طرز تهیه شیرینی پالمیه برای عید نوروز
روزیاتو/ شیرینی پالمیه یا پالمرز فرانسوی که به آن شیرینی هزارلای شکری هم گفته میشود، پوسته پوسته، سبک و ترد است که آن را بسیار جذاب و خوشمزه میکند.
مواد لازم
آرد ۲ لیوان
کره ۲۲۰ گرم
آب نصف لیوان
نمک نصف قاشق چایخوری
شکر ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت شیرین پالمیه
مرحله اول
ابتدا کره را در دمای اتاق بگذارید تا کمی نرم شود.
مرحله دوم
آرد را یک یا دو بار الک کنید تا نا خالصی نداشته باشد بعد وسط آرد را گود کنید و نمک و نصف کره و آب را اضافه کنید و با دستان تمیز مواد را زیر و رو کرده و هم بزنید تا مواد خوب مخلوط شده و کاملا ترکیب شوند تا وقتی که خمیر درست شده از حالت چسبندگی در آمده و خمیر نرم و لطیفی حاصل شود بعد آن را در داخل کیسه فریزر گذاشته و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
مرحله سوم
بعد از زمان مقرر روی سطح تمیزی مقداری آرد پاشیده سپس خمیری روی آن باز کنید و باقی مانده کره ( باید کره کاملا سفت باشد) را روی خمیر رنده کنید یا می توانید با چاقوی تیزی در اندازه های کوچک برش بزنید.
مرحله چهارم
بعد خمیر را مجددا روی هم تا بزنید و با وردنه دوباره باز کنید (روش ورز دادن خمیر شیرینی هزارلای شکری با بقیه خمیر ها فرق می کند نباید با دست فشار دهید یا آن را بکوبید باید با وردنه باز کرده و مجددا روی هم بخابانید و سپس دوباره با وردنه باز کنید).
مرحله پنجم
خمیر را بعد از مخلوط شدن با باقی کره مجددا در درون کیسه فریزر بگذارید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شود. دو الی سه بار این کار را تکرار کنید یعنی وقتی خمیر سرد شد آن را با وردنه باز کنید و بعد در جهت های مختلف تا بزنید تا خمیر ضخیم شود و سپس با وردنه باز کنید. حداقل ۵ بار
در یخچال یک ساعت استراحت دهید و بعد بیرون آورده و با وردنه باز کرده و مجددا روی هم تا بزنید تا خمیر پوک شده و سبک گردد.
مرحله ششم
حال که خمیر هزارلا آماده شد آن را روی سطح تمیز با کمک وردنه به شکل مستطیل باز کنید و از هر دو طرف با سمت وسط تا بزنید.
مرحله هفتم
فر را روشن کنید و دمای آن را روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده تا گرم شود.
مرحله هشتم
حال در ادامه از وسط مجددا تا بزنید باید وقتی از بالا به سطح مقطع خمیر نگاه می کنید شبیه گوش فیل باشد. این شیرینی به شیرینی گوش فیل نیز معروف است.
مرحله نهم
روی سطح را کمی با آب مرطوب کرده و شکر بپاشید سپس با چاقوی تیزی مانند شکل زیر خمیر تا زده را به صورت شکل رولت برش بزنید.
مرحله دهم
حال سینی فر را کمی با روغن مایع چرب کرده و خمیر های برش خورده و شکری شده را با فاصله در درون سینی فر بچینید و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با همان دما در داخل فر قرار دهید تا طلایی و پخته شود.
بعد از زمان مقرر شیرینی هزار لای شکری ما آماده شده سینی فر را از فر خارج کنید و کمی صبر کنید تا از حرارت شیرینی های هزار لای شکری کاسته شود و بعد میل کنید.