برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo
  1. جذاب ترین ها
دخترونه زنونه

مرد مورد علاقه ام از معرفی من به خانواده اش می ترسد

منبع
خراسان
بروزرسانی
مرد مورد علاقه ام از معرفی من به خانواده اش می ترسد

خراسان/ دختری 27 ساله هستم که نزدیک به 2 سال و نیم است که با آقایی آشنا شدم که طلاق گرفته است و یک پسر ۶ ساله دارد که با خودش زندگی می کند. طی این مدت علاقه شدید و وابستگی بین ما ایجاد شده است. ما همشهری نیستیم و هر چند ماه یک بار همدیگر را می بینیم و رابطه ما به صورت تلفنی است. این آقا الان با خانواده اش زندگی می کند و خانواده اش هم دائما اصرار می کنند که برگردد سر زندگی قبلی اش. در حالی که ۶ سال از جدایی شان می گذرد و ایشان هیچ تمایلی به بازگشت ندارد ولی خانواده‌اش اصرار می کنند که برگردد. برای همین از بیان موضوع ازدواج مجدد به شدت واهمه دارد و ترس از برخورد خانواده اش مانع چنین چیزی می شود. من مشاوره حضوری هم رفتم ولی کمک شایانی به ما نکرد در حالی که او هم گفته بود از دست هیچ فردی کاری برنمی آید. می خواستم بدانم راه حلی وجود دارد تا این ترس در او شکسته شود و به خودش بیاید. خواهش می کنم کمک مان کنید چون او هم تحمل نبودن من را ندارد و از طرفی هم نمی تواند روبه روی خانواده اش بایستد.
 پاسخ مشاور:
با سلام، از آنچه در پیامک تان مطرح کردید، متوجه شدم که مدتی است به آقایی علاقه مند شده اید که طلاق گرفته است و آن قدر جراتمند نیست تا موضوع ازدواج مجدد با شما را با خانواده اش در میان بگذارد. برای حل این مسئله کافی است مواردی را که در ادامه مطرح می شود برای مدتی اجرا کنید.
درماندگی آموخته شده اش را درمان کنید
تا زمانی که مرد مورد نظرتان دل را به دریا نزند و به عبارت بهتر جراتمندی را تمرین نکند همیشه در دور باطل غلبه ترس بر ایشان و انتخاب راه حل ناکارآمد اجتناب از شرایط استرس آور باقی می ماند و متاسفانه هر بار که این چرخه تکرار شود، ترس تقویت می شود و به این فکر منفی تبدیل می‌شود که «از دست هیچ فردی کاری بر نمی آید». روانشناسان آن را «درماندگی آموخته شده» می نامند. برای خروج از این حالت باید به طور مکرر نمونه هایی از موفقیت در کارها و امور روزانه اش را که برایتان تعریف کرده است، به وی یادآوری کنید تا برای حل این مسئله نیز انگیزه‌مند شود. چرا که هر قدر افراد، خود را بیشتر به تلاش کردن وا دارند، احساس ناتوانی و عدم کنترل بر شرایط، در آن‌ها کاهش می یابد.
مهارت های جراتمندانه را تمرین کند

به او بگویید در ابتدا احساسات و انتظاراتش از خانواده را نسبت به این موضوع یادداشت کند، سپس تصور کند که موضوع را در جمع خانواده بیان کرده تا بتواند واکنش هریک از اعضای خانواده را پیش بینی کند و خود را برای اقدام متقابل در برابر هریک آماده سازد. در ادامه چند باری آنچه را که می خواهد بیان کند مقابل آینه یا برای شما (لازم است تا شما نیز نقش یکی از اعضای خانواده اش را بر عهده بگیرید و با وی مخالفت کنید) اجرا کند. سپس زمانی که به آمادگی نسبی دست یافت لازم است در موقعیتی واقعی این روش را پیاده سازی کند.
از او بخواهید مثبت حرف بزند
علاوه بر این، توصیه می شود که مرد مورد نظرتان در هنگام قرار گرفتن در موقعیت استرس آور، به شیوه مثبت با خود حرف بزند و این مستلزم تهیه فهرستی از جملات مثبت مثل: «من می توانم از پس این مسئله برآیم» یا «می خواهم برای غلبه بر این مسئله تلاش کنم» یا «من تنها فردی هستم که حق تصمیم گیری در مورد زندگیم را دارم» است. پس درست دقایقی پیش از اجرای آنچه تمرین کرده بود، تعدادی از این جملات مثبت را برای خود تکرار کند. راه حل دیگری که می تواند در درازمدت موثر باشد انتخاب همنشین، دوستان یا الگویی جراتمند است.
یک هشدار
در انتها خاطر نشان می سازم که رفتارهای اجتناب گونه  این فرد، در همین ابتدای رابطه حاکی از الگوی ناکارآمد وی در حل مسائل زندگی است که قطعا در زندگی آتی نیز تکرار می شود. پس توصیه می شود پیش از اقدام به ازدواج، حتما یک دوره مهارت جراتمندی را تحت نظر متخصصی مجرب طی کند.
 
نویسنده : فاطمه شیبک - روانشناس عمومی

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره
اخبار بیشتر درباره