برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

چگونه آشپزخانه ای براق داشته باشیم؟

منبع
بروزرسانی
چگونه آشپزخانه ای براق داشته باشیم؟
آسموني/ پاکيزگي نه تنها يک صفت خوب براي آشپزخانه که مهم‌ترين اتاق خانه است به شمار مي رود؛ بلکه يک ضرورت است. براي حفظ مواد خوراکي، تهيه و سرو کردن بايد به تمامي نکات پاکيزگي آن توجه کرد. در اينجا به چند نکته اشاره مي‌کنيم که سازماندهي کار را به‌مراتب برايمان ساده تر مي‌کند. نخست بايد وسايلي را که براي تميز کردن از آنها استفاده مي‌کنيد در يکجا و تا حد امکان در يک سبد يا سبد جمع آوري کنيد و آنها را در قفسه زير يا نزديک سينک آشپزخانه قرار دهيد. به دليل اينکه اين وسايل گاهي اوقات خيس و مرطوب مي‌شود، زير آن کاغذ خشک کن يا کف پوش پلاستيکي قرار دهيد تا هر گاه لازم شد آن را تميز يا تعويض کنيد. سازماندهي سازماندهي کار در يک آشپزخانه مرتب، تهيه غذا و برنامه ريزي را به‌مراتب برايتان ساده‌تر و لذت‌بخش‌تر مي‌کند. اگر شما نيز جزء آن دسته از افرادي هستيد که کابينت هايتان از نظم خاصي تبعيت نمي کند، وقت آن است که از اين به بعد از يک سيستم منسجم استفاده کنيد. 1- هر ابزار را در مناسب‌ترين نقطه به کارگيري آن قرار دهيد. قابلمه و ماهيتابه بايد در سري ظروف آشپزي نگهداري شوند. 2- ظروف مخلوط کردن نزديک کابينتي باشد که شما روي آن مواد غذايي را آماده مي کنيد. 3- بشقاب‌ها، ليوان‌ها و ظروف مسطح نزديک ميز سرو غذا در آشپزخانه قرار گيرند. 4- همه ابزارهاي پختن شيريني و دسر را در يک قفسه مجزا قرار دهيد. 5- ادويه ها و نمک در يک قفسه نزديک گاز نگه داري شود. 6- ابزارهايي را که بيشتر مورد استفاده قرار مي دهيد، در دسترس بگذاريد. وسايلي را که کاربرد بيشتري برايتان دارد نزديک ديد خود و ابزارهاي سنگين‌تر را پايين‌تر از مدار کمرتان قرار دهيد. وسايلي که کمتر استفاده مي کنيد در کابينت بالاتر يا در جاي مناسب ديگر نگه داريد. مثلاً اگر شما ديس بزرگ مخصوص بوقلمون را تنها سالي يک بار استفاده مي کنيد، پس ديگر نيازي نيست که آن را در آشپزخانه در دسترس بگذاريد بلکه جاي آن در کابينت هاي بالاي يخچال است يا آن را بسته بندي کنيد و در زيرزمين بگذاريد. 7- تخته گوشت و يا سبزي بايد نزديک سينک قرار گيرد. 8- آبکش و ظروف مخصوص خيساندن حبوبات و سبزيحات بايد نزديک سينک ظرف شويي قرار گيرد. 9- آشپزخانه را هر سال مرتب و در ابتداي هر سال وسايل غيرضروري و ابزارهاي آسيب ديده و غيرقابل ترميم را از آشپزخانه خارج کنيد. 10-وسايل کوچک آشپزخانه را در ظروف بزرگ تري مانند سطل بگنجانيد و در صورت امکان نام آنها را روي برچسب بنويسيد به آن بچسبانيد تا پيدا کردن آنها راحت باشد. سينک ها سينک آشپزخانه پرترافيک‌ترين نقطه خانه از لحاظ کاري است و به همين دليل بايد مرتب و داراي تجهيزات لازم باشد. دقت کنيد اگر در سينک گوشت مي شوييد پس از آن سينک را کاملاً با مواد شوينده تميز کنيد سس ماده غذايي ديگري را در آن بشوييد. هيچ گاه نبايد ظرف هاي کثيف براي چندساعت در آنجا تلنبار شوند، چون اين کار هم به زيبايي خانه لطمه مي‌زند و هم براي تهويه هوا مشکل ساز است. بشقاب‌ها و ليوان‌ها را در ساعت هاي طولاني آنجا قرار ندهيد. اگر شست و شوي سريع ظروف برايتان ممکن نيست، دست کم بقاياي غذا را خالي کنيد و آنها را زير آب گرم قرار دهيد.مراقب باشيد ذرات غذا و آشغال باعث گرفتگي لوله نشود و پس مانده مواد شوينده اي را که به صورت لکه روي سينک آشپزخانه خود مي بينيد، سريع پاک کنيد. چگونه بايد سينک آشپزخانه را تميز کرد؟ سينک آشپزخانه را بايد هر روز به وسيله پارچه لطيف آغشته به مايع ظرفشويي و آب گرم تميز کنيد. يک قاعده کلي: هيچ سينکي را با پودر پاک کننده (سفيده کننده) حاوي کلر، آمونياک، يا اسيد هيدروفلوريک پاک نکنيد. همچنين سيم ظرفشويي از جنس استيل، برس‌هاي سفت و پارچه‌هاي ساينده را به کار نبريد، مگر آنکه شرکت توليد کننده آن را مجاز معرفي کرده باشد. اين محصولات مي‌توانند به سطح سينک شما آسيب برسانند. سعي کنيد لکه ها را زود پاک کنيد و اجازه ندهيد مدت زمان طولاني باقي بمانند. اين امر به ويژه زماني مهم است که جنس سينک شما گرانيت يا مرمر باشد، بسيار اهميت پيدا مي کند. جاظرفي عمق جاظرفي سينک، معمولاً بين 15 تا 25 سانتي متر است. سينک هاي عميق تر مناسب آن هستند که پر از آب شوند تا ظروف کثيف در آنها قرار گيرند. تنها اشکال کار در مورد اين نوع سينک اين است که احتياج به آب زيادي براي پرکردن دارد که در بسياري موارد غيرضروري و موجب اتلاف آب است.