راهکارهایی برای رهایی از بوی بد یخچال
خراسان/ با هر بار باز کردن در يخچال، بوي بدي به مشام ميرسد. اين در حالي است که به ظاهر يخچال شما از تميزي برق ميزند. اين بوي نامطبوع افزون بر اين که براي شما آزار دهنده است، زمينه آلودگي و انتشار ميکروبي است که به علت بيتوجهي به خوراکيهاي فاسد داخل يخچال، باعث پخش اين بو در فضاي يخچال مي شود. اگر تميزکاري و رسيدگي مواد داخل يخچال، مرتب و به موقع نباشد، اين بو ممکن است ماندگار شود. ابتدا يخچال را از برق بکشيد و تمام مواد غذايي و خوراکي داخل آن را خالي کنيد. مواد خارج شده را درون محفظهاي سرد قرار دهيد تا کارتان به اتمام برسد. خوراکيهاي تاريخ گذشته و فاسد را جدا کنيد. ظرفهاي شيشهاي مربا يا روغن را که چسبناک و چرب هستند بشوييد. طبقهها، قفسهها، کشوها و قسمتهاي جدا شونده يخچال را بيرون بياوريد. اين اجزا را با آب گرم و شوينده، تميز بشوييد و آنها را کاملا خشک کنيد. يک قاشق غذاخوري جوششيرين را در يک ليتر آب گرم حل و ديواره داخلي يخچال را با آن تميز کنيد. در نهايت با يک دستمال يا اسفنج مرطوب آن را شست و شو دهيد و کاملا خشک کنيد. از پدهاي زبر که ممکن است به ديواره يخچال صدمه بزند استفاده نکنيد و از مسواک دست دوم براي تميزکاري گوشههاي باريک و غيرقابل دسترس کمک بگيريد. اگر بعد از شست و شو همچنان بو در فضاي داخل يخچال احساس ميشد، توصيه ميشود به مدت يک روز يخچال را خاموش کنيد و در آن را باز بگذاريد. اگر باز هم بوي بد يخچال رفع نشد شايد مجبور شويد پاک سازي با جوش شيرين را دوباره تکرار کنيد. از شستن سيني يخچال غافل نشويد. هنگام خارج کردن آن مراقب باشيد. براي جذب بوي بد، ميتوانيد ظرف بدون در کوچکي از محلول جوش شيرين و آب را در يخچال نگهداريد، روي آن تاريخ بزنيد و سه ماه بعد مجدد آن را با محلول تازهتري جايگزين کنيد يا از چند تکه اسفنج خيس شده در محلول وانيل براي طبقههاي يخچال استفاده کنيد. دانههاي قهوه هم خوشبو کننده طبيعي و مناسب براي داخل يخچال هستند. براي پيشگيري از بوي بد، باقي مانده خوراکيها را در ظرفهاي دردار نگهداري کنيد. هفتهاي يک بار مواد داخل يخچال را بازبيني کنيدو مراقب تاريخ مصرف شان باشيد. موادي را که تاريخ انقضاي شان نزديک يا در حال خراب شدن است ، خارج يا زودتر مصرف کنيد. اگر ذرهاي از مواد غذايي در قفسههاي يخچال ريخته باشد، فوري تميز کنيد.