کودکت/ گنجاندن مواد غذایی مختلف و جدید در رژیم غذایی کودک می تواند برای او جذاب باشد. بعد از ۶ ماهگی کودک، می‌توانید بعضی از غذاهای پخته شده، میوه‌ها و سبزیجات تازه برای او در نظر بگیرید، این کار برای او جالب خواهد بود زیرا طعم و مزه‌های جدید را کشف خواهد کرد و با آن‌ها سازگار خواهد شد. انگور یکی از مواد غذایی است که مزایای سلامتی فراوانی برای کودک فراهم می‌کند و کودک شما را با طعم و مزه جدید آشنا می‌کند. معمولا مردم استفاده از عصاره انگور را در زمان یبوست نوزاد توصیه می‌کنند، در حالی که مزه تلخ و ترش انگور می‌تواند کودک شما را نسبت به آن دلزده کند. در این مقاله از کودکت در مورد دادن انگور به کودک بیشتر صحبت می‌کنیم.
آیا دادن انگور به کودک بی‌خطر است؟
به طور کلی هیچ ضرری برای دادن انگور به کودک وجود ندارد اما نکات ویژه‌ای وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید. هم‌چنین ضروری است به حساسیت‌های غذایی کودک خود دقت کنید.
چه زمانی کودک شما می‌تواند انگور بخورد؟
معمولا زمانی که کودک شروع به خوردن غذای جامد می‌کند می‌توانید مصرف انگور را شروع کنید. بهتر است زمانی که کودکتان به سن ۱۰ ماهگی یا بیش‌تر می‌رسد می‌توانید به او انگور بدهید. برخی از متخصصان تغذیه ممکن است اعتقاد داشته باشند که در ۶ ماهگی هم می‌توانید به نوزاد انگور دهید. اما معمولا توصیه می‌شود حداقل تا ۸ ماهگی منتظر بمانید.
ارزش غذایی انگور
انگور به عنوان میوه‌ای سرشار از عناصر اصلی و مواذ مغذی فراوان شناخته شده است. اجزای تشکیل دهنده ۱۰۰ گرم از انگور (قرمز یا سبز) در جدول زیر مشخص شده است:
ارزش غذایی مقدار در هر ۱۰۰ گرم
کربوهیدرات ۱۸ گرم
پروتئین ۰/۷۲ گرم
چربی ۰/۱۶ گرم
فیبر ۰/۹ گرم
ویتامین C ۱۰/۸ گرم
آهن ۰/۳۶ میلی‌گرم
کلسیم ۱۰ میلی‌گرم
روی ۰/۰۷ میلی‌گرم
فواید بی‌نظیر اضافه کردن انگور به رژیم غذایی کودک:
درست کردن عصاره انگور برای نوزادان یا استفاده از آن به شکل دستورالعمل‌های مختلف، در رژیم غذایی کودک شما مزایای زیادی را برای تامین سلامت کودک فراهم می‌کند.
کیفیت بهتر خون
سطح هموگلوبین در خون باید با مقداری از سلول‌های خون قرمز بهینه شود، در این صورت، اکسیژن می‌تواند به ارگان‌های مختلف بدن حمل شود و با موفقیت جذب شود. انگور ضمن بهبود کیفیت خون از عملکرد درست اندام‌های بدن محافظت می‌کند.
مصونیت از عفونت‌های تنفسی
دادن انگور به کودکان می‌تواند باعث کاهش احتمال برونشیت، آسم و دیگر مشکلات تنفسی معمولی در سنین کودکی شود.
هضم راحت
مواد جامد می‌تواند برای کودکان کم سن و سال که دارای مشکلات گوارشی و هضم هستند باعث سوء‌هاضمه شود. انگور میوه بسیار سبکی است و به راحتی در بدن تجزیه می‌شود. ترشحاتی از انگورهای رسیده، در رفع مشکلات اسیدیته کمک می‌کنند.
