ستاره/ هندوانه طرفداران بسیاری به ویژه در فصل گرما دارد و از خوراکی های شب یلدا محسوب می‌شود. از آنجا که هندوانه میوه بزرگی است و خانواده‌ها معمولا نمی‌توانند یک عدد هندوانه کامل را در یک وعده مصرف کنند، نگهداری از هندوانه بریده همواره یکی از دغدغه‌های خانم‌های خانه‌دار است. از طرف دیگر ممکن است این سوال نیز برای شما پیش بیاید که آیا نگهداری هندوانه درسته برای مدت زمان طولانی امکان پذیر است یا نه؟ برای دریافت پاسخ سوالات‌تان در این مورد با ما همراه باشید ...
روش نگهداری هندوانه نبریده در منزل
هندوانه اگر در معرض هوای سرد قرار بگیرد، ظرف مدت کوتاهی از بین می‌رود. به طور معمول عمر هندوانه پس از برداشت در دمای ۱۳ درجه سانتیگراد بین ۱۴ تا ۲۱ روز است، اما در دمای یخچال طول عمر این میوه کاهش یافته و به ۷ روز می‌رسد. به علاوه قرار دادن هندوانه در یخچال باعث می‌شود، بتاکاروتن موجود در آن از بین برود. همانطور که می‌دانید بتاکاروتن در بدن تبدیل به ویتامین A می‌شود.

اگر هندوانه را برش نزده‌اید و به اصطلاح درب بسته است، به روش زیر عمل کنید:
هندوانه‌ای با اندازه متوسط و پوست ضخیم و سالم را انتخاب کنید که کاملا رسیده نباشد.
سطح پوست هندوانه را با یک دستمال تمیز، پاک کنید.
مقداری شمع را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شمع‌ها کاملا ذوب شوند، سپس نخ‌های وسط شمع را از درون شمع ذوب شده، خارج کنید. تحت هیچ شرایطی این‌کار را با دست انجام ندهید.
شمع ذوب شده را از روی حرارت بردارد و پس از آنکه کمی خنک شد، روی سطح هندوانه بریزید.
اجازه دهید شمع روی پوست هندوانه خنک شود، سپس مجددا لایه‌ای از شمع ذوب شده را روی پوست هندوانه بریزید، به‌ طوری که یک لایه از شمع به ضخامت نیم سانتیمتر روی سطح هندوانه را بپوشاند.
پس از خنک شدن کامل شمع، هندوانه را در جعبه پر شده از پوشال یا روزنامه قرار داده و در محلی تاریک، خنک و خشک نگهداری کنید.
نکته: دقت کنید که شمع همه سطح هندوانه را پوشانده باشد و گاهی به آن سر بزنید که در آن شکاف یا سوراخی ایجاد نشده باشد.
راهکارهای نگهداری هندوانه برش خورده
مدت زمان نگهداری هندوانه برش خورده در یخچال کوتاه است، به طوری‌ که حداکثر می‌توانید آن را به مدت ۷ روز در یخچال نگهداری کرد. پس از این مدت فساد میوه آغاز خواهد شد.
۱. نگهداری هندوانه بریده شده با پوست
هندوانه را از وسط به دو نیم تقسیم کنید و روی آن را پلاستیک یا سلفون بکشید. بهتر است از پلاستیک یا سلفون دو لایه استفاده کرده و روی هندوانه را کاملا با آن بپوشانید که طعم دیگر مواد غذایی موجود در یخچال را به خود نگیرد.
پس از پوشاندن روی هندوانه با پلاستیک، آن را در یخچال قرار دهید. با این روش می‌توانید هندوانه را تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
۲. روش نگهداری هندوانه بریده شده بدون پوست
پوست هندوانه را جدا کرده و سپس آن را به صورت مکعبی برش بزنید.
برش‌های هندوانه را در ظرف درب داری که هوا به داخل آن نفوذ نکند، قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید.
نکته: حتی در صورت نگهداری برش‌های هندوانه در ظرف درب‌دار غیر قابل نفوذ، هندوانه پس از ۳ الی ۴ روز شیرینی و تازگی خود را از دست می‌دهد یا آب هندوانه از آن خارج شده و طعم آن تغییر می‌کند، بنابراین سعی کنید هندوانه را حداکثر ظرف یک الی ۲ روز مصرف کنید.

روش نگهداری هندوانه در منزل به روش فریز کردن

ابتدا هندوانه را از وسط به دو نیم تقسیم کرده، سپس با استفاده از یک چاقوی بلند و تیز، پوست هندوانه را جدا کنید.
هندوانه را به صورت مکعبی برش بزنید و یک ردیف از آن را در سینی چیده و در فریزر قرار دهید.
صبر کنید تا مکعب‌های هندوانه یخ بزنند و سفت شوند. یخ زدن هندوانه حدود یک ساعت طول می‌کشد.
به محض اینکه تکه‌های هندوانه یخ زدند، آن‌ها را در ظرف درب‌داری که هوا به درون آن نفوذ نکند، قرار دهید.
درب ظرف را محکم بسته و آن را در فریزر قرار دهید.
با این روش می‌توانید هندوانه را به مدت ۶ ماه نگهداری کنید و از آن برای تهیه نوشیدنی‌هایی همچون اسموتی هندوانه و بستنی هندوانه استفاده نمایید.
سخن آخر
بر اساس تحقیقات صورت گرفته هندوانه سرشار از نوعی آنتی اکسیدان به نام لیکوپن است که باعث رنگ قرمز آن شده و از ابتلا به بیماری‌های قلبی و برخی از سرطان‌ها جلوگیری می‌کند. دقت کنید که خوردن هندوانه خیلی سرد ممکن است دلچسب باشد، اما خواص غذایی آن نسبت به هندوانه‌ای که در دمای اتاق نگهداری شده، کمتر است. بنابراین بهتر است هندوانه را در خارج از یخچال نگهداری کرده و به صورت تازه مصرف کنید تا از خواص بی نظیر هندوانه آن برخوردار شوید.


ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید