آخرين خبر/ با استفاده از گلها، سبزيها و گياهان، روغنهاي معطر طبيعي بسازيد تا ديگر مجبور نباشيد در فروشگاهها دنبال يک شيشه گرانقيمت، آن هم با ترکيب شيميايي باشيد.
موارد مورد نياز:
گياهان، سبزيجات، گلها يا پودرهاي معطر و خوش بو
روغنهاي ضروري
يک يا دو مورد از روغنهاي: جوجوبا، بادام، زيتون، دانه انگور و فندق به عنوان روغن حامل
روغن ويتامين E و شيشههاي کوچک و تيره
1- سري به يکي از فروشگاههاي بزرگ بزنيد. کمي وقت بگذاريد و با انواع روغنهاي ضروري آشنا شويد. خود را محدود به ساختن يک نوع روغن معطر نکنيد. البته بعضي از روغنها مانند اسطوخودوس عامه پسندند. به دنبال رايحههايي باشيد که با هم هماهنگاند مثلا ياس و وانيل.
ميتوانيد فقط يک رايحه يا با کمي وقت رايحه ترکيبي دلخواه را داشته باشيد يا حتي ترکيبي جديد ايجاد کنيد.
2- روغن ضروري خالص را خريداري کنيد. روغن با روغن ترکيب ميشود اما اگر داراي آب باشد اين طور نيست.
سعي کنيد روغن تا حد ممکن ارگانيک باشد. درست است که گرانتر است اما چون خود ميخواهيد روغن درست کنيد مطمئنا ترکيب شيميايي را نميپسنديد. از روغن خالص استفاده کنيد نه مخلوط روغنها.
3- در مورد روغن حامل تصميم بگيريد. روغني که عطر را در خود نگه ميدارد، حامل ناميده ميشود. اکثر آنها کمي بو و بعضي بوي بيشتري دارند.
روغن بادام بوي شيرينتري دارد. پس اگر دنبال بوهاي شيرين هستيد، آن را انتخاب کنيد.
جوجوبا روغن فوقالعاده روان، با کمي رايحه است.
در صورتي که قصد خريد روغن زيتون داريد، نوع غليظ و تيرهتر را انتخاب کنيد.
روغن دانه انگور روشنتر، سبکتر و کمبو تر است.
اگر در مورد انتخاب اين روغنها مطمئن نيستيد، از هر کدام يک شيشه کوچک خريداري و امتحان کرده و در مورد انتخاب يکي از آنها تصميم بگيريد. حتي اگر از آنها براي روغن معطر استفاده نشوند ميتوانيد براي پخت غذا آنها را مصرف نماييد.
4- وقت آزاد و مناسبي را به درست کردن روغن اختصاص دهيد. زماني که مشغلهاي نداشته و اعضاء خانواده کار خاصي با شما ندارند تا با اين کار آرامش يافته، از فعاليت خود لذت ببريد. ميتوانيد از مصاحبت و کمک فردي ديگر بهره ببريد.
5- شيشههاي کوچک، درپوش و کليه وسايل را شسته و خشک نماييد. در صورتي که ميخواهيد مقدار زيادي از يک نوع روغن تهيه کنيد، از يک شيشه بزرگ براي ترکيب استفاده کنيد.
6- مقدار ترکيبها بستگي به نظر شما دارد. اما 40 تا 50 قطره روغن ضروري در 100 ميليليتر روغن حامل مناسب است. اگر از گياهان خشک يا تازه استفاده ميکنيد، روغن بايد روي آنها را کاملا بپوشاند. هرچه به مقدار گياهان اضافه ميکنيد، بايد از مقدار روغن بيشتري استفاده نماييد.
7- بعد از اضافه کردن روغن به معطرکننده يا گياه و ويتامينE ، ظرف را خوب تکان دهيد تا ترکيب خوب جا بيفتد.
اگر از روغن ضروري استفاده کردهايد، تنها بعد از چند روز معطر خواهد شد. اگر از گياه يا سبزيجات استفاده کردهايد، آنها را حداقل 14 روز در جايي گرم بدون نور مستقيم خورشيد قرار دهيد.
8- براي خارج کردن گياهان، روغن را صاف کنيد. چون با وجود زيبا بودن آنها داخل روغن و حتي استفاده از ويتامينE به عنوان نگهدارنده به خودي خود ترش خواهند شد.
9- از يک صافي خوب و نرم استفاده کنيد. پارچه پنير براي اين کار مناسب است. اگرچه مقداري روغن به آن خواهد چسبيد و کمي از زحمتتان در اين مرحله به هدر خواهد رفت. صافي را داخل يک قيف بگذاريد تا بيرون نريزد.
10- در هر مناسبتي ميتوانيد روغنهاي معطر را هديه دهيد. کافيست شيشه آن را تزيين کنيد و همراه با شمعي زيبا يا يک بسته شکلات به صورت کادويي خاص درآوريد. يا انواع مختلف آن را براي داشتن رايحهاي همواره خوش، براي خود نگه داريد.
بازار