طرز تهيه يخني نخود؛ آبگوشت به سبک شيرازيها
ايرنا/ يخني همان آبگوشت شيرازيهاست که طعم بينظيري دارد.
مواد لازم براي تهيه يخني نخود:
- گوشت گوسفند: ۴۰۰ گرم
- نخود: نصف پيمانه
- لوبيا قرمز يا لوبيا چيت: پيمانه
- رب گوجه فرنگي: ۳ ق غ
- پياز: ۱عدد متوسط
- نمک و زردچوبه و فلفل سياه: به ميزان لازم
- آب جوش: به ميزان لازم
- گوجه فرنگي: ۲عدد چهار قاچ خورد شده
- سيبزميني: ۳ عدد
طرز تهيه و دستور پخت يخني:
۱. ابتدا گوشت را با پياز و کمي روغن تفت دهيد سپس زردچوبه را اضافه کنيد و دوباره کمي تفت دهيد تا بوي خامي زردچوبه گرفته شود و گوشت کاملا به زردچوبه آغشته شود. سپس رب گوجه فرنگي را هم اضافه کنيد و آنقدر تفت دهيد تا رب گوجه رنگ خود را آزاد کند.
۲. نخود و لوبيا و در صورت تمايل گندم پوست کنده را هم اضافه کنيد و کمي با هم مخلوط کنيد. ترجيحا نخود و لوبيا را از شب قبل خيس کنيد. در بعضي از نقاط فارس فقط با نخود پخته ميشه و لوبيا نداره که اصطلاحا به يخني نخود معروفه.
۳. سپس نمک و فلفل سيب زمينيها و گوجه را هم اضافه کنيد کمي مخلوط کنيد و آب جوش روي آن بريزيد تا کاملا روي مواد را بگيرد. بعد از اينکه چند قل زد زير آن را کم کنيد و اجازه دهيد تا کاملا بپزه و آماده بشه. بعضي از مناطق فارس تکه هايي از کلم قمري (کلم سر يا سنگ به گويش شيرازي) هم به اون اضافه ميکنند.
۴. بعد از آماده شدن آب مواد را با آبکش جدا کنيد و پوست سيبزمينيها را جدا کنيد. در صورتي که گوشت با استخوان هست، استخوان آن را بگيريد و مواد را با گوشت کوب يا گوشت کوب برقي نرم کنيد. با کمي از آب گوشت سرو کنيد.