ضد یبوست قوی
یبوست یکی از شایع‌ترین مشکلات کودکان در ماه‌های اول زندگی است، و به خصوص دادن غذاهای جامد می‌تواند مشکلات زیادی پیرامون آن به وجود آورد. انگور مقدار زیادی فیبر دارد که آب درون بدن را نگه می‌دارد و فعالیت روده را روان می‌سازد.
محافظت از سیستم عصبی
رشد ذهنی و عاطفی کودک بسیار به رشد مغز و توسعه نورون‌های ارتباطی وابسته است. این رشته‌های عصبی باید از هر نوع آسیبی محافظت شوند تا عملکرد هوشمندانه مغز را توسعه دهند. انگور حاوی ترکیباتی است که می‌تواند از بخش مرکزی مغز به طور موثر محافظت کند.
منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها
افزایش سریع اشتها و رژیم غذایی کودکان منجر به افزایش متابولیسم می‌شود و مواد زائد را به شکل رادیکال‌های آزاد و سموم درون بدن آزاد می‌کند. رادیکال‌های آزاد باعث می‌شود به مولکول‌های DNA و دیگر سلول‌های سالم بدن آسیب برسد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انگور می‌توانند با این مواد ارتباط برقرار کنند و از ایجاد هرگونه آسیب جلوگیری کنند و منجر به ایمن شدن آن‌ها از خطر شوند.
نحوه انتخاب و نگهداری از انگور برای غذای کودک:
بهتر است انگور تازه را از بازار خریداری کنید و برای تنها چند روز از آن‌ استفاده کنید. نگهداری از آن‌ها برای مدت طولانی موجب رسیدن، نرم شدن و ترشیده شدن آن‌ها می‌شود. اگر می‌توانید، انگورهای بدون هسته ارگانیک را برای مصرف تهیه کنید.
دانستن نحوه تغذیه کودک با انگور نیز مهم است. انگور را همیشه باید از طول آن برش بزنید و سپس قبل از دادن به نوزاد آن را له کنید. حتی برای کودکانی که کمی بزرگ‌تر هستند هرگز انگور را از عرض برش نزنید یا کل آن را به کودک ندهید. زیرا ممکن است به راحتی کودک شما را خفه کند.
نکاتی برای دادن انگور به کودک
برای انتخاب انگورهای مناسب و آماده‌سازی صحیح آن‌ها، نکاتی وجود دارد که شما نیاز دارید آن‌ها را رعایت کنید تا کودک خود را از هر گونه مشکلی محافظت کنید.
توجه به بافت:
زمانی که انگور را برای کودک خود انتخاب می‌کنید دقت کنید تا انتخاب درستی انجام دهید. انگورهای نرم یا دارای لکه را انتخاب نکنید. آن‌ها باید سفت و گرد باشند. انگورهای نرم معمولا رسیده هستند و برای مدت زمان طولانی نمی‌توانید آن را نگه دارید. طعم چند انگور را بچشید و سپس آن‌هایی را انتخاب کنید که تا اندازه‌ای شیرین هستند.
آن‌ها را به دقت بشوئید.
انگور چه طبیعی باشد چه ارگانیک، احتمال وجود مواد خارجی مختلفی از جمله خاک و میکروب‌های ساده تا آفت‌کش‌ها و یا سایر مواد شیمیایی روی آن وجود دارد. راه‌حل تمیز کردن این آلاینده‌ها این است که انگور‌ها را در آب خیس دهید تا آن‌ها به طور کامل تمیز شوند.
پوره کردن یا خرد کردن انگور
کودکان نمی‌توانند خودشان انگور را خرد کنند یا بجوند. اگر انگور کامل را به آن‌ها بدهید آن را مستقیما قورت می‌دهند. می‌تواند در گلوی آن‌ها گیر کند و باعث خفگی آن‌ها شود. انگور را برش دهید. دانه‌های آن را خارج کنید و قبل از دادن انگور به کودک، خود آن را پوره کنید.
امین بینایی



ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید