برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

پسرم در مدرسه و محله حس قلدری دارد!

منبع
خراسان
بروزرسانی
پسرم در مدرسه و محله حس قلدری دارد!

خراسان/ پدری هستم که پسری 8 ساله دارم. قد تقریبا بلند و هیکل درشتی دارد. از دوستانش شنیدم که در محله و مدرسه، حس قلدری دارد و به بقیه زور می‌گوید. چطور این رفتارش را اصلاح کنم؟

پدر گرامی، اگر کودک‌تان زور می‌گوید یا همسالانش را دست می‌اندازد باید پیش از آن که  این عمل راه متداول رفتار او با دیگران شود، وارد عمل شوید و از ادامه‌ پیداکردن این رفتار جلوگیری کنید. اگرچه شما نمی‌توانید دنبال کودک‌تان در مدرسه یا زمین بازی راه بیفتید تا مطمئن شوید که با همه خوب رفتار می‌کند ولی قلدربازی رفتاری بی‌رحمانه است و باید متوقف شود. اولین اقدام شما باید این باشد که علت را پیدا کنید و به این چند سوال پاسخ دهید.
به این 4 سوال پاسخ دهید
1- آیا کودکتان مشغول جبران چیزی است؟ ممکن است پسرتان به‌علت احساس ناامنی ضعف یا کنار گذاشته‌شدن، رفتارهای قلدرمآبانه را از خود نشان می‌دهد.

2- آیا کودک تشویق یا تحریک‌شده تا دیگران را دست بیندازد یا قلدری کند؟ ممکن است او توسط شما یا اطرافیان نزدیک مثل خواهر یا برادر و ... دست انداخته شده یا به او زور گفته شده است و با قلدری‌کردن عقده‌های درونی‌اش را خالی می‌کند.

3- آیا کودک از همکلاسی‌هایش بزرگ تر یا برجسته‌تر است؟ اگر چنین است او با این رفتارش سعی در به دست گرفتن رهبری گروه را دارد.

4- قلدری و ستیزه‌جویی تا حدودی به شخصیت کودک بستگی دارد؟ به‌ویژه کودکان تک فرزند هرگز فرصت این را نداشته‌اند تا از دعوا و درگیری با خواهر و برادرشان بیاموزند و باید بدانند نمی‌توانند همه چیز را مطابق میل‌شان به دست آورند.

راهکارهای تغییر رفتار قلدرمابانه فرزندتان
نکته مهم آن است که کودک برای این رفتار خود تنبیه نشود و مورد شماتت قرار نگیرد، بلکه علت رفتار اومشخص شود. در ضمن، شما باید الگوی مناسبی برای کودک خود باشید. چنانچه دیگران با وی چنین رفتاری دارند از آن ها بخواهید که در رفتارشان تجدید نظر کنند. همچنین به کودک خود رفتارهای مثبت را بیاموزید. در مورد مسخره کردن و قلدربازی با او گفت‌وگو کنید و موقعیت‌هایی را که شروع به قلدربازی می‌کند، برای او مشخص کنید. همچنین می‌توانید از نقش‌بازی کردن استفاده کنید و به نوبت نقش مهاجم و قربانی را بازی کنید و زمانی که او نقش قربانی را دارد، با او درباره احساسش گفت‌وگو کنید. همچنین نقش بی‌توجهی به افراد دیگر را که مطابق میل او رفتار نمی‌کنند بازی کنید و در این تمرین به او بیاموزید که با دلیل آوردن و متقاعدکردن افراد، سعی کند برای رسیدن به مقصود و به کرسی‌نشاندن حرفش استفاده کند نه با قلدری و ستیزه‌جویی. در صورت ادامه رفتار فرزندتان از یک روان شناس کودک کمک بگیرید.

نویسنده : سمانه تعلیم‌دهنده | ‌ کارشناس‌ارشد مشاوره توان‌بخشی

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar