طرز تهيه سوپ گل کلم خوشمزه و مقوي
غذالند/ سوپ گل کلم از آن دسته سوپهاي خاص است که اگر يک بار بخوريد مشتري دائم آن ميشويد. اين سوپ همان طور که از اسمش پيداست با گل کلم تهيه ميشود و يکي از سوپهاي کشور فرانسه است. شايد اکثر ما نميدانيم که با گل کلم چه غذاهاي خوشمزهاي ميتوان تهيه کرد و فقط آن را به اين عنوان ميشناسيم که ميتوانيم در ترشي و يا شور استفاده کنيم و يا اينکه آن را سرخ کرده و مصرف کنيم که خوب اينها نيز به خودي خود بسيار خوشمزه اند. اما خوب است بدانيد که هر ماده و محصولي که در اين طبيعت وجود دارد ميتواند قابليتهاي زيادي داشته باشد و با استفاده از راههاي مختلف از خواص آن بهرهمند شد شما با استفاده از گل کلم ميتوانيد خورش، سالاد و سوپ تهيه کنيد.
هر چند امروزه اين موضوع بسيار باب شده است که اين سبزي خوشمزه را آبپز کرده و در کنار غذا ميل ميکنند. اين سبزي خواص زيادي دارد که در اينجا به تعدادي از آنها اشاره ميکنيم. مصرف گياهاني همچون گل کلم ميتواند خطر چاقي، ديابت، بيماري قلبي را کاهش دهد و سلامت کلي بدن را بهبود ببخشد. گل کلم حاوي آنتي اکسيدانهايي است که از تکثير سلولهاي سرطاني جلوگيري ميکند و تعداد راديکالهاي آزاد در بدن را کاهش ميدهد. يکي از اين آنتي اکسيدانها ايندول-۳-کاربينول يا I۳C است که در سبزيجاتي همچون کلم، گل کلم و کلم بروکلي يافت ميشود. اين آنتي اکسيدان ميتواند خطر ابتلا به سرطان سينه را کاهش دهد.
گل کلم فيبر بالايي دارد و همين امر باعث ميشود از بروز يبوست جلوگيري شود. کولين جزئي از ويتامينهاي گروه B ميباشد که در گل کلم يافت ميشود. اين ترکيب به بهبود خواب، حافظه، حرکات ماهيچهها و يادگيري کمک ميکند. مصرف پايين ويتامين K ميتواند خطر شکستگي استخوانها و پوکي استخوان را افزايش دهد. مصرف اين ويتامين از طريق مواد غذايي باعث استحکام بافت استخواني ميشود.
مواد لازم
گل کلم: ۵۰۰ گرم
آب گوشت: ۲ ليوان
آرد سفيد: ۱ قاشق غذاخوري
جعفري خرد شده: ۱ قاشق غذاخوري
آب ليمو: ۱ قاشق غذاخوري
روغن: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
آويشن: به مقدار لازم
زيره سبز: به مقدار لازم
مراحل
ابتدا گل کلم را شسته و خرد ميکنيم.
سپس با يک استکان آب و کمي نمک اجازه ميدهيم تا بپزد.
وقتي گل کلمها پخت، آب آن را خالي کرده و با پشت قاشق آنها را له ميکنيم.
آرد را کمي در روغن تفت ميدهيم.
سپس آب گوشتي را که از قبل تهيه کرده ايم آرام آرام به آرد اضافه ميکنيم.
نمک، فلفل، و ادويههاي ديگر را به آب در حال جوش اضافه ميکنيم.
همچنين گل کلمهاي له شده را نيز داخل آب گوشت ميريزيم و ضبر ميکنيم تا آرام بپزد.
پس آنکه سوپ کامل پخت و به غلظت دلخواه رسيد مقدار خامه به سوپ اضافه ميکنيم (اين مرحله دلبخواه است).
زماني که سوپ را از روي حرارت برداشتيم، آب ليمو را اضافه ميکنيم و مجدد هم ميزنيم.
در نهايت س. پ را در ظرف سرو کشيده و جعفري خرد شده را براي تزيين روي سوپ ميريزيم.