ناهار/ طرز تهيه آسان کتلت بادمجان با گوشت و بدون گوشت
مجله افق کوروش/ کتکت يکي از محبوبترين غذاهاي نوني است که اگر تنها کمي خلاقيت در تهيه آن به خرج دهيد، ميتوانيد با مواد اوليه متفاوت و به روشها مختلفي آن را تهيه کنيد. کتلت بادمجان با گوشت چرخ کرده يکي از لذيذترين انواع کتلت است که طعم جذاب و متفاوتي دارد. مقدار گوشت کمتر در اين کتلت و ترکيب آن با بادمجان ميتواند خواص بينظيري به اين غذا اضافه کند. در اين مقاله ميتوانيد ۲ طرز تهيه کتلت بادمجان با گوشت و فوت و فن طرز تهيه کتلت بادمجان با مرغ و يا بدون گوشت و با سيب زميني و بدون فر در ماهيتابه را بخوانيد.
طرز تهيه کتلت بادمجان با گوشت
مواد لازم براي ۶ نفر
زمان تقريبي پخت و آمادهسازي: ۳۵ دقيقه
بادمجان: ۲ عدد
نان سوخاري يا خرده نان: ۱ ليوان فرانسوي دستهدار
تخم مرغ زده شده: ۲ عدد
جعفري خشک يا تازه: ۲ قاشق غذاخوري
سير: ۱ حبه بزرگ
پياز رنده شده: ۱ عدد
روغن براي سرخ کردن: به مقدار لازم
نمک: ۱ قاشق چاي خوري
فلفل سياه: نصف قاشق چاي خوري
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
طرز تهيه
مرحله اول
در مرحله اول طرز تهيه کتلت بادمجان ابتدا بادمجانها را با مقداري آب در يک کاسه داخل مايکروويو قرار دهيد و چند بار برگردانيد تا خوب نرم شوند. حدود ۵ تا ۷ دقيقه هر بادمجان را بپذيد. سپس آب اضافي آن را خارج کنيد و بادمجانهاي پخته را له کنيد. در اين مرحله ميتوانيد از بادمجان کبابي شده و سرخ شده نيز استفاده کنيد. برخي افراد نيز براي تهيه کتلت بادمجان آن را به صورت خام رنده ميکنند.
مرحله دوم
در اين مرحله پياز را رنده کنيد و به گوشت چرخ کرده اضافه کنيد. سپس خرده نان، بادمجانهاي کوبيده شده، تخم مرغ زده شده، جعفري ساطوري، سير، نمک و فلفل را با هم ترکيب کنيد. مواد را به خوبي هم بزنيد و رد صورت نياز با دست ورزد دهيد تا يک دست و نرم شوند.
مرحله سوم
اين مرحله از طرز تهيه کتلت بادمجان درست شبيه به همه کتلتهاي ديگر انجام ميشود. ابتدا يک ماهيتابه را با شعله ملايم روي گاز قرار دهيد و مقداري روغن داخل آن بريزيد. اجازه دهيد روغن کمي داغ شود. سپس براي درست کردن کتلتها مايه کتلت را با کمک دست به شکل دلخواه درآوريد بعد به آرامي کتلتها را داخل ماهيتابه قرار دهيد تا خوب سرخ و طلايي شوند. هر طرف از کتلت تقريبا بايد ۵ دقيقه سرخ شود. توجه داشته باشيد که
نکاتي که بايد در مورد طرز تهيه کتلت بادمجان با گوشت و بدون گوشت بدانيد
*کتلت بادمجان به روشهاي متفاوتي تهيه ميشود. برخي افراد براي درست کردن اين کتلک از گوشت چرخ کرده استفاده ميکنند و برخي با اضافه کردن سيب زميني رنده شده به آن، اين کتلت بادمجان ساده و کاملا گياهي را بدون گوشت تهيه ميکنند.
*ميتوانيد به جاي گوشت چرخ کرده براي تهيه کتلک بادمجان از سويا نيز استفاده کنيد.
*در صورت تمايل ميتوانيد کتلت بادمجان را با استفاده از مرغ پخته ميکس شده نيز آماده کنيد که در اين صورت کتلت مرغ و بادمجان خواهيد داشت.
*اگر دوست نداريد کتلت شما در روغن سرخ شود، ميتوانيد آنها را در فر قرار دهيد. براي اين کار يک سيني بزرگ انتخاب کنيد و روي آن کاغذ روغني قرار دهيد و سپس کتلتها را روي سيني بچينيد و داخل فر قرار دهيد.
*اضافه کردن انواع سبزي خشک به اين کتلت موجب خوش عطرتر شدن ان ميشود در صورتي که جعفري تازه در دسترس نداريد، ميتوانيد مقداري شويد خشک يا مرزه و ترخون خشک به اندازه يک قاشق به مواد کتلت اضافه کنيد.
*ميتوانيد اين کتلت را به صورت آبدار و با سس گوجه فرنگي آماده کنيد و يا به صورت خشک و در کنار خيارشور و گوجه سرو نماييد.
*در صورت تمايل ميتوانيد به جاي يک حبه سير از ۶ تا ۸ حبه سير اضافه کنيد تا عطر کتلت بيشتر شود، در صورتي که به بوي سير علاقه نداريد، ميتوانيد از سبزيجات ادويههاي معطر بيشتري براي درست کردن کتلت بادمجان استفاده کنيد.