استفاده از مایکروفر چگونه و در چه مواقعی؟!
بيتوته/ هرچه مي خواهد باشد، باقي مانده غذاها، غذاي منجمد شده، پاپ کورن و يا سيب زميني، مايکروفرها روشي سريع براي گرم کردن غذا هستند. قابليت گرم کردن غذا تنها در چند دقيقه بسياري از مردم را متقاعد کرده که از اين وسيله استفاده کنند. با وجود اينکه مرکز بهداشت هاروارد و مرکز بهداشت جهاني اعلام کرده اند که گرم کردن غذا با مايکروفر ضرري ندارد، اما همچنان برخي افراد از استفاده آن مي ترسند. در واقع، در مقايسه با ديگر روش هاي پخت، مايکروفر مي تواند ارزش غذايي برخي غذاها را افزايش دهد، چون زمان پختش کم است. اگر مايکروفر مهر و موم درستي نداشته باشد اين مي تواند روي سطح امنيتش تاثير بگذارد. همچنين مايکروفر کردن غذاهايي که درون ظرف پلاستيکي قرار دارند اصلا توصيه نمي شود. ديگر موردي که براي مايکروفر کردن روزانه غذاها بايد مورد توجه قرار بگيرد اين است که چه غذايي را گرم مي کنيد؟ آيا بيشتر غذاهاي مخصوص مايکرفر را استفاده مي کنيد يا غذاهاي غير فرآوري شده؟ غذاهايي مانند پيتزاهاي فريز شده، و ديگر غذاهاي نيمه پخته و بسته بندي شده، مخصوص مايکروفر هستند و بهتر است که هر روز استفاده نشوند. مايکروفر چگونه غذاها را مي پزد؟ مايکروفر غذاها را با موج هاي انرژي که با چشم غير مسلح قابل مشاهده نيستند مي پزد. اين موج ها با موج هاي راديويي يکسان هستند. انرژي مايکروفر در درجه اول ملکول هاي آب و ملکول هايي که در آرايش شبيه به آب هستند را تحت تاثير قرار مي دهد. موج مايکروفر ملکول هاي آب را به لرزش ر مي آورد، بنابراين گرما ايجاد مي شود. آيا استفاده روزانه از مايکروفر ايمن است؟ بر اساس اظهارات سازمان بهداشت جهاني، اگر ملاحظات امنيتي را رعايت کنيد و همانطور که بايد از مايکروفر استفاده نماييد خطري وجود نخواهد داشت. يکي از نگراني هايي که درباره مايکروفر وجود دارد اين است که موج هايش را به اطراف متساعد نکند. موج هاي مايکروفر فقط زماني آزاد مي شوند که فعال شود، مانند زماني که يک چراغ را روشن مي کنيد. اگر مايکروفر آسيب ديده باشد و يا درست مهر و موم نشده باشد، ممکن است خطر بيرون رفتن موج ها از مايکروفر وجود داشته باشد. بايد قبل از استفاده چک کنيد که مايکروفر حتما ايمن باشد و جايي از آن آسيب ديدگي نداشته باشد. آسيب موج هاي مايکروفر بيشتر حرارتي است و اگر طولاني مدت در برابر آن قرار بگيريد بافت هاي حساس مانند اطراف چشم و بيضه ها ممکن است آسيب ببينند. البته اين تنها موقعي اتفاق مي افتد که حرارت بالا باشد و مدت زمان زيادي در معرضش باشيد، مايکروفرها به اين اندازه انرژي ندارند. غذاهاي مايکروفري راديو اکتيو ندارند و وقتي از مايکروفر بيرون آورده مي شوند از خود انرژي متساعد نمي کنند. درست مانند لامپ که با خاموش شدنش ديگر نوري نمي دهد مايکروفر نيز وقتي خاموش مي شود ديگر موجي از خود منتشر نمي کند. چه غذاهاي مايکروفري هر روز استفاده مي کنيد؟ اگر هر روز از مايکروفر استفاده مي کنيد، بايد نگاه دقيق تري به انتخاب غذايي خود داشته باشيد. آيا سبزيجات را گرم مي کنيد تا سريع بپزند؟ و يا مقدار زيادي غذاي فرآوري شده منجمد مي خوريد؟ به طور کلي غذاهاي منجمد، پيتزا ها و ديگر ميان وعده هاي اين چنيني کالري، کربوهيدرات تصفيه شده، چربي، سديم، مواد نگهدارنده، بسيار بالايي دارند و سودشان براي بدن ناچيز است. اگر از مايکروفر براي گرم کردن اين نوع غذاها استفاده مي کنيد، بهتر است به فکر جايگزين هاي تازه تري باشيد. محدود کردن کاهش مواد مغذي سازمان بهداشت جهاني مي گويد استفاده از مايکروفر در مقايسه با ديگر روش هاي پخت مي تواند مواد مغذي غذاها را حفظ کند. برخي مواد مغذي مانند ويتامين هاي گروه B، و ويتامين C، به حرارت و پخت و پز مايعات حساس هستند. استفاده از روش مايکروفري به جاي ديگر روش هاي پخت و پز مي تواند زمان پخت و پز را کاهش دهد و جلوي از بين رفتن مواد مغذي غذاها را بگيرد. دشواري در کنترل کيفيت مايکروفر کردن قطعات بزرگ غذا شايد زياد مناسب نباشد، چون ممکن است حرارت به تمام غذا نفوذ نکند و به صورت نا متناسب پخته شود. همچنين، تفاوت بين غذاهاي پخته شده با مايکروفر در مقايسه با ديگر روش هاي پخت مي تواند بسيار متفاوت باشد. اگر در حال پخت به دنبال کيفيتي خاص هستيد، استفاده از ديگر روش هاي پخت اختيار بيشتري را به شما مي دهد. به دليل پخته شدن نابرابر غذا، مايکروفر کردن قطعات بزرگ گوشت، معمولا توصيه نمي شود. برخي بخش هاي گوشت ممکن است نپخته بماند و احتمال بيماري غذايي افزايش پيدا کند.