خراسان/ ترس از بارداري يک اختلال است که بايد با آن منطقي و اصولي برخورد کرد. در حالي که بارداري و زايمان اتفاقي شاديآور براي يک زن به خصوص مادراني است که براي اولين بار صاحب فرزند ميشوند اما ميتواند منبع استرس و اضطراب نيز باشد. ترس از درد زايمان طبيعي، يک موضوع پذيرفته شده است و نميتوان آن را ناديده گرفت ولي بايد با اين ترس، منطقي و اصولي برخورد کرد البته نه تا زماني که اين استرس به شکل غيرعادي تا ماههاي آخر رو به افزايش باشد.
«توکوفوبيا» چيست و چه علايمي دارد؟
«توکوفوبيا» يا هراس از بارداري و زايمان، نوعي اختلال است که زنان مبتلا به آن، بارداري خود را به تاخير مياندازند يا ترجيح ميدهند نوع زايمانشان به روش سزارين باشد. اين اختلال در افراد متفاوت، دلايل مختلفي دارد. برخي از عواملي که ميتواند در شدت يافتن اين ترس تاثيرگذار باشد استرسهاي ناشناخته، از دست دادن کنترل، ترس از درد، نداشتن حمايت اجتماعي، ترس شديد از زايمان ناموفق، مرگ کودک يا خود مادر، نداشتن اطمينان درباره بارداري و نوع زايمان، اعتماد نداشتن به پزشکان، گرفتن اطلاعات ناقص از فضاي مجازي و ... است.
6 توصيه براي درمان «توکوفوبيا»
هراس از بارداري و زايمان، نوعي اختلال قابل درمان است که در ادامه چند راهکار در همين باره به شما پيشنهاد ميشود.
با ديگران حرف بزنيد. هر زمان درباره فرايند زايمان احساس ترس کرديد، تلفن را برداريد و با فردي که مورد اعتماد و شنونده خوبي براي دغدغههاي شماست، حرف بزنيد و آرام شويد. ميتوانيد با پزشک خود در تماس باشيد تا او با اطمينان خاطر دادن به شما درباره نگرانيهايتان، احساس ترس را در شما از بين ببرد.
عميق نفس بکشيد. يکي از روشهاي هوشمندانه براي غلبه بر اين ترس، نفس کشيدن است. تنفس عميق و درست، آرامتان ميکند و روحيه شما را تقويت خواهد کرد. به يک اتاق آرام و خلوت برويد، چشمانتان را ببنديد و روي تنفستان تمرکز کنيد.
آماده باشيد يک برنامه منظم براي بارداري و زايمانتان داشته باشيد. نيازها و احساسات جسمي و روحي خود را با پزشک مطرح و براي مديريت درد و زايمان برنامهريزي کنيد. حتي آماده کردن وسايل مورد نياز روز اول بيمارستان يا فکر کردن به نوع چيدمان اتاق کودک به سادگي ميتواند ترس شما را از بين ببرد.
فکرهاي مثبت را جايگزين افکار و باورهاي منفي کنيد. مثلا به جاي گفتن و مرور دايم جملهِهاي منفي در ناتواني خود، آنها را با جملات مثبتي مثل «زايمان يک چالش است که زنان زيادي در آن موفق شدهاند، پس من هم ميتوانم» از ذهنتان دور کنيد. از هم صحبتي با مادراني که تجربههاي تلخ بارداري خود را اغراقآميز تعريف ميکنند دوري و فقط به معجزه زندگي خود يعني کودکتان فکر کنيد و غرق در شادي شويد. فکر کردن بيش از حد به درد زايمان، آنرا در ذهنمان دردناکتر و کنترل و تحمل آن را براي ما سختتر و وابستگي مادر را به تيم پزشکي بيشتر ميکند.
از خانه خارج شويددر هفتههاي آخر بارداري گاهي براي پرت کردن حواستان از نگرانيهاي بارداري که ذهنتان را پر کرده است، از خانه بيرون برويد و از هواي آزاد، پيادهروي سبک و خريد جزئي مواد مورد نياز خانه و مهمان کوچکتان لذت ببريد.
سطح آگاهي و دانش خود را بالا ببريد. در کلاسهاي مشاوره و آموزش بارداري شرکت کنيد و راهکارهاي مناسب براي بهتر شدن شرايطتان را درپيش بگيريد. کتاب، وبلاگ و مجله بخوانيد و اطلاعات خود را درباره مراقبتهاي پيش از زايمان، پس از زايمان و کودک افزايش دهيد.
نويسنده : فاطمه قاسمي| مترجم منبع: stressfreemommies، verywellmind
بازار