تابناک/ رييس انجمن فوق تخصصي عفوني کودکان با بيان اين مطلب که مصرف غذاهاي سنگين و ناسالم هنگام مسافرت، يکي از عوامل مسوميت در کودکان است، گفت: اگر کودکي زمينه بيماريهايي مانند آسم، سينوزيت يا کم خوني را داشته باشد، در زمان مسافرت بسيار سريعتر و شديدتر از ديگر کودکان آسيب ميبيند.
دکتر محمدرضا بلورساز خاطر نشان کرد: مصرف غذاهاي حجيم، چرب و سنگين ميتواند در طول سفر موجب تهوع و استفراغ کودکان شود. به همين دليل بهتر است براي جلوگيري از بروز بيماري، بيشتر از ميوه، سبزيها و غذاهاي سبک استفاده شود.
اين استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با اشاره به اينکه در رستورانهاي بين راهي رعايت نکات بهداشتي حائز اهميت است، يادآور شد: در هنگام مسافرت از خوردن غذاهاي بين راه و رستورانهاي جادهاي خودداري شود؛ چرا که باعث بروز مسموميت کودک ميشود. همچنين بهتر است در رستوران از مواد غذايي پخته نشده مثل سالاد و سبزي استفاده نشود.
بلورساز يادآور شد: کودکان بايد از خوردن غذاهاي اضافي و آجيل و تنقلات خودداري کنند؛ چرا که مصرف زياد آن ممکن است به دستگاه گوارش کودک آسيب رساند که حتي در موارد شديدتر خطر نياز فوري به جراحي را درپي داشته باشد.
اين فوق تخصص بيماريهاي عفوني، آسم و آلرژي با تاکيد بر اينکه با بروز اسهال و استفراغ در کودک حتما بايد به پزشک مراجعه شود، در پايان افزود: خانوادهها بايد از نظر فيزيکي، محيطي و مصرف غذا در سفرهاي نوروزي مراقب فرزند خود در تمام سنين از شيرخوارگي تا جواني باشند تا کمتر آسيب بيند و بيمار نشود و بتوانند تعطيلات خوبي داشته باشند.
بازار