با این مواد طبیعی اجاق گازتان را برق بیندازید
بيتوته/ بسياري از کفگيرها و قاشقهايي که براي ظروف تفلون استفاده ميکنيم پلاستيکي هستند. اين قاشقها براحتي لک ميگيرند اغلب اين ظروف روکش اکرليک دارند و توصيه ميشود بلافاصله بعد از استفاده آنها را بشوييد و با يک حوله نرم پاک کنيد. اگر لکه روي آن باقي ماند جوش شيرين به کار ببريد اما هرگز از سيم ظرفشويي استفاه نکنيد. همچنين سفارش ميشود براي پاکيزه کردن و لکه گيري از آنها اسيد و استون و نظاير آن به کار نبريد. از سفيد کنندههاي غير شيميايي استفاده کنيد امروزه استفاده از شويندهها بسيار رايج است و خيلي از موادي که به کار ميرود آلرژيزا و در فضاهاي بسته مسموميت زا است. اگر شما هم از اين محصولات شيميايي که هم محيط زيست را آلوده ميکند و هم براي پوست و هوايي که تنفس ميکنيد مضر است. استفاده ميکنيد توجه داشته باشيد علاوه برضرر به رنگ و بافت پارچه و ظروف نيز لطمه ميزند. فنجان و نعلبکي چيني فنجان و نعلبکي مخصوص چاي و قهوه بايد بعد از هر بار استفاده فورا با آب و مايع ظرفشويي شسته شود. هر دو سه روز يک بار نيز پاکيزه کردن آنها با جوش شيرين توصيه ميشود. اگر اين ظروف لکه گرفت هرگز از سيم ظرفشويي استفاده نکنيد. استفاده از پودر ظرفشويي يا رختشويي براي اين کار معمول است اما اگر ميخواهيد کاملا طبيعي ظرف را تميز کنيد خاکستري که هر بار پس از کباب کردن گوشت در ته اجاق و منقل ميماند را در يک ظرف در دار جمعآوري کنيد. اين دقيقا شيوهاي است که مادربزرگها با آن آشنايي دارند. يک ابر را تر کرده در ظرف خاکستر فرو کنيد و به استيل، بلور يا چيني لکدار بماليد. با اين کار به سيم و سفيدکننده نيز احتياجي نخواهيد داشت. اگر حساسيت داريد و بوي مواد شوينده آزارتان ميدهد اين يکي از بهترين کارهايي است که ميتوانيد بکنيد. براي از بين بردن چربي ظروف نيز از مايع ظرفشوي رقيق شده استفاده کنيد. اجاق گاز اگر لکه سر رفتن غذا را همان موقع پاک کنيد خيلي راحتتر است. اگر اين کار را بموقع انجام ندهيد بايد مدتي دستمال خيس روي لکه قرار دهيد که نرم شود و سپس پودر خشک ظرفشويي روي آن بريزيد و با پارچه مالش دهيد. از به کار بردن کارد آشپزخانه و سيم ظرفشويي خشن براي حذف فوري آن خودداري کنيد. جوش شيرين و آبليمو در چند نوبت ميتواند به شما کمک کند. فراموش نکنيد شير گاز را ببنديد و جريان برق اجاق را قطع کنيد.