روش نگهداری از هندوانه در منزل
ستاره/ هندوانه طرفداران بسياري به ويژه در فصل گرما دارد و از خوراکي هاي شب يلدا محسوب ميشود. از آنجا که هندوانه ميوه بزرگي است و خانوادهها معمولا نميتوانند يک عدد هندوانه کامل را در يک وعده مصرف کنند، نگهداري از هندوانه بريده همواره يکي از دغدغههاي خانمهاي خانهدار است. از طرف ديگر ممکن است اين سوال نيز براي شما پيش بيايد که آيا نگهداري هندوانه درسته براي مدت زمان طولاني امکان پذير است يا نه؟ براي دريافت پاسخ سوالاتتان در اين مورد با ما همراه باشيد ... روش نگهداري هندوانه نبريده در منزل هندوانه اگر در معرض هواي سرد قرار بگيرد، ظرف مدت کوتاهي از بين ميرود. به طور معمول عمر هندوانه پس از برداشت در دماي ۱۳ درجه سانتيگراد بين ۱۴ تا ۲۱ روز است، اما در دماي يخچال طول عمر اين ميوه کاهش يافته و به ۷ روز ميرسد. به علاوه قرار دادن هندوانه در يخچال باعث ميشود، بتاکاروتن موجود در آن از بين برود. همانطور که ميدانيد بتاکاروتن در بدن تبديل به ويتامين A ميشود. اگر هندوانه را برش نزدهايد و به اصطلاح درب بسته است، به روش زير عمل کنيد: هندوانهاي با اندازه متوسط و پوست ضخيم و سالم را انتخاب کنيد که کاملا رسيده نباشد. سطح پوست هندوانه را با يک دستمال تميز، پاک کنيد. مقداري شمع را روي حرارت ملايم قرار دهيد تا شمعها کاملا ذوب شوند، سپس نخهاي وسط شمع را از درون شمع ذوب شده، خارج کنيد. تحت هيچ شرايطي اينکار را با دست انجام ندهيد. شمع ذوب شده را از روي حرارت بردارد و پس از آنکه کمي خنک شد، روي سطح هندوانه بريزيد. اجازه دهيد شمع روي پوست هندوانه خنک شود، سپس مجددا لايهاي از شمع ذوب شده را روي پوست هندوانه بريزيد، به طوري که يک لايه از شمع به ضخامت نيم سانتيمتر روي سطح هندوانه را بپوشاند. پس از خنک شدن کامل شمع، هندوانه را در جعبه پر شده از پوشال يا روزنامه قرار داده و در محلي تاريک، خنک و خشک نگهداري کنيد. نکته: دقت کنيد که شمع همه سطح هندوانه را پوشانده باشد و گاهي به آن سر بزنيد که در آن شکاف يا سوراخي ايجاد نشده باشد. راهکارهاي نگهداري هندوانه برش خورده مدت زمان نگهداري هندوانه برش خورده در يخچال کوتاه است، به طوري که حداکثر ميتوانيد آن را به مدت ۷ روز در يخچال نگهداري کرد. پس از اين مدت فساد ميوه آغاز خواهد شد. ۱. نگهداري هندوانه بريده شده با پوست هندوانه را از وسط به دو نيم تقسيم کنيد و روي آن را پلاستيک يا سلفون بکشيد. بهتر است از پلاستيک يا سلفون دو لايه استفاده کرده و روي هندوانه را کاملا با آن بپوشانيد که طعم ديگر مواد غذايي موجود در يخچال را به خود نگيرد. پس از پوشاندن روي هندوانه با پلاستيک، آن را در يخچال قرار دهيد. با اين روش ميتوانيد هندوانه را تا يک هفته در يخچال نگهداري کنيد. ۲. روش نگهداري هندوانه بريده شده بدون پوست پوست هندوانه را جدا کرده و سپس آن را به صورت مکعبي برش بزنيد. برشهاي هندوانه را در ظرف درب داري که هوا به داخل آن نفوذ نکند، قرار دهيد و در يخچال نگهداري کنيد. نکته: حتي در صورت نگهداري برشهاي هندوانه در ظرف دربدار غير قابل نفوذ، هندوانه پس از ۳ الي ۴ روز شيريني و تازگي خود را از دست ميدهد يا آب هندوانه از آن خارج شده و طعم آن تغيير ميکند، بنابراين سعي کنيد هندوانه را حداکثر ظرف يک الي ۲ روز مصرف کنيد. روش نگهداري هندوانه در منزل به روش فريز کردن ابتدا هندوانه را از وسط به دو نيم تقسيم کرده، سپس با استفاده از يک چاقوي بلند و تيز، پوست هندوانه را جدا کنيد. هندوانه را به صورت مکعبي برش بزنيد و يک رديف از آن را در سيني چيده و در فريزر قرار دهيد. صبر کنيد تا مکعبهاي هندوانه يخ بزنند و سفت شوند. يخ زدن هندوانه حدود يک ساعت طول ميکشد. به محض اينکه تکههاي هندوانه يخ زدند، آنها را در ظرف دربداري که هوا به درون آن نفوذ نکند، قرار دهيد. درب ظرف را محکم بسته و آن را در فريزر قرار دهيد. با اين روش ميتوانيد هندوانه را به مدت ۶ ماه نگهداري کنيد و از آن براي تهيه نوشيدنيهايي همچون اسموتي هندوانه و بستني هندوانه استفاده نماييد. سخن آخر بر اساس تحقيقات صورت گرفته هندوانه سرشار از نوعي آنتي اکسيدان به نام ليکوپن است که باعث رنگ قرمز آن شده و از ابتلا به بيماريهاي قلبي و برخي از سرطانها جلوگيري ميکند. دقت کنيد که خوردن هندوانه خيلي سرد ممکن است دلچسب باشد، اما خواص غذايي آن نسبت به هندوانهاي که در دماي اتاق نگهداري شده، کمتر است. بنابراين بهتر است هندوانه را در خارج از يخچال نگهداري کرده و به صورت تازه مصرف کنيد تا از خواص بي نظير هندوانه آن برخوردار شويد.