نکاتی ساده و سریع برای خانه تکانی
بيتوته/ هرگز کاردهاي آشپزخانه را در آب خيس نکنيد زيرا سبب خراب شدن دسته ي آنها مي گردد در حالت کلي ليوان ها و شربت خوري هاي کريستالي را با مايع ظرفشوئي و آب نيم گرم بشوئيد. کفگير و قاشق بزرگ پلاستيکي اين نوع وسايل معمولا روکش آکلريليک دارند. توصيه مي شود که آنها را بعد از استفاده بلافاصله شسته و با حولهي نرم پاک کنيد. در صورتي که موفق به لکه زدائي آنها نشديد، جوش شيرين به کار ببريد، اما هرگز از سيم ظرفشوئي در اين مورد استفاده نکنيد. همچنين سفارش مي شود براي پاکيزه کردن و لکه گيري آنها، از به کار بردن هر نوع اسيد يا استون و نظاير آنها خودداري نمائيد. اگر اين نوع وسايل مدت نسبتا زيادي داخل غذا بمانند يا همراه ساير ظروف خيس شوند، لطف خود را از دست ميدهند. فنجان و نعلبکي چيني فنجان و نعلبکي هاي مخصوص چاي و قهوه بايد بعد از هر بار استفاده فورا با آب و مايع ظرفشوئي شسته شوند. هر دو سه روز يک بار نيز پاکيزه کردن آنها با جوش شيرين توصيه مي شود. اگر در اثر عدم توجه، لکه گرفته اند، آن قسمت را با پودرظرفشوئي، به کمک يک دستمال نرم مرطوب پاکيزه کنيد. هرگز براي شستن آنها از سيم ظرفشوئي کمک نگيريد و نيز از رنگبرهاي مختلف استفاده نکنيد، هر چند که برخي خانمها مدت چند ساعت قوري چيني و ليوان ها و نعلبکي ها را در مايعات رنگبر قرار ميدهند تا از آنها لکه زدائي نمايند، ولي ضمن اين کار آنها درخشندگي و تازگي خود را نيز از دست مي دهند و آماده براي پذيرش لکه هاي بعدي مي شوند. ليوان ها و شربت خوري هاي کريستالي در حالت کلي آنها را با مايع ظرفشوئي و آب نيم گرم بشوئيد. اما در صورتي که خيلي کثيف شده اند، با مخلوطي از يک سوم سرکه و دو سوم آب بشوئيد و اگر نتيجه نگرفتيد، با محلول آمونياک نيز شست و شو دهيد. در اين موارد سفارش مي شود از روي دستکش معمولي ظرفشويي يک دستکش بزرگ از پارچه ي پنبه اي نيز بپوشيد و دست ها را در محلول فرو بريد و قسمت هاي مختلف اين وسايل را خوب مالش دهيد. هرگز براي شستن ظرف هاي کريستالي از پودر ظرفشوئي استفاده نکنيد، زيرا آنها را کدر مي سازد. کاردهاي آشپزخانه هرگز آنها را در آب خيس نکنيد زيرا سبب خراب شدن دسته ي آنها مي گردد. همچنين شست و شوي يک کارد کثيف را به چند ساعت بعد موکول نکنيد زيرا تيغه آن لکه مي گيرد. پس يک کارد را بلافاصله پس از استفاده با آب نيم گرم و پودر ظرفشوئي بشوئيد و همان لحظه با حولهي نرم خشک کنيد. در مورد اغلب کاردها مي توانيد با اسکاچ نرم لکه زدائي کنيد و حتي کاغذ سنباده ي نرم جهت اين کار مورد استفاده قرار دهيد. هر چند که امروزه بيشتر خانم ها براي تميزکردن آنها از کارد تيزکني استفاده مي کنند، ولي اين کار معمولا لبه ي تيز کارد را مي تراشد و سبب مي شود که کارد خاصيت تيزي خود را از دست بدهد. يک راه حل ساده براي تيز کردن کارد آشپزخانه اين است که روي يک ميله ي چوبي، کاغذ سنباده نرم بپيچيد و تيغه ي کارد را با زاويه ي 15 درجه نسبت به سطح سنباده به آن مالش دهيد. کارد آشپزخانه تيز خواهد شد. تخته ي آشپزخانه اين وسيله سابقا از چوب ساخته ميشد، ولي امروزه انواع مختلف پلاستيکي آن در موارد زيادي به خدمت خانمهاي خانهدار درآمده است و در خرد کردن سبزي، سيب زميني و پياز و قطعه قطعه کردن گوشت و خلال کردن پسته و بادام و غيره به درد مي خورد. متاسفانه نظافت اين وسيله ي مفيد غالبا مورد غفلت قرار مي گيرد و رنگ سبزي توام با رنگ گوشت منظره ي زننده اي به آن مي دهد. توصيه مي شود بلافاصله بعد از استعمال، آن را با پودر پاک کننده و سيم ظرفشوئي خوب بشوئيد و اگر نتيجه مطلوب نگرفتيد، از جوش شيرين و نمک آشپزخانه کمک بگيريد و از هر کدام روي تخته بريزيد و با آب خيلي کم روي آن اسکاچ بماليد. همچنين خميردندان معمولي نيز در پاکيزه کردن تخته ي آشپزخانه اعجاز مي کند، به شرطي که مدت يک ساعت روي لکه ي آن باقي بماند و سپس با آب گرم شسته شود. به هر حال سعي کنيد بعد از هر بار استعمال، کوچک ترين لکه اي روي آن باقي نماند زيرا لکه زدائي بعدي مشکل خواهد شد. ظروف آلومينيومي رايج ترين ظروف در خانه هاست، زيرا نسبتا ارزان قيمت هستند و پاکيزه نگه داشتن آنها نيز ساده است. کافي خواهد بود که آنها را با آب گرم و مايع ظرفشوئي بشوئيد و با خيال راحت سيم ظرفشوئي به کار بريد. حتي اگر غذا در آنها بسوزد، جاي نگراني نيست. فقط بايد در همچو موارد در ظرف آب بريزيد و روي اجاق به جوش بياوريد و مدتي متناسب با ميزان سوختگي روي اجاق در حالت جوش نگه داريد. سپس با يک قاشق چوبي بقاياي آن را برداريد و با سيم ظرفشويي و پودرهاي پاک کننده ي معمولي ظرف را تميز کنيد. کارد و چنگال ميوه خوري اين وسايل معمولا ضدزنگ هستند و بعد از هر بار استفاده، فقط نياز به شست و شو در آب نيم گرم و مايع ظرفشوئي دارند و بعد از آبکشي بايد به طور کامل خشک شوند. ولي اگر نمک و اسيدهاي موجود در ميوه ها مدت زيادي با آنها در تماس باشند، مي توانند لکه هائي از خود باقي بگذارند. اين لکه ها را با اسکاچ نرم و مستعمل تميز کنيد و سپس با يک پارچه ي نرم جلا دهيد. توصيه مي کنيم، هرگز آنها را در آب خيس نکنيد و همراه با ظرف هاي ديگر، شستن آنها را به بعد موکول نسازيد. همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد: آخرين خبر در تلگرام https://t.me/akharinkhabar آخرين خبر در ويسپي http://wispi.me/channel/akharinkhabar آخرين خبر در سروش http://sapp.ir/akharinkhabar آخرين خبر در گپ https://gap.im/akharinkhabar