برای مشاهده نسخه قدیمی وب سایت کلیک کنید
logo

راهکارهایی برای حفظ سلامت مواد غذایی

منبع
آرمان امروز
بروزرسانی
راهکارهایی برای حفظ سلامت مواد غذایی
آرمان/ کم کم فصل گرما شروع مي شود و يکي از مشکلات رايج در اين فصل، مسموميت هاي غذايي به‌خصوص در کودکان و سالمندان و افراد ضعيف است؛ با اين راهکارها و روش هاي نگهداري مواد غذايي اين فصل را به سلامت سپري نماييد. دست هاي خود را پيش از دست زدن به مواد غذايي و در طول آماده سازي آن به دقت بشوييد. پس از استفاده از سرويس بهداشتي دست هاي خود را بشوييد. تمامي سطوح آشپزخانه و وسايلي که در تماس با مواد غذايي هستند به دقت شسته و تميز نماييد. آشپزخانه (و محل طبخ و آمده سازي غذا) را از دسترسي حشرات، حيوانات خانگي و ديگر حيوانات دور نگه داريد. جدا نگه داشتن مواد خام و پخته شده گوشت خام، ماکيان و مواد غذايي دريايي خام را از ديگر مواد غذايي دور نگه داريد. وسايل آشپزي مانند چاقو و تخته گوشت بري که در تماس با مواد غذايي خام هستند را براي غذاهاي پخته استفاده نکنيد. مواد غذايي را در ظرف گذاشته و در داخل يخچال قرار دهيد. دقت کنيد که مواد غذايي خام و پخته در يک ظرف قرار نگيرند. پخت کامل غذا مواد غذايي به خصوص گوشت، ماکيان، تخم‌مرغ و مواد غذايي دريايي را به طور کامل بپزيد. غذاهايي مانند سوپ و خورشت را به طور کامل جوشانده و مطمئن شويد که دماي آن از ۷۰ درجه سانتي گراد گذشته است. از صورتي نبودن و شفاف بودن آب گوشت و مرغ اطمينان حاصل نماييد. براي تعيين دماي غذا از دماسنج استفاده کنيد. در صورت استفاده مجدد از غذاهاي پخته، آن ها را به طور کامل دوباره گرم کنيد. از آب و مواد غذايي سالم استفاده کنيد از آب آشاميدني سالم و لوله کشي استفاده کنيد. از دستفروش هاي دوره گرد مواد غذايي را خريداري نکنيد. در هنگام استفاده از شير آن را خوب بجوشانيد. ميوه ها و سبزيجات به ويژه اگر به صورت خام مصرف مي شود را به دقت بشوييد. مواد غذايي که تاريخ مصرف آن ها گذشته را به هيچ وجه استفاده ننماييد. ۵ اشتباه رايج در نگهداري ۵ ماده غذايي چه کسي فکرش را مي کند؟ اين پنج اشتباه رايج مي تواند باعث فساد مواد غذايي در يخچال شود و حتي ممکن است باعث مسموميت غذايي شود. براي جلوگيري از اين اتفاق، از راهکارهاي زير استفاده کنيد. تخم‌مرغ پوست تخم‌مرغ داراي منافذ بسيار است. به همين دليل وقتي تخم‌مرغ‌ها را خارج از کارتن اصلي نگهداري مي کنيد، رطوبت آن از طريق منافذ بسيار زود تبخير مي شود که باعث مي شود تخم‌مرغ تازگي خود را از دست بدهد. براي جلوگيري از اين وضعيت، تخم‌مرغ ها را در جعبه کاغذي و اصلي آن و در محلي خنک نگهداري کنيد. پنير پنيرهاي مرغوب و فرآوري نشده احتياج به هواي تازه دارند. در واقع بايد هواي باز اطراف آن در جريان باشد. بسته بندي هاي پلاستيکي مانع از اين جريان مي شوند در نتيجه يک لايه چربي و گاهي کپک روي پنير به وجود مي آيد. براي پيشگيري از اين وضعيت، پنير را در کاغذي نازک و مومي بپيچيد، و آن را در درون کيسه پلاستيکي بگذاريد. در کيسه را نبنديد. پنير را در يخچال نگهداري کنيد. شير خانم هايي که خانه دار هستند و سروکارشان با يخچال زياد است، مدام در يخچال را باز و بسته مي کنند. وقتي در باز مي شود هواي گرم به شير مي خورد، دوباره که بسته مي شود هواي سرد آن را احاطه مي کند. اين گرم و سرد شدن به رشد باکتري ها کمک مي کند و باعث مي شود شير زودتر فاسد شود. براي اينکه اين اتفاق نيفتد، شير را در دماي مناسب در عقب ترين قسمت يخچال نگهداري کنيد. باقي مانده غذاها باقي مانده غذاها بايد به سرعت سرد شوند. اگر بخواهيد حجم زيادي از غذا را يکجا نگهداري کنيد، ممکن است داخل غذا سريعا سرد نشود. در نتيجه باکتري هايي در داخل غذا تکثير مي شود. براي حل اين مشکل، غذا را در داخل چند ظرف با عمق کم نگهداري کنيد تا غذا زودتر سرد شود. سيب و کاهو اگر قصد نگهداري سالادي را داريد که حاوي کاهو و سيب است، به هيچ عنوان اين دو را با هم نگهداري نکنيد. سيب باعث فساد کاهو مي‌شود. ميوه ها و سبزيجات را در کشوهايي جداگانه در يخچال نگهداري کنيد. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد