۷ وسیله خانه که هر روز باید آنها را تمیز کنید
فرارو/ تميز کردن وسايل خانه و گردگيري، از کارهاي روزمرهي خانمهاي خانهدار است. در اين ميان اشيائي در خانه وجود دارد که اگر به صورت روزانه تميز نشوند، به منبع آلودگي تبديل ميشوند. وسايلي که منبع آلودگي هستند: ۱. حوله به گزارش فرارو؛ حوله ها و دستمالهاي آشپزخانه ممکن است به نظر کثيف نرسند، اما طبق يک مطالعه انجام شده در USDA، حولههاي موجود در آشپزخانه جزو آلودهترين لوازم خانه هستند. همين مسئله در مورد حولههاي کوچک در حمام نيز صادق است، به گفته کارولين فورت، مدير موسسه Good House Keeping، "حولهها جزو وسايلي هستند که بسيار استفاده ميشوند و از همين رو با سرعت بيشتري کثيف و آلوده ميشوند، به ويژه اگر بيشتر از يک بار در روز از آنها استفاده شود. حوله ها حداقل بايد يک روز در ميان تعويض شوند. البته در صورتي که خانواده بزرگي داريد، هر روز بايد آنها را عوض کنيد. " ۲. پيشخوان آشپزخانه عموما از پيشخوان آشپزخانه براي انجام کارهاي گوناگوني استفاده ميشود و اجسام متنوعي را روي آن قرار ميگيرند مانند، کليد ماشين، نامه، گوشي موبايل، کيف پول و بسياري لوازم ديگر، غيرممکن است که بتوانيد آلودگي آنها را ناديده بگيريد – تمامي اين موارد عاملي براي انتقال آلودگي بر روي سطح ميز هستند. کانتر آشپزخانه هر روز بايد پاک و ضد عفوني شود. تنها بايد مطمئن شويد که از دستمال مخصوص کانتر آشپزخانه در جاي ديگري استفاده نکرده ايد: "استفاده از يک دستمال مرطوب در چندين سطح از جنس متفاوت، به هيچ وجه درست نيست، زيرا اين امر ميتواند عاملي براي انتقال آلودگي باشد. " ۳. ديوارهاي حمام سادهترين راه براي رهايي از لکههاي ايجاد شده روي کاشيهاي ديوار حمام، تميز کردن مداوم و منظم آنهاست، به همين دليل متخصصين نظافت منزل Heloise ميگويد، بايد بعد از هر بار استحمام، سطح کاشيهاي حمام را تميز کنيد (بشوييد). بعد شستشن سطح ديوار ها، آنها را خشک کنيد و براي هميشه از شر لکهها و آلودگيها در امان بمانيد. ۴. سينکهاي ظرفشويي و روشويي شايد فکر کنيد که بعد از شستن دستان يا ظروف، سينک شما هم تميز خواهند ماند. در واقع لگن سينک ظرفشويي و روشويي منطقه مناسبي براي تجمع باکتريهايي است که به ديوارههاي آنها ميچسبد. تنها راه پيش رو تميز کردن شان، شست مداوم آنها است. فورت ميگويد براي از بين بردن آلودگي و باکتريها بايد با استفاده از اسفنج سطح شان را کاملا تميز و پاک کنيد، سپس با بستن قسمت تخليه آب در سينک، لگن آن را با آب گرم پر کنيد و يک قاشق غذاخوري ماده شوينده در آن بريزيد. در نهايت بعد از پنج دقيقه آب را تخليه کنيد و اجازه دهيد تا سينک کاملا خشک شود. ۵. ظروف کثيف سس و خردههاي مواد غذايي باقي مانده در ظروف ميتوانند يک شبِ تمامي حشرات را جذب خود کنند و شستن ظرف در روز بعد را کمي دشوار سازد. در نتيجه، بشقابها و ظروف کثيف بايد هر چه زودتر شسته شوند و يا باقي مانده مواد غذايي و سسها را تخليه کنيد و سپس آنها را در ماشين ظرفشويي قرار دهيد. ۶. قهوه ساز اگر جزو طرفداران قهوه هستيد، احتمالاً هر روز يک فنجان قهوه مينوشيد. از آنجا که سازنده قهوه شما يک بستر گرم براي رشد باکتريها است، بايد روزانه آن را تميز کنيد. فورت ميگويد: "بهتر است قسمتهاي قابل حمل قهوه ساز خود را بعد از هر بار قهوه درست کردن، بشوييد. " "همچنين ميتوانيد در سينک ظرفشويي قهوه ساز خود را با آب گرم و صابون شستشو دهيد، اما معمولاً قطعات آن قابليت شستشو در ماشين ظرفشويي را نيز دارند. فراموش نکنيد که بدنه بيروني قهوه ساز را هم تميز کنيد. " ۷. کف پوشها بعد از آماده کردن وعده غذايي خود، احتمالا با کثيف کاريهاي ايجاد شده روي سطح زمين مواجه شويد، احتمالاً طي انجام اين فرايند مواد غذايي روي زمين ريخته اند. اما خوشبختانه تمام آنچه که نياز خواهيد داشت، يک جارو تي است. از هيمن رو بعد از هر بار آشپزي يا کاري که موجب کثيف شدن کف آشپزخانه ميشود، بلافاصله آن را تميز کنيد و تي بکشيد. منبع: netdoctor