غذاي اصلي/ سماق پلو انتخابي هوشمندانه به همراه گوشت
پارسي دي/ سماق پلو يکي از غذا سنتي و اصيل ايراني مي باشد که اصالت اردبيلي دارد و بطور خاص براي شهر نمين در ۲۵ کيلومتري اردبيل است، شايد به جرات مي توان گقت سماق پلو رقيب سرسخت کوبيده مي باشد مخصوصا اگر در کنارش گوجه و فلفل کبابي سرو شود. سماق قرمز آذربايجان بسيار خوش رنگ و ترش مزه مي باشد و وقتي که با برنج ايراني مخلوط شود طعم و عطر بي نظيري مي گيرد. از خواص سماق مي توان به ويتامين C بالا و مقدار زيادي آنتي اکسيدان اشاره کرد.
چي لازم دارم:
برنج ۳ پيمانه
سماق ۵ ق غذا خوري
پياز ۱ عدد
سير ۲ حبه
گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
گوجه فرنگي ۲ عدد
پودر سوخاري ۲ ق غذا خوري
زعفران به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
چطور بپزم:
مرحله اول : تهيه گوشت قلقلي
ابتدا پياز را پوست کنده و رنده ريز مي زنيم و آب اضافي آن را گرفته و داخل کاسه مي ريزيم سپس گوشت چرخ کرده به همراه سير رنده شده و ادويه ها را به همراه کمي سماق و پودرسوخاري و کمي زعفران اضافه مي کنيم و شروع به ورز دادن مي کنيم تا خوب مسنجم شود سپس به دلخواه از مقداري گوشت برداشته و گرد مي کنيم و براي بيست دقيقه داخل يخچال مي گذاريم تا خودش را گرفته و در حين سرخ شدن وا نرود.
مرحله دوم : سرخ کردن گوشت قلقلي
داخل تابه کوچک روغن ريخته تا داغ شود سپس گوشت قلقلي ها را خوب سرخ مي کنيم و در حين سرخ کردن آنها را زير و رو کرده تا برشته شوند.
مرحله سوم : دم گذاشتن سماق پلو
برنج را از قبل با مقداري نمک خيس کنيد و وقتي نرم شد آبکش کنيد (براي داشتن ته ديگ ته چين داخل يک کاسه يک تخم را شکسته و کمي زعفران و ۲ ق غذا خوري روغن و ۱/۲ پيمانه ماست شيرين ريخته و کمي از برنج را داخل موادمون مي ريزيم) (اگر دوست نداشتيد از ته ديگ سيب زميني يا نان لواش نيز مي توانيد استفاده کنيد) سپس کف قابلمه را روغن ريخته و برنج را اضافه مي کنيم و با کفگير منسجم مي کنيم سپس از برنج سفيدمون مي ريزيم و روش سماق مي پاشيم و گوشت قلقلي هاي سرخ شده را وسط برنج قرار مي دهيم و روش مابقي برنج را ريخته و دم مي گذاريم و در انتهاي پخت کمي کره روي برنج مي ريزيم و در ظرف سرو به همراه گوجه هاي کبابي ميل کنيد. نوش جان
نکات کليدي در تهيه سماق پلو
براي قرمز شدن رنگ برنج مي توانيد کمي آب لبو را هنگام پختن برنج بهش اضافه کنيد.
مي توانيد گوشت قلقلي ها را در کنار برنج سرو کنيد.
اگر مواد گوشت قلقلي شل بود کمي آرد نخودچي اضافه کنيد.
ميزان سماق بستگي به ذائقه شما دارد مي توانيد بيشتر بريزيد.