مواد غذایی مختلف را چقدر در یخچال و فریزر نگهداریم؟
برترين ها/ تقريبا در تمام کشورهاي جهان شيوع کرونا باعث ايجاد محدوديتهاي شديد در رفت و آمد به خارج از خانه شده و به همين دليل چارهاي نيست جز اينکه کمتر به خريد برويم و در هر بار خريد، مواد غذايي بيشتري بخريم. اما پس از خريد مواد غذايي، بحث چگونگي ذخيره سازي آنها مطرح ميشود که بويژه براي خانوادههاي پرجمعيت که مجبور به انجام خريدهاي بيشتر هستند، يک چالش مهم است. در ادامه پيشنهادهايي مطرح ميشود تا ضمن ذخيرۀ درست مواد غذايي، کيفيت آنها را نيز حفظ کنيم: گوشت پرندگان گوشت خام پرندگان را تنها ميشود براي يک يا دو روز در يخچال نگه داشت؛ آنهم در دماي ۵ درجه سانتيگراد و يا سردتر از آن. اما امکان نگهداري آنها در فريزر تا يک سال آنهم در دماي ۱۸ درجه سانتيگراد يا سردتر هم وجود دارد. گوشت پخته شدۀ پرندگان را ميتوان براي کمي بيشتر از دو روز نيز در يخچال نگه داشت. اما براي مدتي طولانيتر، بايد حتما آنها را در فريزر منجمد کرد. دوره انجماد اين گوشتها در فريزر نيز نبايد بيش از ۶ ماه طول بکشد. گوشتهاي قرمز اين گوشتها را ميتوان تا ۵ روز در يخچال و تا يک سال در فريزر نگهداري کرد. گوشتهاي پخته شده را نيز ميتوان تا سه يا چهار روز در يخچال و حداکثر تا ۶ ماه در فريزر نگه داشت. انواع سوسيس و کالباس قرار دادن اين دست از محصولات فرآوري شده، در صورت پخته بودن تا يک هفته در يخچال بيخطر است. اما سوسيسهاي خام را حداکثر بايد طرف دو روز مصرف کرد. هر دو نوع اين محصولات را ميتوان براي مدت يک ماه در فريزر نگه داشت؛ براي برخي از سوسيسها اين کار را ميتوان حتي براي دو ماه ادامه داد. نگهداري تخم مرغ تخم مرغهاي خام را ميتوان حتي براي مدت يکماه در يخچال نگهداري کرد. اما اگر آنها پخته شدهاند نبايد آنها را بيش از يک هفته در يخچال نگه داشت. اگر ميخواهيد تخم مرغها را در فريزر قرار دهيد، بايد آنها را شکسته و زرده و سفيده را با يکديگر مخلوط کنيد و سپس اين مخلوط را در ظرفي بريزيد که هوا به داخل آن راه نيابد. در اين صورت مخلوط زرده و سفيده تا يکسال در فريزر قابل نگهداري است. سالادهايي با محتواي گوشت اگر در سالادي که تهيه کردهايد گوشت مرغ، تن، تخم مرغ يا کالباس وجود دارد، اين سالادها را بايد در يخچال گذاشت و حداکثر بايد طرف ۳ روز مصرف کرد. البه برخي از سالادها را ميتوان تا ۵ روز نيز در يخچال گذاشت و هيچکدام از انواع اين سالادها را نميتوان در فريزر منجمد کرد. فريزر وسيله خوبي براي ذخيره غذا بويژه در ايام قرنطينه است، اما همه مواد غذايي را هم نميتوان در فريزر گذاشت؛ زيرا گاه يخزدگي باعث خراب شدن مواد غذايي ميشود. بعضي از غذاهايي که هرگز نبايد در فريزر نگهداري شوند حتي در دوران قرنطينههاي طولاني مدت عبارتند از: شير و پنير: يخ زدگي باعث جدا شدن مواد تشکيل دهنده شير و پنيرها از يکديگر ميشود. سيب زميني: از آنجا که اين ماده غذايي آب زيادي دارد، يخ زدگي باعث ميشود که سيب زميني بسيار شل شود. غذاهاي سرخ شده: يخزدگي باعث ميشود که تُردي اين غذاها از بين برود. سبزيجات و ميوههاي خام: هر سبزي يا ميوهاي که آب زيادي داشته باشد مانند کرفس، خيار، هندوانه و سبزهاي سالادي در صورت منجمد شدن دوام نخواهند آورد. زيرا ملکولهاي آب درون آنها به کريستالهاي يخي تبديل ميشود و زماني که براي مصرف از حال انجماد خارج شوند، شما با ظرفي از غذاهاي له شده و غيرقابل مصرف روبر و خواهيد شد. منبع: euronews