰ دقيقه شعله گاز را خاموش کنيد.
نمک و ساير موادي که نگيني خرد کرده بوديد را به پوره گوجه اضافه کتيد و خوب هم بزنيد تا تمام مواد با هم مخلوط شوند. صبر کنيد ترشي خنک شود سپس آن را در ظروف شيشهاي دربدار بريزيد و در يخچال بگذاريد. يک هفته تا ۱۰ روز زمان لازم است تا ترشي به اصطلاح برسد.
ترشي گوجه را با گوجه سبز هم درست ميکنند که طرز تهيه آن را قبلا براي شما توضيح دادهايم. اما ترشي مشهدي با آب گوجه يا همان سالاد آب گوجه مشهدي در تمام فصول سال کاربردي است و اگر گوجه فرنگي در دسترس داشته باشيد ميتوانيد آن را درست کنيد. اين ترشي را در تمام شهرهاي ايران مثل ترشي هفت بيجار اواخر شهريور و اوايل مهر درست ميکنند پس زودتر دست به کار شويد.