نماد آخرین خبر

انواع چاقو و کاربردهای جالب آن

منبع
تابناک با تو
بروزرسانی
انواع چاقو و کاربردهای جالب آن
تابناک با تو/ چاقو در اندازه‌ها و شکل‌هاي متفاوتي عرضه مي‌شود و ممکن است براي بسياري از مردم روش صحيح استفاده از هر کدام چندان شناخته شده نباشد. البته چندان هم جاي تعجب ندارد زيرا چاقوهاي آشپزي، مخصوص آشپزهاي حرفه‌اي هستند. اما برخي از انواع آنها در خانه نيز مورداستفاده قرار مي‌گيرد. پس بهتر است بدانيد از کدام چاقو براي چه منظوري بايد استفاده کنيد. ۱- چاقوي مخصوص سرآشپز (Chef’s Knife) هيچ سرآشپزي در هيچ کجاي جهان را پيدا نمي‌کنيد که يکي از اين چاقوها نداشته باشد. اين چاقو در اندازه ۲۰ تا ۳۰ سانتي‌متري عرضه مي‌شود. رايج‌ترين اندازه چاقوي سرآشپز، نمونه‌هاي ۲۵ سانتي‌متري است. به چاقوي سرآشپز، چاقوي فرانسوي هم مي‌گويند. اين مدل داراي تيغه‌ي کشيده و مثلثي شکل با کمترين ميزان انحناست. اين طراحي به آشپز کمک مي‌کند تا چاقو را همانند اهرم در دست بگيريد و به راحت‌ترين روش براي برش دادن سبزيجات و گوشت و مرغ استفاده کند، بدون اينکه به فشار زيادي نياز باشد. اگر از چاقوهاي بزرگ هميشه استفاده نمي‌کنيد، شايد بهتر باشد اندازه ۳۰ سانتي‌متري آن را خريداري کنيد تا براي برش دادن بوقلمون، هندوانه يا کدو حلوايي بزرگ بتوانيد از آن استفاده کنيد. ۲- چاقوي سانتوکو (Santoku Knife) سانتوکو يک واژه ژاپني و در لغت به معني «سه نيکي» است. يعني اين چاقو سه کاربرد دارد و براي اسلايس کردن، خرد کردن و ريز کردن گزينه خوبي است. اين چاقو در اندازه ۱۲ تا ۲۰ سانتي‌متري عرضه مي‌شود و از مشخصات ظاهري آن مي‌توان به تيغه‌ي بسيار باريک‌تر از چاقوي سرآشپز اشاره کرد. اين باريک بودن، تيزي بيشتري هم به همراه دارد و هنگام کار با چاقوي سانتوکو بايد دقت زيادي به خرج داد. اين چاقو براي انجام کارهاي رايج آشپزي در خانه همانند برش دادن گوشت و مرغ، خرد کردن سبزي يا ريز کردن پياز کاربرد فراواني دارد. هنگام خريد بايد با توجه به اندازه دستان خود چاقوي سانتوکو را خريداري کنيد تا استفاده راحتي داشته باشد. ۳- چاقوي دندانه‌دار مخصوص برش نان (Serrated Bread Knife) چاقوي دندانه‌دار را براي برش دادن هر ماده‌ خوراکي مي‌توان استفاده کرد و بريدن نان نيز يکي از اين کارهاست. مزيت دندانه‌هاي چاقو در اين است که مثلا ميوه يا سبزيجاتي که پوست ليز دارند همچون گوجه‌فرنگي را مي‌توان بدون له کردن و به آساني برش داد. يا مثلا براي بريدن و اسلايس کردن نان باگت هم بهترين گزينه است زيرا بافت نان از بين نمي‌رود و خرد نمي‌شود. هنگام خريد چاقوي دندانه‌دار بهتر است اندازه ۳۵ سانتي‌متري آن را تهيه کنيد زيرا استفاده آسان‌تري دارد. ۴- چاقوي پوست‌کن (Paring Knife) چاقوي پوست‌کن به هيچ عنوان چاقوي مهم و ضروري در خانه بشمار نمي‌رود. کاري نيست که اين چاقو انجام دهد و چاقوي سانتوکو از آن عاجز باشد. اما به طور کلي براي پوست کندن ميوه‌هاي کوچک همچون پرتقال گزينه خوبي است. ضمن اينکه کوچک است و قيمت ارزان‌تري هم دارد. ۵- چاقوي قصابي (Boning Knife) چاقوي قصابي داراي يک تيغه باريک و انعطاف‌پذير است و مخصوص جدا کردن گوشت از استخوان طراحي و عرضه شده است. وجود اين چاقو در خانه ضروري نيست و بيشتر به درد دانشجوهاي آشپزي مي‌خورد. چاقوي مشابه ديگري نيز به نام چاقوي فيله (fillet knife) وجود دارد که تيغه آن از چاقوي قضابي باريک‌تر و تيزتر است. همان‌طور که از نامش مي‌توان حدس زدن مخصوص فيله کردن است اما براي گوشت قرمز استفاده نمي‌شود و مخصوص ماهي و مرغ است. ۶- ساطور (Cleaver) طراحي ساطور کمي ترسناک است، يک دسته کوچک با تيغه‌ي پهن و تيز و برنده که براي خرد کردن استخوان‌هاي مرغ و گوشت مورد استفاده قرار مي‌گيرد. همين طراحي باعث مي‌شود تا فشار زيادي که براي خرد شدن استخوان نياز است روي گوشت وارد شود، بدون اينکه لازم باشد آشپز زور زيادي به آن وارد کند. داشتن ساطور در خانه ضروري نيست اما بودنش بهتر از نبودنش است. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره