ايرنا/ آشپزخانه يکي از پرماجراترين قسمتهاي خانه است که خوراکمان را در آنجا ميپزيم و از بسياري از مناطق ديگر خانه شلوغترو پردردسرتر است. تميز کردن آشپزخانه را از ماه بهمن شروع کنيد تا دم عيد به کمر درد و انواع مشکلات دچار نشويد. از مديريت آشپزخانه و خانهتکاني قدم به قدم آن غافل نشويم.
آشپزخانه محلي است که روزانه در آن به طبخ غذا ميپردازيم، از يخچال استفاده ميکنيم و اغلب تميز کردن اساسيتري نسبت به ساير نقاط خانه در انتظار آن است. داشتن برنامهريزي باعث ميشود کار آشپزخانه سبکتر و در عين حال منظمتر پيش رود.
از بهمن ماه شروع کنيد؛ هر هفته يک يا دو کابينت
اکنون که به بهمن ماه رسيدهايم، هفتهاي يک الي دو کابينت را نظم بدهيم. اين کار ساده به ما کمک ميکند با صرف کردن يک الي دو روز در هفته تا عيد آشپزخانه را تکانده باشيم. نه خسته ميشويم و نه کارها روي هم تلنبار ميشود و نه زمان را از دست ميدهيم.
از مواد طبيعي براي ضدعفوني استفاده کنيد
از شويندههاي طبيعي مانند سرکه و جوششيرين استفاده کنيد. هميشه کف کابينتها را نايلون ضخيم مخصوص از بازار بگيريد. در خانهتکاني نايلونها را بشوييد و مجدد استفاده کنيد.
نايلون کف کابينت را عوض نکنيد
بهتر است از عوض کردن آنها پرهيز کنيد. جنسي بگيريد که سالها بتوانيد از آن استفاده کنيد. همه ما در قبال محيط زيست مسئول هستيم و نبايد بدون توجه به حفظ آن، هر سال نايلون کف کابينت را عوض کنيم.
از جعبه سازمان دادن وسايل استفاده کنيد
بهترين کاري که براي کابينتها از دست ما برميآيد استفاده از جعبههاي سازمان دادن وسايل است که در تمامي لوازم خانهفروشيها پيدا ميشود. اين کار از به همريختگي لوازم جلوگيري ميکند. ابعاد و اندازه اين جعبهها را بر اساس نيازتان بزرگ يا کوچک بخريد و تا سالها از آن استفاده کنيد.
يخچال را سامان دهيم
يخچال يکي از ارکان خانه است که بهتر است با جوش شيرين تميز شود. حتما يخچال خود را در روز تعطيل بررسي کنيد و مواردي را که واقعا مصرف نميکنيد به ديگران ببخشيد. قرار نيست چيزهايي را که سال تا سال مصرف نميکنيم، به دوش بکشيم و بار يخچال کنيم. خوراکيهاي مورد مصرف خود را نظم دهيد و بدنه داخلي يخچال را با جوش شيرين و آب داغ تميز کنيم. فريزر را حتما وارسي کنيد و موادي که مدتهاست در آن مانده را سامان بدهيد و اگر از انقضاي آن گذشته است دور بيندازيد.
ليوانها را جرمگيري کنيم
اگر ليوانهاي شما کمي کدر شدهاند، حتما با سرکه و جوششيرين و دستمال آنها را تميز کنيد و آنها را آب بکشيد. توجه داشته باشيد از دستمال و اسکاچ نرم استفاده کنيد تا خط و خش بر اين ليوان و ظروف بلوري يا کريستالي نيفتد. يکي از تميزيهاي مهمي که هميشه بايد به آن دقت کنيم، نظافت و شفافي ليوانهاست. حتما سري به کابينت ليوانها بزنيم و آنها را جرمزدايي کنيم.
قابلمههاي سوخته را تميز کنيم
مقدار زيادي جوش شيرين و کمي آب در حدي که فقط موجب خميري شدن آن شود را آماده کنيد و براي تميز کردن نقاط سوختگي از آن استفاده کنيد.
ظروف مسي را تميز کنيم
ظروف مسي خود را با نمک و سرکه و پنبه تميز کنيد. سرکه و نمک را به پنبه آغشته کنيد و بر روي مسي بکشيد. بدون صرف زمان زيادي، جلوه اوليه ظروف و لوازم مسي را زنده کنيد.
وسايلي مانند آرامپز و پلوپز را هم تميز کنيد
خميري را با استفاده از يک قاشق غذاخوري صابون کاستيل، يک پيمانه جوش شيرين و ۲ قاشق غذاخوري آب درست کنيد. اين محلول را ميتوانيد تا ۳ ماه در ظرف در بسته و در جاي خنک نگهداري کنيد. با اسکاچ اين محلول را به آرامپز، پلوپز و ساير سطوح استيل بزنيد و ظاهري تميز و شفاف به آن ببخشيد. فر و ماکروفر و همچنين گاز را نيز با همين فرمول تميز کنيد.
خوراکيهاي منقضي را دور بريزيد
بعضي از خوراکيها در سال منقضي شدهاند، کابينتها را از آنها پاک کنيم. بهتر است در طول سال به تاريخ قرصها و مواد غذايي توجه کنيم و از دور ريز مواد جلوگيري کنيم.
بازار