روش های استریل کردن ظرف غذای کودک
زندگي آنلاين/ يکي از راههاي انتقال ميکروبها بخصوص باکتريهاي مضر به بدن کودکان از طريق ظروف، قاشق و چنگال آلوده ميباشد. به خصوص بروز مشکلات گوارشي مانند اسهال که ناشي از آلودگي ظروف به ميکروبها باشد در کودکان سنين 1 تا 3 سال بسيار بالاتر از ساير سنين ميباشد. به همين دليل دقت در استريل کردن ظروف غذاي کودکان در اين سنين از اهميت بالايي برخوردار ميباشد. راههاي استريل کردن ظروف غذاي کودک بهترين راه براي استريل کردن ظروف غذاي کودک قرار دادن ظروف در دماي بالاي 160 درجه سانتيگراد ميباشد. به اين منظور ميتوان بعد از شستشوي ظروف غذاي کودک با آب گرم، آنها را به مدت حدود 20 دقيقه در داخل يک تستر برقي يا آون با درجه حرارت بين 160 تا 180 درجه سانتيگراد قرار داد. در صورتي که اين روش براي والدين امکانپذير نباشد، راه ديگر آن است که هميشه ظروف غذاي کودکان در داخل دستگاه ظرفشويي شسته و خشک شوند. راه بعدي براي استريل کردن ظروف غذاي کودکان، استفاده از آب داغ براي شستشوي ظروف و استفاده از مايع ظرفشويي با نسبت 10 درصد ميباشد. نکته مهم ديگر براي استريل کردن ظروف غذاي کودک، خشک کردن ظروف از طريق حرارت و نه به وسيله حوله و پارچه و نه از طريق مجاورت با هواي معمولي است. به اين معني که بلافاصله پس از شستن ظروف، بايد از طريق قرار دادن در داخل آون يا يک محيط گرم، رطوبت موجود در ظروف گرفته شود. چند نکته مهم در مورد نگهداري ظروف استرليزه کودک در زمان خريد ظروف غذا براي کودکان دقت شود که ظروف ذکر شده قابليت استرليزه شدن را داشته باشند. به طور کلي ظروف استاندارد غذاي کودکان داراي برچسبها و اطلاعات لازم بر روي بستهبنديهاي خود هستند که اين اطلاعات را به شما ميدهند. بعد از شستن و استرليزه کردن ظروف غذاي کودکان، حتما آنها را در کمدها يا فضاهاي بسته نگهداري کنيد و از رها کردن آنها در فضاي باز آشپزخانه پرهيز نماييد. هر ظرف غذايي که کودک استفاده ميکند را حتما شسته و استريل نماييد و سپس براي استفاده مجدد از آن براي کودک استفاده کنيد. در غير اين صورت و استفاده چندين باره ظروف غذاي کثيف براي سرو غذاي کودک، احتمال بروز مشکلات گوارشي در بدن کودک افزايش مييابد. از مصرف زياد مواد شوينده شيميايي براي استريل کردن ظروف غذاي کودکان پرهيز نماييد. فرزاد برهمندپور؛ کارشناس ارشد تغذيه و ارتقاي سلامت